banner198

Ömer Çendek Komplocularına Yargıdan Tokat Gibi Karar

Çankırı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çendek yönetim kurulundaki bir kişiyle yaşadıkları mahkeme sürecini alın akıyla tamamladıklarını söyledi.

Ömer Çendek Komplocularına Yargıdan Tokat Gibi Karar
banner145

Çankırı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çendek uzun süredir yaşadığı sessizliği bozdu. Basın mensuplarının karşısına geçen Çendek, yönetim kurulundaki bir kişiyle yaşadıkları mahkeme sürecini alın akıyla tamamladıklarını söyledi.

Kendisine atfedilen iddialara yargı tarafından adeta tokat niteliğinde cevap geldiğini vurgulayan Ömer Çendek, “ Şimdi bazılarınız bana bu şikayeti yapan kim diye sormak isteyebilir. Bu sorunuza şu şekilde cevap vereyim. Bizim bu tür kişiler ile işimiz olmaz, hizmetlerle ile işimiz olur. Burada olay, "Çamur at, izi kalsın" girişimi ve yıpratma, kafa karıştırma, berrak suyu bulandırma, menfaat ve kamuoyu yanıltma girişimidir” diye konuştu.

Çendek, açıklamasında şunları kaydetti:

“Bugün sizleri buraya davet etmemizin nedeni, Başkanlığını yaptığım Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve benim ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kara hakkında yargıya intikal eden ve yargı tarafından yapılan soruşturma sonunda verilen karar ve bu karara yapılan itiraz sonucunda verilen kararın kamu oyuna yansımayan belgelerle ispat edilen yönlerini sizlerle paylaşmak ve kamu oyuna gerçeklerin anlatılması ve iletilmesini temin amacıyla düzenlenmiş bilgilendirme toplantısıdır.

Yargıya intikal eden iddialar ile ilgili olarak yetkili makamların yapacağı soruşturma sonucunu bekledik. Hakkımızda yapılan soruşturma sırasında, gerek yargıya olan saygımız ve sorumluluğumuz ve gerekse Çankırı kamuoyunu ve Birliğimiz üyelerine olan sorumluluğumuz ve Türk Adaletine duyduğumuz güveni yitirmeyerek, adına hiçbir ortamda ve hiçbir zeminde bu konu ile ilgili en ufak bir paylaşımda bulunmadık.

Biraz önce açıkladığım ve tamamı hakkımızda şikayetçi olan kişinin vermiş olduğu şikayet dilekçesinden alınan iddialar ile ilgili olarak, Birliğe ait tüm bilgi ve belgeler üzerinde yapılan inceleme, araştırma, soruşturma ve bilirkişi incelemesi sonucunda Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığınca kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir. Şikayetçi olan arkadaşımız bununla da yetinmeyip, Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen bu karara karşı itirazda bulunmuştur. Ancak yargıda toplanan tüm delillerin doğru olduğu, soruşturmanın yasalar çerçevesinde yapıldığı verilen kararın usul ve esasa uygun olduğu gerekçesiyle itiraz eden arkadaşımızın itirazının Ağır Ceza Mahkemesince reddine karar verilerek, hakkımızda yapılan şikayet hususunda son karar verilmiştir.

Hakkımızda şikayetçi olan bu arkadaşımız bize husumet besleyerek, aylar önce meydana gelen ve tüm iddiaları Yönetim Kurulu tarafından karar altına alınmış, bizzat kendisinin de imzası bulunan ve herhangi bir usulsüzlük bulunmayan faaliyetlerde usulsüzlük varmış gibi asılsız isnatlarda bulunarak sadece beni yıpratmak ve üyelerimizin aklını karıştırmak ve beni Yönetim Kurulu Başkanlığından düşürebilmek için bu şekilde şikayet ve karalamada bulunmuş ve kendine bu yönde kamuoyu oluşturmaya çalışmıştır. Ancak güneş balçıkla sıvanmaz, doğru er ya da geç ortaya çıkar, nitekimde doğru ortaya çıkmıştır.

Şimdi bazılarınız bana bu şikayeti yapan kim diye sormak isteyebilir. Bu sorunuza şu şekilde cevap vereyim. Bizim bu tür kişiler ile işimiz olmaz hizmetlerle ile işimiz olur. Burada olay, "Çamur at, izi kalsın" girişimi ve yıpratma, kafa karıştırma, berrak suyu bulandırma, menfaat ve kamuoyu yanıltma girişimidir. Bizler olaya bu yönüyle bakıyoruz. Bizler üstlenmiş olduğumuz görevin sorumluluğu ve bilinci içerisindeyiz. Hiçbir zaman geriye dönüp bakmadık. Birliğimizin hedeflerine ulaşabilmek için tüm Yönetim Kurulu üyeleri olarak dün nasıl sorumluluğumuzun bilinci içerisinde çalışmışsak, bugün ve yarın da aynı şekilde çalışacağız,

Hakkımızda yapılan şikayet ve yıpratma girişimleri karşısında şimdi söz sırası bizdedir. Biz de bundan sonra yasalar tarafından bana ve temsilcisi olduğum Birlik adına verilen haklarımızı kullanacağız. Ancak biz meşru zeminde hiçbir gayri meşruluk katmadan yasal haklarımızı kullanacağız”  dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER