banner198

Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı Gözaltına Alındı

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı 28 Şubat soruşturması kapsamında ifade için polis eşliğinde Ankara ya götürüldü.

Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı Gözaltına Alındı
banner145

Eski Genelkurmay Başkanı emekliOrgeneral İsmail Hakkı Karadayı 28 Şubat soruşturması kapsamında ifade için polis eşliğinde Ankara'ya götürüldü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında eski GenelkurmayBaşkanlarından emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın İstanbul FenerbahçeOrduevi yanındaki lojmanına polis gönderildi.

Soruşturmayı yürüten TMK'nın 10. maddesi ile görevli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'nin talimatı doğrultusunda polis eşliğinde 
Atatürk Havalimanı'ndanAnkara'ya getirilecek olan Karadayı'nınAnkara Adliyesi'nde ifadesi alınacak.

İddianamenin, Karadayı'nın ifadesiyle şekilleneceği ve son halini alacağı belirtildi.

"Evinde arama yok"

Konuyla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "İsmail Hakkı Karadayı'nın evinde arama yok.  
AnkaraCumhuriyet Başsavcılığı'nın gönderdiği talimat gereği ifadesi alınmak üzere Ankara'ya çağrılması söz konusu" dedi.

Avukatı: "Evine iki araba polis gelmese hoş olurdu"

Karadayı'nın avukatı Erol Yılmaz Aras ise Karadayı'nın evine gelen polislerin ilk anda yazılı bir evrak göstermediğini belirterek, hakkında bir gözaltı kararı olmadığını, evinde arama yapılmadığını söyledi. Aras, "Şüpheli sıfatıyla ifade verilmek üzere 
Ankara'ya yapılan bir davet var. Tabii burada biz daha önce kendilerine böyle bir durumda gelebileceğimizi bildiren yazılı bir beyanda bulunmuştuk. Vekaletimizi sunup. Bu şekilde sabahın bir saatinde iki arabayla gelinmese hoş olurdu. Biz kendisini hazır edebilirdik" dedi.

Ankara'ya götürüldü

Fenerbahçe Orduevi'ndeki lojmanından İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri nezaretinde Çağlayan'daki Adalet Sarayı'na götürülerek burada, yaklaşık 20 dakika sağlık kontrolünden geçirilen Karadayı, geniş güvenlik önlemleri altında Atatürk Havalimanı'na götürüldü. Karadayı'nın bineceği THY ait uçak, basın mensuplarının görüntü almasını engellemek için apronda boş bir alana çekildi. THY'nin saat 13.00'teki uçağında rezervasyonu görülen Karadayı, THY'nin 15 dakika kadar geç havalanan saat 12.00 uçağıylaAnkara'ya götürüldü.

Ankara Adliyesi hareketlendi

Karadayı'nın, 
Ankara Adliyesi'ne gelmesi beklenirken, TMK'nın 10. maddesi ile görevli başsavcıvekilliğinin bulunduğu kat, güvenlik gerekçesiyle
kapatıldı. 
Ankara Adalet Sarayı çevresinde de güvenlik önlemlerinin artırıldığı gözlendi. Karadayı'nın savcılık ifadesine, soruşturmayı yürüten Mustafa Bilgili ve Kemal Çetin'in yanı sıra, TMK'nın 10. maddesi ile görevli Başsavcıvekili Murat Esen'in de katılması bekleniyor.

Komisyonda "darbe dönemi değildir" demişti

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, İsmail Hakkı Karadayı'yı, 25 Haziran 2012'de Dolmabahçe Sarayı'nın yönetim binasında dinlemişti. Komisyon üyelerine, "Her şeyin bir sebebi vardır" diyen Karadayı, süreçte Türkiye'de bazı yerlerde rejim karşıtı, bölücü içerikli beyanatların ortaya çıktığını, kamuoyunda rahatsızlık oluştuğunu anlatarak, Sincan'daki Kudüs gecesinin Filistin halkına destek yönünden çıkıp, rejim karşıtı olaylar haline döndüğünü belirtmişti. Sincan'da tankların yürüyüşünden haberi olmadığını söyleyen Karadayı, şu ifadeleri vermişti:

"
28 Şubat bu durumda nedir, ne değildir. Sizin takdirlerine bırakıyorum. Yani inanın, 28 Şubat'ı çok özet olarak anlattım. Başında, yani Genelkurmay Başkanı olarak size çok samimi söylüyorum. Objektif olarak olayları olduğu gibi anlatmaya çalıştım. Bunlar artık sizin takdirlerinize bağlı. Şunu söylüyorum: 28 Şubat bir darbe dönemi değildir, ama ondan sonra ne oldu, onu bilemiyorum. Ben 8 ay sonra da emekliye ayrıldım, dört senemi doldurdum. 'Postmodern darbe' ifadesini kullanan fevkalade aptalca bir ifade kullanmıştır. Hani bazı insanlar vardır, ileri çıkmak, önde görünmek şeyi... Bunu kim çıkarttı, nereden çıkarttılar hala hayıflanırım ve üzülürüm."

Çevik Bir şikayetçi olmuştu

Soruşturma kapsamında geçen yıl Nisan ayında tutuklanan emekli Orgeneral Çevik Bir, tutuklanmasının ardından soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe vererek, Karadayı'dan şikayetçi olmuştu

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER