banner198

Özcan, Ekmek Fabrikalarında incelemelerde bulundu

Vali Vahdettin Özcan, ekmek fabrikalarından Çankırılılara çağrıda bulundu.

Özcan, Ekmek Fabrikalarında incelemelerde bulundu
banner145

Vali Vahdettin Özcan, ekmek fabrikalarından Çankırılılara çağrıda bulundu.

Vali Özcan “Bundan böyle Vali Konağı’na tam buğday ekmeği, haftada birer gün de kepekli ekmek ve çavdar ekmeği alacağız. Tüm Çankırılıları da bu ekmekten tüketmeye davet ediyorum” dedi.

Karatekin Unlu Mamulleri ve Çıtır Ekmek Fabrikalarında incelemelerde bulunan Vali Özcan, sonrasında Çankırılılara bir çağrı yaptı.

İlk ziyaretini Çıtır Ekmek Fabrikasına yapan Vali Özcan’, Gıda ve Hayvancılık İl müdürü Osman Çakır, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz, Başkan Yardımcısı Arif Bayrak, Gıda ve Yem Şube Müdürü Veteriner Hekim Pınar Portakal ve Gıda Mühendisi Rana Başataç yer aldı.

Vali Özcan, “Ekmeğin temel gıda olduğunu bunda affın olmayacağını belirterek, üreticilerin hijyen şartlarını önem vermeleri gerektiğini söyledi. Çıtır Ekmek Sahibi Hüseyin Kuşçu’dan bilgi alan Vali Özcan Çıtır ekmek fabrikasında günlük 3000 ekmek çıkarıldığı 200 adet tam buğdaylı ekmek üretildiğini söyledi. Ilgaz, Korgun, Kurşunlu, Eldivan ve Çerkeş’e de ambalajlı olarak ekmek satışı yaptıklarını, bu satışın çoğu zaman düğün, mevlit gibi durumlarda toplu olarak yapıldığını söyledi. Fırın içindeki formantasyon odasını da soğuk hava deposuna dönüştüreceklerini belirtti.

Daha sonra Karatekin Unlu Mamulleri tesisini ziyaret eden Vali Özcan, burada da çalışanlardan bilgi aldı. Ekmeğin hamur yoğurma aşaması, üretim ve pişirme aşamalarını da yerinde inceledi.

İl Genel Meclisi Başkanı ve Karatekin Unlu Mamülleri Ortaklarından Osman Canbaz’da işletmeye gelerek, Vali Özcan’a firma ve çalışanlarla ilgili bilgi verdi. Günlük 3000 ekmek, 300 kepekli, 30 çavdarlı ekmeğin günlük üretildiğini belirtti.

Gıda Mühendisi Rana Başataç, işletmede bulunan unun elenerek kazanlara dökülmesi sisteminin işletmeye artı bir kazanç olduğunu belirterek, düzenli olarak ilaçlama ve kontrollerinin yapıldığını da kontrollerden gördüklerini söyledi.

Başkan Canbaz, yeni bir yatırım yaparak paketleme makinası aldıklarını ve yakında fırının girişine kuracaklarını ve paketli ekmek üreteceklerini de söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Çakır, İlimizde 45 bin adet ekmek üretildiğini, içerisinde geniş halk kitlelerine hitap eden özelliklede beslenme açısından büyük önemi olan kepekli ekmek, çavdar ekmeği ve tam buğdaylı ekmek üretiminin bin- bin beş yüz adet olduğunu, bir genelleme yapıldığında bu miktarın çok az olduğunun görüldüğünü söyledi. Merkezde üretilen paketli ekmek çeşitlerinin günlük üretim miktarının iki bin civarında olduğunu belirten Osman Çakır, beyaz ekmekte israfın fazla olduğunu buğdaylı ekmeğin daha geç bayatladığını, çavdarlı ekmeğin şeker hastalığına iyi geldiğini, tam buğday ekmeğinin yeterli ve dengeli beslenme için büyük önem arzettiğini belirtti.

Vali Özcan ve Müdür Çakır, birlikte tüm Çankırılılara bir mesaj göndererek, sağlık için tam buğday ekmeği, kepekli ekmek ve çavdar ekmeği tüketmeleri konusunda çağrıda bulundular.

Vali Özcan, bu konunun daha çok duyurulması için Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Çakır ve Mühendis Rana Başataç’a Radyo yayınlarına katılmaları ve Gazetelerde köşe yazarak halkın bilgilendirilmeleri için talimat verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER