banner306
banner198

Özcan Potuk Kaya Tuzu Mağarasını İnceledi

Vali Özcan, Potuk Kaya Tuzu Mağarası’nda incelemelerde bulundu.

Özcan Potuk Kaya Tuzu Mağarasını İnceledi
banner145

Vali Vahdettin Özcan, Potuk Madencilik tarafından işletilen Tuz mağarasında incelemelerde bulundu.

İşletme Sahibi Arif Potuk ve oğlu Maden Mühendisi Musa Potuk, işletmeleri ve projeleri ile ilgili Vali Vahdettin Özcan’a bilgi sundular. Potuk, İşletmede 25 kişinin çalıştığını, günlük ortalama 500 ton üretim yapıldığını belirtti. Ülkemizin değişik bölgelerinden gelen kamyonlarla değişik bölgelere sevkiyat yaptıklarını belirten Potuk, Tuz Mağarasının içerisinin sıcaklığının yaz-kış 18°-20° derece arasında olduğunu söyledi.

Tuz Mağarasının Turizme açılması için çalışmalarının olduğunu belirten Maden Mühendisi Musa Potuk, projelerinin tamamlanmak üzere olduğunu ve KUZKA veya KOSGEB’e başvuracaklarını söyledi. 2001 yılından beri üretim yaptıklarını belirten Potuk, yerden oldukça yüksek olan bir bölümü turizm amaçlı kullanmak üzere ayırdıklarını ve diğer tarafa doğru üretim çalışmasını devam ettirdiklerini belirtti.

Tuz kırma tesislerinde elektrik olduğunu ancak, Mağarada elektrik olmadığını belirten Potuk, Vali Özcan’dan yol ve elektrik konusunda destek istedi.

Vali Özcan, Potuk Kaya Tuzu mağarasına ilk defa geldiğini ve mağarayı beğendiğini belirterek, “Özellikle yükseklik çok güzel, turizm amaçlı rahatlıkla kullanılabilir, cazip ve ilginç hale getirilebilir, projenizi tamamlayınız, bizlerde elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304