banner198

Peygamberimizi Değil Takımını Seven Bir Gençlik Yetişiyor

Çankırı Anadolu Gençlik Derneği, Mekke`nin Fethi Programında konuşan Şakir Voyvot, Peygamber Efendimizden daha fazla futbol takımını seven bir gençlik yetiştiğinden şikâyet etti.

Peygamberimizi Değil Takımını Seven Bir Gençlik Yetişiyor
banner145

Çankırı Anadolu Gençlik Derneği, geleneksel hale getirdiği Mekke`nin Fethi kutlamalarına bu yılda devam etti. Programa konuşmacı olarak katılan Şakir Voyvot, Peygamber Efendimizden daha fazla futbol takımını seven bir gençlik yetiştiğinden şikâyet etti.

Anadolu Gençlik Derneği’nin 100. Yıl Kültür Merkezinde düzenlediği etkinlik, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programa; Siyasi Partiler, Akademisyenler STK temsilcileri ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

-İki Cihan Saadeti İçin Yola Çıktık-

Açılış konuşmasını yapan AGD Şube Başkanı Muhammed Sivridağ, Anadolu Gençliğin şuurunu ‘bir insanı kurtarmak bütün insanlığı kurtarmaktır’ mutlak gerçeğinden aldığını söyledi. Anadolu Gençliğin yıllardır önce, ahlak ve maneviyat diyerek, hakkı üstün tutarak, nefis terbiyesini gündeme alarak, insanlığın iki cihan saadeti için yola çıktığını bildiren Sivridağ, “Biz Anadolu Gençlik olarak, tüm Müslümanların kıblesi olan Kâbe’nin bulunduğu, şehirlerin anası Mekke şehrinin fethini özellikle genç nesle her yıl tekrar tekrar hatırlatmanın önemine inanıyoruz” dedi.

-İnsan Önce Kendi Kalbini Fethetmeli-

Daha sonra kürsüye gelen İlahiyatçı Yazar Şakir Voyvot, fetih ruhunu anlattığı konuşmasında; fethin üç aşamadan oluştuğunu ve bu aşamaların kalp, zaman ve mekânla sınıflandırıldığını söyledi. İnsanın en önce kendi kalbini fethetmesi gerektiğini anlatan Şakir Voyvot, “İnsan önce kendi fethini yani kalbini fethederek işe başlamalı” şeklinde konuştu. Nefis terbiyesini önemine değinen Voyvot, “Yaradanımız Kur’an da göstermiş, Peygamber efendimiz hadislerle ve örnek yaşantısıyla bu yolu bizlere göstermiş” diye konuştu. Salondakilere içinizde köle Bilal’in kalbi gibi bir kalbi olan var mı sorusunu yönelten Voyvot, “Bu insanlar kalplerini öyle inşa etmişlerdi ki; her şeylerinden vazgeçtiler. Medine’ye hicret eden 1500 kişi,  8 yıl sonra Mekke’yi Fethederek aldı” diye konuştu.

-Zamanın En Güzel Fethine Örnek Medine-

Zamanın en güzel fethine Medine’yi örnek gösteren Voyvot , “Şehirler silahla alınır. Ama Medine Kur’anla fethedildi. Mekke’nin fethi bilinir ama Medine’nin fethi bilinmez. Musab bin Umeyr Hicretten önce 18 ayda Medine’de Kur’an öğreterek 500 aileyi Müslüman yapmıştı. Yani Medine’nin yarısı çoktan Müslüman olmuştu. Peygamber efendimiz Mekke’den hicret edip Medine’ye girerken ‘ay doğdu üzerimize’ diyen Medineliler peygamberimizin yüzünü o güne kadar görmemiş Müslümanlardı” dedi.

-Hani imanla şaka olmazdı-

Peygamber Efendimizden daha fazla futbol takımını seven bir gençlik yetiştiğinden şikâyet eden Voyvot, “Çocuklarımıza ‘Aşare-i Mübeşşere’ nedir? Bu on kişi kimlerdir? ‘Say’ desek çoğu kimse sayamaz. Ama Galatasaray’ın ilk 11’ini saymalarını istesek eksiksiz sayarlar. Çocuğumuza ‘en büyük Galatasaray’ dedirterek şirke girdiğimizi dahi bilmiyoruz!  Hani imanla şaka olmazdı” dedi.

Günümüzde topsuz tüfeksiz çok büyük bir savaş yaşandığının altını çizen Voyvot, TV gazete, internet ile kültürel bir bombardımana maruz kalan aile yapısının çöktüğünü belirtti. “Mekan bizde ama zaman ve kalp başkalarına ait olmuş” diyen Voyvot “İstiklal caddesinde ezan okununca yönünü değiştirerek camiye giden kaç insan var? Bizim çocuklarımızda oralara gidince kalabalıklara karışıyor. Bundan kurtulmanın en güzel yolu evinizden TV’leri atmaktır. Yarına zaman bırakmadan hemen bu gece müdafaa hattı kurmamız lazım!” dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER