banner198

Rekor Çankırı da Kaldı

11 yıldır oturduğu Sağlık Bakanlığı koltuğuna veda eden Akdağ,Refik Saydamın rekoruna en yaklaşan isim oldu.

Rekor Çankırı da Kaldı
banner145

Başbakan Erdoğan'ın dün gerçekleştirdiği kabine revizyonu sonrası koltuğundan olan bakanlar arasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ'da yer aldı. Bu değişikliği ilginç kılansa; 11 yıldır oturduğu Sağlık Bakanlığı koltuğuna veda eden Akdağ'ın Cumhuriyet tarihinin en uzun süre bakanlık yapmış olan Hemşerimiz Refik Saydam'ın rekoruna en yaklaşan isim olması.

 

Recep Akdağ Bakanlık koltuğundan olunca Hemşerimiz Refik Saydam'ın rekoruna ulaşamadı Prof. Dr. Recep Akdağ kabinedeki 4 bakan değişikliği neticesi 11 yıldır oturduğu Sağlık Bakanlığı koltuğuna veda etti.

 

Böylece, Recep Akdağ’ın hemşerimiz Dr. Refik Saydam’ın rekorunu kırma şansı da ortadan kalkmış oldu. 59, 60 ve 61. hükümetlerde de Sağlık Bakanı olan ve son olarak ta 62. Hükümetin Sağlık Bakanı olan Akdağ, Dr. Refik Saydam’dan sonra bu hizmeti en uzun süre yürüten “Sağlık Bakanı” unvanını taşıyordu. Başbakanlık görevinde de bulunan,Türkiye Cumhuriyetinin ilk Sağlık Bakanı olan rahmetli Refik Saydam 3 dönem Bakanlık yaparak, tam 14 yıl bu koltukta kalmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER