banner198

Şahin 28 Şubat Dönemini Değerlendirdi

Milletvekili İdris Şahin, Çankırı da katıldığı bir programda 28 Şubat ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Şahin 28 Şubat Dönemini Değerlendirdi
banner145

Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Eski Sözcüsü İdris Şahin, 28 Şubat ile ilgili olarak komisyona gelen isimlerin sessiz kalmayı tercih ettiklerini belirterek, '' Dinlemiş olduğumuz konukların büyük bir kısmı, o süreci hep yutkunarak anlattılar'' diye konuştu.

 

Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Eski Sözcüsü İdris Şahin, Çankırı'da katıldığı bir program sonrasında gazetecilerin 28 Şubat ile ilgili sorularını yanıtladı. Şahin, konuyla ilgili olarak komisyonda dinlenenlerin sessiz kalmayı tercih ettiklerini belirterek,  '' Dinlemiş olduğumuz konukların büyük bir kısmı, o süreci hep yutkunarak anlattılar'' diye konuştu. 28 Şubat için karabasan benzetmesi yapan Şahin, ''Ülkemizin önünde bir karabasan gibi, bir kara bulut gibi uzun bir süre gündemi meşgul eden ve pek çok insanımızın psikolojik travma geçirmesine vesile olan 28 Şubat pek çok kimseye göre farklı olarak isimlendirilmek ile birlikte, bizim komisyonda yaptığımız çalışmalar sonrasında, 28 Şubatla alakalı bir isim koymuştuk. Bize göre bu bir ezber bozan darbe demiştik'' dedi.

 

 Şahin, demokratik gelişmelerin 28 Şubat benzeri süreçleri engelleyeceğini belirterek, ''Hem maddi açıdan, hem manevi açıdan hem psikolojik açıdan pek çok sıkıntıları beraberinde getiren darbeler, 60’da 70’de ve 80’de fiili olarak parlamentodaki süreci al aşağı eden bir süreci yaşatmıştır. Oysa 28 Şubat sürecinde başlayan psikolojik hareket, 28 Şubat tarihi ve sonrasında da aratarak devam etmiş ve 2010 yılı referandumuna kadar milletimize psikolojik olarak çok büyük travmalar yaşatmıştır.O dönemde yaşanan hadiselerin bu ülkede bir daha yaşanmaması için, 12 Eylül 1980 darbesi sonrasında düzenlenmiş olan vesayet kurgusunun iliklerimize kadar işlemiş olduğu 82 Anayasasından inşallah bu millet kurtulacaktır. 2002 yılından bu yana devam eden özgürleşme ve demokratikleşme hareketleri sonrasında, vesayet rejiminin özellikle kanunlarla ve anayasa ile iliklerimize kadar işlediği bu dönemden inşallah sivil, katılımcı ve tüm partilerin mecliste ortaklaşa hazırladıkları anayasayla kurtulmuş olacağız'' şeklinde konuştu.

 

''-Hukuk dışına çıkılmış''

 

Şahin, dönemin DGM Savsısı Nuh Mete Yüksel'in o dönemde yapmış olduğu uygulamalarda hukuk dışına çıktığını belirterek, ''Özellikle Merve Kavakçı olayı başta olmak kaydıyla, hukuk dışına çıktığı ve ceza muhakemeleri usul kanunun dışında bir kısım ifade alma yöntemlerini kullandığına dair yapmış olduğumuz tespitler sonucunda, komisyonda kendisine sorular tevci ettiğimizde, o kudretli savcımız, komisyon önünde hep susmayı tercih ederek bir faal nedamet içerisinde olduğunu bir şekliyle susarak bizlere göstermiştir'' dedi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER