banner306
banner198

Şahin; Millet Pek Çok Belgeyle Yüzleşecek!

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu sözcüsü İdris Şahin, milletin uzunca bir süre unutamayacağı yeni bir kısım belgelerin ortaya çıkacağını söyledi.

Şahin; Millet Pek Çok Belgeyle Yüzleşecek!
banner145

Millet Pek Çok Belgeyle Yüzleşecek!

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu sözcüsü İdris Şahin, komisyonun yakında raporunu TBMM Başkanlığı’na sunacağını belirterek; “Rapor kamuoyunda tam olarak paylaşıldığında milletimizin uzunca bir süre unutamayacağı yeni bir kısım belgeler ortaya çıkacak. Millet, ‘Bunlarda mı bizim üzerimizden olmuş? diyecek ve bihaber olduğu pek çok belgeyle yüzleşecek” dedi. Şahin, yaptığı açıklamalarda; komisyonun, bugün alt komisyon raporlarının son şeklini ele alacağını ve bütün üyelere teslim edeceğini söyledi.

Mağdurlara Komisyon

23 Kasım Cuma günü de alt komisyon raporlarının ana komisyonca birleştirileceğini söyleyen Şahin, raporların muhalefet şerhleriyle birliktre 27 Kasım’da TBMM Başkanlığı’na sunulacağını bildirdi. Özellikle darbe sürecinin mağdurları için daha geniş bir kapsam ve süreye yayılacak bir komisyonun kurulması gerektiğine inandığını belirten Şahin, “ Bu benim şahsi kanaatım, son kararı komisyon verecek” diye konuştu.

Darbe Karşıtı Müfredat

İdris şahin, komisyon çalışmlarında askeri okullardaki müfredatın, eğitim şeklinin darbe zemini oluşturmasında önemli bir unsur oluduğu görüşünün ortaya çıktığını, bu konuya 28 Şubat Alt Komisyonunun da raporunda yer verildiğini ifade etti.

Şahin “Talim Terbiye Kurulu’na bu konuda öneride bulunmayı düşünüyoruz. Hem askeri okullarda hem de diğer tüm ilköğretim okulları ve liselerde, demokrasiye, insan haklarına ve özellikle de demokrasinin işleyişini askıya uğramadan nasıl devam edebileceği noktasında bazı dersler ve müfradatların konulmasını tavsiye edeceğiz. Genel kurula bunun dışında da demokrasiye müdahalenin önlenmesi konusunda bazı önerilerde bulunacağız” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304