banner198

Şehir İçi Ana Şebeke Hattı Yenileniyor

Çankırı Belediyesi karayolları güzergâhında bulunan içme suyu iletim hattını yeniliyor.

Şehir İçi Ana Şebeke Hattı Yenileniyor
banner145

Çankırı Belediyesi, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğünün yol çalışmasını fırsat bilerek karayolları güzergâhında bulunan içme suyu iletim hattını yeniliyor.

 

Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından şehir içi geçişi karayolu çalışmaları sebebiyle belediye ekipleri, Çankırı girişindeki Jandarma Alay Komutanlığı ile Ağlarkaya arasında kalan Korgun ishale hattı, Çavuş içme suyu hattı ve Kenbağı geri dönüş hattındaki pik ve asbest boruları en son sistem PE 100 borularla değiştirerek mevcut hattı yeniledi.

 

Belediye ekipleri, Esentepe Köprüsü Projesi kapsamında başlatılan çalışmalar nedeniyle Esentepe Mahallesi’nde içme suyu ihtiyacını karşılayan ve mevcut köprü güzergâhında bulunan Ø 225’lik içme suyu iletim hattının geçici deplasesini de yapıyor.

 

Göreve yeni başladığı dönemde gerçekleştirdiği en önemli projenin Güldürcek Barajı’ndan içme suyu getirmek olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı İrfan Dinç “Başkan olduğumda Çankırı’nın susuzluğunu kendime dert edindim. Derdi olmayan insanın çözümü de olmaz, yararı da. Allah’ıma şükürler olsun, söz verdiğimiz gibi 70 trilyonluk bir proje ile hemşerilerimi susuz bırakmadık, derdimizi çözdük. Şimdi derdimiz kaliteli suyumuzu kesinti olmadan, musluklarımıza ulaşana kadar kalitesini hiç bozmadan sizlere ulaştırmak. Karayolları 15. Bölge Müdürlüğünün yol çalışmaları bizim için doğru zaman oldu. Yollar, daha iyisi yapılmak üzere bozulmuşken, biz de belediye olarak ekip arkadaşlarımızla içme suyu ana şebeke hattını bu çalışmalar paralelinde daha dayanıklı borularla yenileyip kuvvetlendirmek istedik. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, Karayolları ve DSİ’nin çalışmaları güzergâhında şu ana kadar 4,5 km’lik hattın boru deplasesini yapmış olup yaz sonuna kadar toplamda 6,5 km boru deplasesi gerçekleştirmiş olacak. Çalışmalar sonunda su kesintilerimiz de önemli ölçüde azalacak.” ifadelerine yer verdi.

 

Şehir içi içme suyu iletim hattının yenilenme çalışmaları, Çankırı Belediyesi ekiplerince Karayollarının çalışmalarına paralel bir şekilde aralıksız olarak devam edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER