banner198

Tatbikat Gerçeği Aratmadı

1 – 7 Mart Deprem Haftası nedeniyle düzenlenen Tahliye ve Arama Kurtarma Tatbikatı gerçeği aratmadı

Tatbikat Gerçeği Aratmadı
banner145

1 – 7 Mart Deprem Haftası nedeniyle düzenlenen Tahliye ve Arama Kurtarma Tatbikatı Vali Vahdettin Özcan, Vali Yardımcısı Ahmet Atılkan, Kaymakamlar ve Kurum Amirlerinin de katılımları ile 80.Yıl Cumhuriyet Lisesi’nde yapıldı.

Çankırı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekipleri, Çankırı Belediyesi İtfaiye Ekibi, Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), İl Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Asayiş Ekipleri ile 80.Yıl Cumhuriyet Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin katılımı ile yapılan tatbikat gerçekleri aratmayarak başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Tatbikatta senaryo gereği olası bir depremde okulun hızlı, güvenli ve düzenli bir şekilde boşaltılması, yaralananlara ilk yardım yapılması ile okulun yakınlarında bulunan hasarlı binadan vatandaşların kurtarılması, hasar gören araçtan yaralıların çıkarılması, doğalgaz kaçağından çıkan yangının söndürülmesi, deprem sonrası hırsızlık ve yağma olaylarında emniyet görevlilerinin müdahalesi ve yetkililerin olay yeri incelemeleri uygulamalı olarak gösterildi. Arama kurtarma köpeği Daisy’de tatbikata katılarak enkaz altında bulunanları tespit etti.

Daha sonra 80. Yıl Cumhuriyet Lisesi’nin bahçesinde AFAD, İtfaiye ve UMKE’nin kurtarmada kullandıkları araç ve gereçleri sergilendi.

Tatbikat sonunda bir konuşma yapan Vali Özcan, Kuzey Anadolu fay hattında olan Çankırı ilimizin 1. derece deprem bölgesi olduğunu, herkesin depreme karşı duyarlı olması gerektiğini, bu tatbikatların büyük önem arz ettiğini, sık sık tekrarlanarak olası bir afet durumunda herkesin görevini en iyi şekilde yerine getirmesine katkıda bulunacağını belirtti. “İnşallah hiçbir zaman deprem görmeyiz” temennisinde bulunarak tatbikatın düzenlenmesinde ve gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER