banner198

Teknik Ekibi Vali Özcan’ı ziyaret etti

Çankırı ya yatırım yapacak Lastik Firması Teknik Ekibi Vali Vahdettin Özcan’ı ziyaret etti

Teknik Ekibi Vali Özcan’ı ziyaret etti
banner145

Sumitomo Rubber Industries ve Abdulkadir Özcan Otomotiv Lastik A.Ş ortaklığı Çankırı’da yapacağı dev yatırım ile ilgili teknik incelemelerde bulunmak üzere geldiği İlimizde Vali Vahdettin Özcan’ı ziyaret ettiler.  

Sumitomo Rubber Industries Genel Müdürü ve Mühendislik Departmanı Başkanı Shoji Hayashi, Abdülkadir Özcan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özcan ve teknik ekibi ile birlikte yatırımın yapılacağı alanda yaptıkları incelemeler sonrası Vali Vahdettin Özcan’ı Makamında ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundular.

Vali Vahdettin Özcan, bu konu ile ilgili özel bir Teknokrat ekibin kurulduğunu ve içerisinde iki mühendisin görev aldığını, bu yatırımın gerçekleştirilmesinde Firmamıza gerekli desteğin verileceğini belirtti.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Çankırı’ya yatırım yapmaları bizleri oldukça heyecanlandırdı, bu heyecan her türlü katkıyı vereceğimizi de ortaya koyuyor, her zaman yanlarındayız” diyerek desteklerini ifade etti.

Hayashi, “Japonya’dan uzak bir yerde Fabrika kuruyoruz, endişelerimiz olabilir, ancak buradaki konuşmalardan çok büyük kuvvet aldık. Teşekkür ediyoruz. Özellikle Çankırı yereli ile çalışmamız olacak” diyerek, Kuruluşlarının ve Ülkelerinin karşılıklı gelişmesi için de çalışmaların süreceğini ifade etti.

Vali Vahdettin Özcan tarafından oluşturulan Teknik Heyet ve Firma Teknik Heyeti tarafından bir toplantı yapılarak yatırımın teknik boyutu değerlendirildi.

Ortaklık, geçtiğimiz hafta Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Vali Vahdettin Özcan ve Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz’in de katıldığı tören ile Çankırı’ya 500 milyon dolar değerinde Lastik üretim tesisi kurulması için protokol imzalamıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER