banner306
banner198

Türkiye’nin En Büyük Köpeği Çankırı’da

Türkiye nin en büyük Anadolu Çoban Köpeği Çankırı’da boy gösteriyor.

Türkiye’nin En Büyük Köpeği Çankırı’da
banner145

Türkiye’nin en büyük Anadolu Çoban Köpeği Çankırı’da boy gösteriyor. Sahibi Gökhan Kurbanoğlu ve ailesi tarafından titizlikle bakılan Türkiye’nin en büyük Anadolu Çoban Köpeği Paşa’nın iriliğinden dolayı en önemli sorunu olan çiftleşme sorunu da uzun aramalardan sonra bulunan Şirin adlı köpekle çözüme kavuştu.

 

Yürür vaziyette 1 metreyi, 1,75 m. Boyundaki sahibi Gökhan Kurbanoğlu’nun ayağa kaldırdığında 2 metreyi aşan boyu ve 93 kilo ağırlığı ile görenleri ürküten Paşa, dosta güven düşmana korku veriyor.

 

Paşa’nın 4 Temmuz 2009 tarihinde doğduğunu belirten köpeğin sahibi Gökhan Kurbanoğlu, internette köpeğin resmini yayınladıktan sonra yoğun bir ilgi gördüğünü belirterek “Çankırı’nın yanı sıra yurt içi ve yurt dışından Paşa’yı merak edip gelenler oluyor. Paşayı almak için 20 bin TL’yi bulan cazip teklifler de oldu ancak biz onu satmayı düşünmüyoruz. Paşaya çok özenerek bakıyoruz. Ailecek onu çok seviyoruz. Özelliği bir sürü köpeği olması. Zaman zaman arkadaşların sürülerine gönderip hareketlenmesini sağlıyoruz” dedi.

 

 

Paşanın yavrularını almayı çok istediklerini belirten Gökhan Kurbanoğlu “Paşa çok iri bir köpek olduğu için onunla çiftleşecek irilikte bir dişi köpek bulmakta zorlanıyoruz. Birkaç deneme oldu ancak başarılı olunamadı. Dişi köpekler korktukları için yanaşamadılar. Şirin isimli bir köpek bulduk, inşallah onunla çiftleştirip bu özel köpeğin yavrularını almayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

Azerbaycan’dan Paşayı görmek için eşiyle birlikte Çankırı’ya gelen ve köpek yarışmalarının jüri üyeliğini yapan köpek uzmanı Yusuf Yolcu’da Kurbanoğlu ailesinin köpeklere olan ilgi ve sevgisinin takdire şayan olduğunu belirterek şunları söyledi: “Paşa’yı internette görünce çok etkilendim ve yakından görmek istedim. Çankırı’ya geldiğimde de Paşa’nın çok iyi şartlarda bakıldığını ve sevgiyle büyütüldüğünü gördüm. Paşa şu an belki de dünyadaki en iri köpeklerden birisi. Kurbanoğlu ailesini ve Gökhan’ı kutluyorum. İnşallah yavrularını alıp bu iri köpeğin çoğalmasını sağlayabilirler”.

 

 

 

Haberimiz FOX ANA Haber Bülteninde Ekranlara Geldi

 

 

Haberimiz Ali Kırcalı SHOW TV Ana Haber Bülteninde Yer Aldı

 

 

Haberimiz Fatih Portakal'ın Sunduğu FOX Çalar Saatte Yer Aldı

 

 

Haberimiz STAR TV Sabah Kuşağında Yer Aldı

 

SKY 360 

 

Kanal D Günaydın

 

 

 

 

YORUM EKLE
YORUMLAR
tarik akan
tarik akan - 8 yıl Önce

bu iri kopegin yavrulari oldugu zaman satacakmisiniz

SIRADAKİ HABER

banner304