banner198

Türkiyenin En Etkili Hafızı

Kraliyet İslami Stratejik Araştırmalar Merkezinin yayımladığı En etkili 500 Müslüman listesinde hafız Mustafa Özcan Güneşdoğdu da yer alıyor.

Türkiyenin En Etkili  Hafızı
banner145

En etkili 500 Müslüman'' listesinde hafız Mustafa Özcan Güneşdoğdu da yer alıyor.

Ürdün'ün başkenti Amman'da bulunan Kraliyet İslami Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin yayımladığı kralların, devlet adamlarının, iş adamlarının bulunduğu ''En etkili 500 Müslüman'' listesinde, Türkiye'de geniş kesimlerce tanınmayan ancak dünyada başarılarıyla isimlerinden söz ettiren hafız Mustafa Özcan Güneşdoğdu da yer aldı.

-''Güzellikler Allah'tan, eksikler bizden''-

''Kuran dalında'' listeye giren Hafız Mustafa Özcan Güneşdoğdu iki yıldır listede yer aldığını belirterek, şunları söyledi:

''1991 yılında Suudi Arabistan'da düzenlenen yarışmada birinci olmuştum. 21 yaşındaydım. 'Hala ne diye oyundasın oynaştasın, Fatih'in İstanbul'u feth ettiği yaştasın' şiirini okurdum kendi kendime. Bizim için o yaşta o ödül güzel bir teselli oldu. Listede yer almayı, 20 yıl sonra yaptıklarımızın bir karşılığı gibi algıladım.''

Başarısı için Allah'a hamd ettiğini dile getiren Güneşdoğdu, şöyle konuştu:

''Güzellikler Allah'tan, eksikler bizden... 'Çok çalıştım ve bunu başardım' demem mümkün değil. Ancak inandığımız, çalıştığımız, gayret ettiğimiz bir kulvarımız var. Kuran-ı Kerim'in güzelliklerini gerçeklerini anlatmak konusunda samimi bir şekilde çalıştık. Bazen bu ilahi okumakla, sohbetlerle oluyordu. Cenab-ı Allah böyle bir güzellik ikram etti. Allah'a hamd ediyoruz.''

İdealist, İslam'ın prensiplerine uygun yaşamaya gayret eden bir insan olduğunu ifade eden Güneşdoğdu, ''Kendinizi dünyadaki etkili 500 Müslüman'dan biri gibi hissediyor musunuz?'' şeklindeki soruyu ise ''Dünya Müslümanlar ne yazık ki inandıkları değerlerin farkında değiller. Belki farkında olma anlamında 500 kişiden birisi olabilirim. Ancak bizden çok daha değerli, kıymetli kardeşlerimiz vardır ama belki farkedilmemiş olabilirler. Aktif olmamız nedeniyle de biz farkedilmiş olabiliriz'' diyerek cevapladı.

Son olarak Hindistan'dan Kuran-ı Kerim'i okumak üzere davet aldığını belirten Güneşdoğdu, Arap dünyasında da çok tanınan biri olduğunu ifade etti.

-Güneşdoğdu kimdir-

 1970 yılında Çankırı'da dünyaya gelen Mustafa Özcan Güneşdoğdu, Almanya'da Konyalı Hafız Ramazan Minaz'dan Kur'an-ı Kerim öğrendi. Hamburg Merkez Camisi'nde 8 yıl imamlık yaptı, bu sırada öğrenimine devam etti. 1985 yılında Avrupa Tilavet Yarışması'nda birinci oldu.

Osmanlı usulü Arapça pratiği için bir yıl Şam'da bulundu. 1991 yılında Mekke'de 13. Uluslararası Kur'an-ı Kerim yarışmasında, güzel okuma dalında, dünya birincisi oldu.

Almanya'da 2003 Yılında ''Quran Rezitation'' isimli Almanca Mealli ilk Kur'an-ı Kerim albümü yayımladı.

Güneşdoğdu, çeşitli televizyon kanallarında programlar yaptı, dini musiki alanında albümler yayımladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER