banner198

Tuzdano Felsefesi Arı ve Tavukların Ömrünü Uzatıyor

Kaya Tuzundan Arı Kovanı Arıların Hayatını Kurtaracak

Tuzdano Felsefesi Arı ve Tavukların Ömrünü Uzatıyor
banner145

Çankırı kaya tuzundan inşaat malzemeleri yapan ve bu farklı girişimciliği ile bir TV programındaki yarışmada birincilik kazanan Necmettin Türkoğlu, şimdi de dünyada ilk kez kaya tuzundan arı kovanı yapmaya başladı.

Anti bakteriyel özelliği nedeniyle bünyesinde bakteri barındırmayan tuzun farklı ürünlerle sağlık sektöründe kullanımı yaygınlaşırken, girişimci Necmettin Türkoğlu kaya tuzundan ürettiği çeşitli ürünlerle kamuoyunun dikkatini çekmeyi başardı. Bulunduğu ortama eksi iyon yayarak ortamın havasını iyileştirme özelliği olan kaya tuzunu evlerin içine duvar kaplaması olarak üreten Necmettin Türkoğlu yine çok konuşulacak bir ürüne daha imza atıyor.

Tuzdan yaptığı arı kovanlarının kovandaki arı ölümlerine son verdiğini iddia eden Necmettin Türkoğlu ürettiği diğer bir ürünle de  tavuk çiftliklerinde ki kümeslerde bakteri ve mantar üremesini engellediğini söylüyor.

Dünyanın en önemli kaya tuzu rezervlerine sahip Çankırı’dan aldığı kaya tuzlarını Ankara’daki atölyesinde ürüne dönüştüren Türkoğlu, beraberinde Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan’la birlikte Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’ı ziyaret etti. Burada basın mensuplarına ürünler hakkında bilgi veren Türkoğlu, ODTÜ laboratuarlarında yaptırdığı incelemeler sonunda Çankırı Kaya Tuzunun kimyasında çok farklı özellikler bulunduğu belirterek “Tuzdano adını verdiğimiz bir felsefe ile tuzun günlük hayatımızda kullanımı ile sağlık açısından çok yararlı olabileceğini özellikle de stresli ortamlarda çalışanların rahatlayabileceklerini düşünüyoruz. Kaya tuzundan arı kovanı ve tavuk kümesleri için ürettiğimiz antibakteriyel ürünler de arı ve tavuk ölümlerinin önüne geçecek özel ürünlerdir” diye konuştu.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’da girişimci ruhu ve ürettiği ürünlerle Çankırı kaya tuzunun ve Çankırı’nın tanıtımına katkı sağlayan Necmettin Türkoğlu’nu tebrik etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER