banner198

Ulaşabilirlik Destek Programı Protokolü imzalandı

Çankırının da dahil olduğu Ulaşabilirlik Destek Programı Protokolü imzalandı.

Ulaşabilirlik Destek Programı Protokolü imzalandı
banner145

Çankırı’nın da dahil olduğu Ulaşabilirlik Destek Programı Protokolü imzalandı.

 

Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırabilmek, ulaşım konusunda yaşadıkları sıkıntıları giderebilmek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve 7 ilin Vali ve Belediye Başkanlarının katılımı ile "Ulaşılabilirlik Destek Programı" projesinin protokol imza töreni Ankara'da gerçekleştirildi.

 

Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz, Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ve Belediye Başkan Vekili Rafet Alemdar’ın katılımıyla Ulaşabilirlik Destek Programı Lansmanı ve İmza Töreni yapıldı.

 

Projeyle; kentlerde ulaşabilir hale getirilecek alanlar belirlenecek. Bu alanlarda kamu tarafından yoğun kullanılan binalar, sağlık yapıları, eğitim yapıları, ibadethaneler gibi binalar, kaldırımlar, yaya geçitleri, alt ve üst geçitler, toplu taşıma durakları tespit edilecek. Buraların ulaşılabilir hale getirilmesine yönelik çalışmaların bilimsel ölçütlere, TSE standartlarına uygun biçimde, Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce verilecek eğitim ve teknik bilgi desteğiyle uygulamaya geçirilmesi amaçlanıyor.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ulaşabilirlik Destek Programı (UDEP) Lansmanı ve İmza Töreni'ndeki konuşmasında engellilere yönelik çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Herkes mutlu olmadıkça, biz mutlu olmayacağız" anlayışıyla yola çıktıklarını belirten Bakan Şahin, herkesin tüm kaynaklardan eşit faydalanmaları için insan odaklı anlayışla çalıştıklarını söyledi. Yerel yönetimlerin altyapıyı, kaldırımları, toplu taşıma araçlarını, kapalı alanları düzenlemeleri için 7 aylarının kaldığını vurgulayan Şahin, "Bunu yapanla yapmayanların ayırt edildiği, izlendiği ve sonuçlandığı bir sisteme geçiyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz ve Belediye Başkan Vekili Rafet Alemdar’ı n yanı sıra Bilecik, Burdur, Rize, Kilis, Mardin, Van İllerinin Vali ve Belediye Başkanlarının katılımıyla, projenin imza töreni gerçekleştirildi. Törene Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz’de katıldı.

Program kapsamında Çankırı Belediyesi tarafından hazırlanan proje için 500 bin ile 1milyon 250 bin lira arasında aktarılan bütçenin, projeye uygun harcanması, izlenmesi ve denetlenmesi Valilik tarafından sağlanacak. Bütçenin %80 i Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, % 20 si ise Belediye tarafından karşılanacak.

 Vali Vahdettin Özcan ve Belediye Başkanı İrfan Dinç’in iş gezisi ile ilgili yurt dışında olmaları nedeniyle protokol imza töreninde bulunamadılar.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER