banner306
banner198

Vakkasoğlu: Evliliklere de Çanakkale Ruhu Lazım

Vehbi Vakkasoğlu, eşlerini ve evlatlarını cepheye gönderen annelerin yüreğindeki Çanakkale ruhunun, günümüz evliliklerine de yansıması gerektiğini söyledi.

Vakkasoğlu: Evliliklere de Çanakkale Ruhu Lazım
banner145

Eğitimci-yazar Vehbi Vakkasoğlu, eşlerini ve evlatlarını cepheye gönderen annelerin yüreğindeki Çanakkale ruhunun, günümüz evliliklerine de yansıması gerektiğini söyledi.

 

Vehbi Vakkasoğlu, Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü etkinlikleri kapsamında Çankırı'da 'Bir Destandır Çanakkale' konulu konferans verdi.

 

Çankırı Belediyesi tarafından düzenlenen konferansta konuşan Vakkasoğlu, savaş yıllarında yaşanmış hikâyelere ve fedakâr annelere değindi. O günlerde yaşanan acılara karşı, genç yaştaki Osmanlı kadınının dimdik durduğunu belirten Vakkasoğlu, "Kocası cepheye giderken evden çıkma dediği için 52 yıl evinden çıkmayan annelerimiz var. Eşini yüreğine öyle bir bir işlemiş ki, hiç çözülmemiş. Biz de eşlerimize böyle kilitlensek, boşanmalar 10 kat azalır. Buradan evli çiftlerimize diyorum ki; evde kavga gürültü çıkarmayın, evinizi sevgi cennetine çevirin. Bu günkü evlilikleri korumak dünkünden daha zor. Evliliklere de Çanakkale ruhunu yaşatmamız lazım." şeklinde konuştu.

 

Vakkasoğlu, kadınları şiddetten korumak için uygulamaya konulacak biber gazı, şok silahı gibi metotların evlilikleri kurtarmayacağını belirterek, "Bunlar sivrisinekle uğraşmaktır. Bataklığı kurutacaksak oraya da bir Çanakkale ruhu getirmemiz gerekir." dedi.

 

Programın sonunda Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Vakkasoğlu'na teşekkür ederek tuz lambası hediye etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304