banner198

Vali Özcan'ın Öğretmenler Günü Mesajı

Vali Vahdettin Özcan'ın Öğretmenler Günü Mesajı

Vali Özcan'ın Öğretmenler Günü Mesajı
banner145

Vali Özcan'ın Öğretmenler Günü Mesajı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 24 Kasım 1928 yılında “Başöğretmen” unvanının verilmesi nedeniyle, 1981 yılından bu yana her yıl 24 Kasım’ı Öğretmenler Günü olarak kutlamaktayız.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kısa sürede dünyanın güçlü ve itibarlı devletlerinden biri haline gelmesindeki en önemli pay, özveriyle gayret gösteren öğretmenlere aittir. Bu millet, öğretmenlerimizin emekleri ve fedakarlığı sayesinde medeniyet yürüyüşünü azimle sürdürmektedir.

Büyük Önder Atatürk’ün dediği gibi “Milletleri Kurtaranlar; Yalnız ve Ancak Öğretmenlerdir. Öğretmenden, Eğiticiden Yoksun Bir Millet; Henüz Millet Adını Almak Kabiliyetini Kazanmamıştır.

İnsana yapılan her yatırım, insanın yetişmesine verilen her emek bizim için kutsaldır. Öğretmenlerimiz, çocuklarımızın geleceği için, ülkemizin geleceği için birer umut ışığıdır. Bu nedenle,  öğretmenlik mesleğine yeni başlayan her arkadaşımızı, eğitim seferberliğimiz, ülkemiz, milletimiz ve Çankırımız için büyük bir kazanım olarak görüyoruz.

Ülkemiz çağdaş medeniyet seviyesine kendini yenileyen, genç nesilleri dünün ve bugünün şartlarına göre değil, yarının şartlarına göre geleceğe hazırlayabilecek öğretmenlerle ulaşacaktır.

İnsanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğinin temsilcileri Değerli Öğretmenlerimiz,  tutuşturduğunuz eğitim meşalesi ile dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceksiniz.

Eğitim camiasında yıllarını vermiş emekli öğretmenlerimize sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum. Bugün aramızda olmayan öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Tüm Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, saygılar sunuyorum.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER