banner198

ÇAKÜ Öğretim Elemanlarından Önemli Buluş

Çankırı Karatekin Üniversitesi öğretim elemanları, yatağa tam yada yarı bağlı hastaların banyo ihtiyaçlarını yataktan kalkmadan giderebilmeleri için hasta yatağı geliştirdi.

ÇAKÜ Öğretim Elemanlarından Önemli Buluş
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi öğretim elemanları tarafından, yatağa tam yada yarı bağlı hastaların banyo ihtiyaçlarını yataktan kalkmadan giderebilmeleri için geliştirilen hasta yatağı, “Hasta Yıkama Yataklarında Yenilik” buluş başlığı ile Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan incelemesiz patent aldı.

Projesi, ÇAKÜ Öğretim Görevlileri Abidin Şahinoğlu, Gözde Özaras Öz ve Doktor Öğretim Üyesi Oğuzhan Uzun tarafından ortak olarak geliştirilen hasta yıkama yatağı, günlük banyo ihtiyacını karşılayamayan yada güçlük çeken hastalar için büyük kolaylık sağlayabilecek.

ÇAKÜ Öğretim Görevlisi Abidin Şahinoğlu, buluşun önemi ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Evde bakım hizmeti alan bireylerin kullanması için geliştirilen bu buluşun en önemli amacı, yatalak veya yaralı hastaların en az müdahale ile yıkanmasını sağlayabilmek. Bu buluşun üretime geçmesi ve yaygınlaşması ile birlikte, yataktan kalkamayan bireylerin temizlik ihtiyaçlarının giderilmesinde maliyet düşecek ve büyük bir zaman tasarrufu sağlanacak. Hastaların temizlik ihtiyaçları en üst kalitede giderilirken bakıcı gereksinimleri de en aza indirgenmiş olacak.”

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2018, 00:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
İlhan pezek
İlhan pezek - 5 yıl Önce

Öğretim elemanı ne ya, öyle birşey mi varmış, öğretim görevlisi olmasın o.

SIRADAKİ HABER

banner304