banner198

Çankırılı Adaylar “İstanbul Siyasetinde ben de varım” diyor.

Çankırılı Adaylar “İstanbul Siyasetinde ben de varım” diyor.

Çankırılı Adaylar “İstanbul Siyasetinde ben de varım” diyor.
banner145
İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu tarafından siyasi partilerden aday adayı olan Çankırılılar kahvaltıda bir araya geldi.


Kaynaşmak ve görüş alış-verişinde bulunmak amacı ile bir araya gelen aday adayları geçtiğimiz Pazar günü Zeytinburnu Sur Restaurant’ta bir buluştu.

Toplantıya İstanbul’un çeşitli ilçelerinden yerel yönetim kadrolarına aday adayı olan Çankırılılar ile ÇANDEF Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, yönetim kurulu üyeleri ile ÇANVAK Başkanı Eşref Harmandar ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Yaklaşık 4 ay sonra yapılacak olan yerel seçimler için şu ana kadar İstanbul’da Ak Parti’den 2, Saadet Partisi’nden 1 ve Cumhuriyet Halk Partisi’nden de 1 kişi olmak üzere 4 hemşehrimizin Belediye Başkan Aday Adaylığı ve 46 kişinin de belediye meclis üyesi aday adayı olmak üzere ilçe teşkilatlarına resmi başvuru yaptı

Biz Çankırılılar Siyasetin Neresindeyiz?

Toplantının ev sahipliği yapan İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı ve aynı zamanda Ak Parti Sultanbeyli Belediye Başkan Aday Adayı Zekeriya Açıkgöz, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin bir yerel seçimden öte önem taşıdığına işaret ederek; bu seçimlerin Türkiye, İstanbul, ilçeleri ve bölgesi için önem arz eden seçimlerin Çankırı için de büyük önem arz ettiğini, 2014 yılı içinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimi ile 2015 yılında gerçekleştirilecek olan Milletvekili genel seçimlerine de etkisinin büyük olacağı bir seçim olduğunu söyledi.

Zekeriya Açıkgöz, bu kahvaltılı programa hiçbir siyasi parti ayrımı yapmaksızın kendilerine ulaşan ve yaptıkları araştırmalar sonucunda siyasi partilerden aday adayı olan hemşehrilerini davet ettiklerini ifade etti. Açıkgöz “Biz Çankırılılar olarak bu siyasetin neresindeyiz? Ne kadar temsil ediliyoruz? Hemşehrilerimizin siyasette görev alma düşünceleri nedir? Bunları bir irdelememiz noktasında sizlerle bir hasbi hal edelim, tanışalım, kaynaşalım, sivil toplum kuruluşlarımız olarak aday adayı hemşehrilerimize bu süreçte ne tür katkımızın olabileceği hakkında görüş alış-verişinde bulunalım diye bu programı düzenledik. Dolayısıyla sizleri de davet ettik. Katılımızdan dolayı şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ederiz.” dedi.

Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait bir tarihi medreseyi tahsis aldıklarını ve restorasyonunun tamamlanmasına müteakip ÇANDEF Genel Merkezi olarak kullanılacağını belirten Açıkgöz, bu tarihi eserin restorasyonunun ihalesinin yapıldığını ve tadilatın sürdüğünü, Fatih İlçesi - Horhor‘daki bu tarihi yapının birkaç ay sonra hizmete gireceği müjdesini de verdi.

Açıkgöz, yeni genel merkezde yepyeni bir hizmet anlayışı ile Çankırılı hemşehrilerine daha etkin ve verimli hizmet sunma imkanına kavuşacaklarını söyledi.

Çandef Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz’ün konuşmasını takiben Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Aday adayları ve davetliler kısa birer tanışma konuşması yaparak kendilerini tanıttılar.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2013, 03:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nesrin
Nesrin - 10 yıl Önce

bu federasyonlar vakıflar ve dernekler niye siyasete bulaşıyor? kanuni bakımdanda uygun değil hizmet anlamındada.

SIRADAKİ HABER