banner198

DEVA Partili Gümüş, Cumhurbaşkanı devletin helikopteri ile gelip benim karşımdaki adayı destekleyemez!

DEVA Adayı Gümüş, Cumhurbaşkanı devletin helikopteri ile gelip benim karşımdaki adayı destekleyemez

DEVA Partili Gümüş, Cumhurbaşkanı devletin helikopteri ile gelip benim karşımdaki adayı destekleyemez!
banner145

DEVA Adayı Gümüş, Cumhurbaşkanı devletin helikopteri ile gelip benim karşımdaki adayı destekleyemez

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Çankırı Belediye Başkan Adayı Kasım Gümüş, “Sayın Cumhurbaşkanı devletin helikopteri ve imkânlarıyla gelip Çankırı’da benim karşımda ki adaya oy ve destek istiyor. Bu adil bir yarış değil. Haksız rekabettir. Devlette liyakati bitirdiler.”

Seçim Özel canlı yayınında konuşan TRT’den emekli DEVA Partisi Çankırı Belediye Başkan Adayı Kasım Gümüş, büyük bir medeni cesaret göstererek hangi partiden olursa olsun hiçbir adayı eleştirmeyeceğini sadece Çankırı’nın sorunlarını ve kendi projelerini anlatmak istediğini söyledi.

Çankırı’nın en büyük sorunu trafik sorunudur

Çankırı’nın sorunlarını ve nasıl çözeceklerini çok iyi bildiklerini belirten Kasım Gümüş, Çankırı’da acil çözülmesi gereken sorunun trafik ve otopark sorunu olduğunu söyledi.

Kasım Gümüş, “ Çankırı’da bildiğiniz üzere caddelere iki sıra park ve kaldırımlara park edilen araçlar. Bu doğru bir şehirleşme anlayışı değil.  Çok eleştirmek istemiyorum ama bunun müsebbibi birazda benim eski arkadaşım İrfan Dinç Bey diye düşünüyorum. Üç dönem boyunca bu soruna bir çözüm bulamadı maalesef.  Bizde şehircilik okumuş bir insan olarak devlette edindiğimiz bilgi ve birikimi Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ın takdirleri ile şehrimize hizmet etmek için aday oldum.  Yapacağımız işler ve projelerin garantisi Sayın Genel Başkanımız ve onun liderliğinde kendi birikim vizyon ve tecrübemiz olacaktır. Çankırı’yı biliyoruz ve geliştirmek için göreve talibiz. Bu trafik ve otopark sorununu da biz çözeceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı devletin helikopteri ile gelip benim karşımdaki adayı destekleyemez

Ben emekli bir insanım seçim çalışmalarımı kendi cebimden finanse ediyorum. Bu yüzden şehir içi billboardlarda yokum. Çünkü bu büyük bir maliyet.  Ama karşımızda bulunan iktidar ortağı adaylar kamu kaynakları ile devasa bir seçim çalışması yürütüyorlar. Yetmiyor, Cumhurbaşkanı devletin helikopteri ve kaynakları ile gelip benim karşımda ki adaya oy ve destek istiyor. Bu kabul edilemez. Devlette liyakati ve teamülü bitirdiler.” Sözleriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çankırı’ya gelerek AK Parti Adayı Hüseyin Filiz’e destek istemesini eleştirdi.

Aylık 100 TL ile öğrencilere sınırsız ulaşım imkânı sunacağız

Yayında projelerini anlatan Kasım Gümüş, çıkaracakları DEVA karta 100 TL gibi sembolik bir rakam yükleyen her öğrencinin bir ay boyunca belediye otobüslerini sınırsız kullanabileceğini söyledi.

Gümüş, “ Belediyenin ulaşımda zarar ettiği söyleniyor. Bunun planlama ve takibi düzgün ve kontrollü yapılırsa bu işletme zarar etmez. Kaldı ki zarar etse bile bunu siz sosyal belediyecilik anlayışı gereği sübvanse etmelisiniz. Çünkü belediyecilikte her şey kar amaçlı düşünülemez. Ulaşım dışında biz kültür sanat faaliyetlerini artıracağız ve gençleri buna katmak için Kültürlü Genç Deva Kart ile ücretsiz katılabilecekler.” dedi.

İktidar emekliyi aç bıraktığı için belediyeler emekliye hizmet yarışına giriyor

“İktidar partisi emeklileri amiyane tabirle aç bıraktığı için bugün Türkiye’nin her yerinde belediye başkan adayları emeklilere yapacağı yardımları seçmene anlatıyor. Bizde emeklilerimize vereceğimiz Aile Deva Kart ile destek olmaya çalışacağız.” Sözleriyle emeklilere vereceği desteği anlatan Kasım Gümüş, ayrıca yapacakları yarenler Sosyal Donatıları ile emekli ve gençlere ücretsiz ikramlarda bulunacaklarını ve fırıncılar ile anlaşarak ihtiyaç sahibi ailelere ucuz ekmek vereceklerini vurguladı.

DEVA Tramvay Projesi ile trafik sorununu çözeceğiz

Kasım Gümüş uygulamaya koyacakları iki yılda yapacakları DEVA Tramvay projesi ile şehir içi trafik sorununu çözeceklerini söyledi projenin detaylarını ekran görseli ile anlattı.  Gümüş ilk hattın Kucaklama taşı , Atatürk anıtı, lise kavşağından sanayiye kadar, diğer hattın ise Karatekin Hastanesinden Çankırı Devlet Hastanesi arasında olacağını ve bu projede kamu kaynağı kullanmayacaklarını söyledi.

Çankırı’da 5 yılda 10 bin konut yapılamaz

AK Parti Çankırı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Filiz’in 5 yılda 10 bin konut yapılmasının mümkün olmadığını söyleyen Kasım Gümüş, “ Bizde bir söz vardır. Ya hesap yapmayı bilmiyorsun ya hiç dayak yemedin diye. Yani bunun fiziken de ekonomik olarak ta yapılması mümkün değil. Benim öyle bir vaadim yok. Devletin tüm yoğunluğu deprem bölgesinde. Sayın Cumhurbaşkanı deprem bölgesine 1 yılda 319 bin konut yapacağız dediği halde bu yapılamadı. Tüm bunlar ortadayken Çankırı’ya 10 bin konut yapılamaz. Bunun yapılabilmesi için günde 5-6 daire yapmanız gerekiyor. Buda mümkün değil. Biz bu sorunu üniversite öğrencilerine yapacağımız ve uygun şartlar sağlayacağımız yurtlar ile boşa çıkacak olan 4 bin konut ile çözeceğiz.” dedi.

Yeni Kent Meydanı ve botanik park ile Çankırı’ya nefes aldıracağız

Kent Meydanı projesini de eleştiren Kasım Gümüş, “Yapılan Kent Meydanı projesi kötü bir proje. Bu beton hastalığından kurtulmamız lazım. Kent estetiği diye bir şey var. Bunu başka şehirlerde görüyoruz. Ben seçilirsem bu projeyi bu haliyle durdurur ve kendi projemize devam edeceğim. Karatekin parkını devasa bir botanik parkı yapacağız. Askeri gazino ve PTT binasını yıkıp projeye dahil edeceğiz. Çaya kadar devam edeceğiz. Yani Çankırı’ya nefes aldıracağız. Bu proje bu haliyle devam ederse 10 yıl sonra o proje işlevsiz kalacak ve atıl bir proje olacak.” dedi.

100 dönümlük tatil köyü mesire alanı projemiz var

“Ankara yolu üzerinde Çankırı’ya 30 km mesafede devasa bir 100 dönümlük tatil köyü mesire alanı projemiz var.  Bu proje ile Ankara’ya yakınlığımızı avantaja dönüştüreceğiz ve Ankara’dan alacağımız parayı bu proje ile Ankara’dan tahsil etmiş olacağız.  Bu projenin içerisinde tatil imkanlarından piknik alanları, oyun alanları gibi her şey olacak ve Ankara başta olmak üzere çevre illerden aileler gelecek. “dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2024, 14:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet
Mehmet - 1 ay Önce

Değerli Kasım bey sende ki ne sevdaymış ya bırak bir yere baş olmayı gel yukarı yanlara Muhtar yapalım seni

SIRADAKİ HABER