banner198

MHP’li Yılık, İsmail Hakkı Esen Çankırı için bir şanstır

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Çankırı Milletvekili Dr. Pelin Yılık, Çankırı Postası TV’de yerel seçimler, Çankırı ve ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

MHP’li Yılık, İsmail Hakkı Esen Çankırı için bir şanstır
banner145

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Çankırı Milletvekili Dr. Pelin Yılık, Çankırı Postası TV’de yerel seçimler, Çankırı ve ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker ve Radyo Programcısı Turan Harmancı tarafından hazırlanan Seçim Özel canlı yayınına katılan Dr. Plin Yılık, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin Çankırı Belediyesini tekrar istediğini ve Başkan İsmail Hakkı Esen’in Çankırı için bir şans olmasının yanında Çankırı’ya adanmış bir belediye başkanı olduğunu söyledi.

İsmail Hakkı Esen Çankırı için bir şanstır

İsmail Hakkı Esen’in MHP seçmeninin oyları ile seçilse de hiç kimseyi ayırmadan ayrıştırmadan yaptığı hizmetler ve siyasetle Çankırı’ya adanmış bir belediye başkanı olduğunu vurgulayan Dr. Pelin Yılık,” İsmail Hakkı Esen Çankırı’yla özdeşleşmiş bir başkan. Kimseyi ayrıştırmadan ötekileştirmeden Çankırı’ya hizmet şiarı ile yola çıkmış bir başkan. Aynı zamanda Çankırı için kalıcı katma değer sağlayan projeleri gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye devam ediyor. Tüm adaylarımız MHP’nin üretken belediyecilik anlayışına inana halkın gereken teveccühü kendilerine göstereceğine inanıyorum. Çankırı İsmail Hakkı Esen ile hızlı bir dönüşüm ve gelişim yaşadı. Çankırı Halkının bu gelişimin devamı noktasında İsmail Hakkı Esen başta olmak üzere tüm adaylarımıza destek vereceğine inanıyorum. Biz milletvekili belediye başkanı olarak iyi bir koordinasyonla Çankırı’ya hizmet noktasında var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Biz İktidar partisinin ittifak ortağıyız ve verilen tüm taahhütlerin takipçisiyiz. “ dedi.

Çankırı’da devam eden işlerin ve verilen sözlerin takipçisiyiz

Gazetecilerin Çankırı’da ki kronik sorunlar olan bitmeyen çevre yolu, hastane inşaatı ve Şehir girişlerinin sıcak asfalt yapılmasına ilişkin sorularına da cevap veren Milletvekili Pelin Yılık şunları söyledi.

“ Evet hastane inşaatı ile ilgili gecikmeler oldu ama teknik konular inşaatın durması yada yarım kalması gibi bir durum yok. Bu inşaat devam ediyor ve bitecek. Çevre yolu ile ilgili de yaşadığımız deprem felaketi, ekonomik konular gibi nedenlerle evet gecikmeler oldu ama biz bakanımız ve bakanlık yetkilileriyle sürekli iletişim halindeyiz ve buranın da takipçisiyiz. Yani hastane yönetimi ve ilgili firma ile de sürekli iletişim halindeyiz takip ediyoruz yani. Bunun dışında yine hastanemizin doktor kadrosu ile ilgili de gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Hekim kaynağını burada tutabilmek önemli. Bu kaynağı şehre bağlamak gerekiyor. Ana merkezlere yakınlık avantajımız var. Biz bu kaynağı burada tutmak için gerekli altyapıyı yapmalıyız. Biz de bunların takipçisiyiz. Yine şehir girişlerinin asfaltlanması ile ilgili de şunu söyleyeyim. Bu konu da bizim gündemimizde ve konuyu takip ediyoruz. En son Sayın bakanımızın ziyaretinde de konu gündeme geldi. Seçim sonunda bu süreci de hızlandıracağız. Biz bunları hep takip ediyoruz ama biraz da sanki reklamını yapmak gerekiyor sanki. Çünkü biz sadece görev bilinciyle çalışıyoruz. Ama halkımıza anlatmak gerekiyor.”

Kent Meydanı ile ilgili eleştiriler mesnetsiz iddialar

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çankırı Milletvekili Dr. Pelin Yılık, yapılan kent meydanı ile ilgili ortaya atılan iddiaların asılsız ve mesnetsiz olduğunu söyledi.

Dr. Pelin Yılık, “ Bu meydanın yapılmasında emeği olan bir milletvekili olarak söylüyorum. Rant iddiaları tamamen asılsız ve mesnetsizdir. Meydan projesi tamamen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile istişare ve koordineli çalışılarak hayata geçirilmiş bir projedir. Hatta zamanın bakanı ve şu an Cumhur ittifakının İBB Başkan Adayı olan Murat Kurum seçim çalışmaları için katıldığı bir ulusal tv yayınında Çankırı’ya yapılan kent meydanının kendi bakanlığı zamanında hayata geçirilmiş güzel bir proje olduğunu dile getirmiştir.  Meydana alan açmak içinde Belediye başkanımız ciddi bir emek mesai ve para harcamıştır. Çünkü bu Çankırı için bir ihtiyaçtı. Şehirler meydanları ile anılırlar. Bizim bir meydanımız yoktu. Artık var.  İddialar mesnetsiz. Biz her zaman temiz siyasetten yanayız. Yapabileceklerimizi söyler ve onun arkasında dururuz. Çamur at siyaseti bize göre değil. Belediyemizin her türlü hesabı ve harcaması şeffaftır. Şu an borçlu devralınmış ama borcu olmayan üstüne kendi kaynağını üretebilen bir belediye var. Biz hizmet aşkı duyan insanlarız. Biz milliyetçi insanlarız. Milliyetçi insanlar beytülmala sahip çıkan insanlarız. Biz doğruyu yapmakla mükellefiz. Yanlışı zaman bize gösterecek. Ainesi iştir kişinin. Yaptıklarımız Çankırı’ya kattıklarımız ortada. Çankırı halkı bunu görüyor ve sandıkta takdir edecektir. Sayın Genel Başkanımız Çankırı’yı tekrar istiyor. Çünkü Çankırı’yı çok seviyor.” dedi.

 

10 bin konut sözü biraz gerçeklikten uzak bir vaat

Milletvekili Pelin Yılık, AK Parti Belediye Başkan Adayı Hüseyin Filiz’in 10 bin konut vaadi üzerine sorulan soruya şu cevabı verdi.

“ Ben aynı zamanda bir bilim kadınıyım. Her zaman bilgiye ve somut verilere göre konuşurum.  Siyasetçi olarak sizin verdiğiniz her söz vatandaş için bir taahhüttür. O nedenle gerçekleştirilebilir şeyler üzerine konuşmak lazım. 10 bin konut sözü hangi matematik hesabına göre yapıldı bilmiyorum neden 11 bin konut değil mesela. Ülkemiz ciddi bir deprem felaketi geçirdi. 11 ilimizde yeniden yapılanma süreci ve konutların hızlı bir şekilde bitirilebilmesi için devlet tüm imkanlarını zorluyor. Yani TOKİ ve konut yatırımlarında öncelik deprem bölgesinde. İllerin konut ihtiyacı var elbette ama öncelik dediğim gibi deprem bölgesinde. Yani o bakımdan biz vatandaşa yapabileceğimiz şeylerin sözünü vermeliyiz. Birde bunların mali kaynağı var. Bu nasıl karşılanacak. Bunların hepsi düşünülmesi gerekiyor. Ortaya gerçekçi projeler koymalıyız. Kısa vadede bunun gerçekleştirilmesi mümkün değil. Tabi ki benim memleketim en iyisini hak ediyor ama her şeyin de bir gerçekliği var.”

Cumhur ittifakının yerel siyasetin küçük söylemlerine kurban edilmesine müsaade etmem

Genel Yayın Yönetmenimiz yerelde ittifak ortaklarının sürekli “Yaparsa AK Parti yapar.” söylemlerine karşın MHP kanadının sürekli Cumhur ittifakı vurgusu yaptığını hatırlatması üzerine Dr. Pelin Yılık, Cumhur ittifakının 15 Temmuz’da tankların üstünde kurulmuş bir ittifak olduğunu belirten ve yerel siyasete kurban edilemeyecek kadar sağlam bir zeminde kurulduğunun altını çizdi.

Dr. Pelin Yılık, “İttifak ruhu liderler düzeyinde çok güçlü bir biçimde devam ediyor.  Sayın Genel Başkanımızın bu ittifaka ne kadar değer verdiğine yakından şahidim. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ittifaka verdiği kıymeti biliyorum. Yerelde kısa vadede seçmeni etkilemek için temsil ettiğim parti ve milletvekili olarak ittifak ruhuna halel gelmesine müsaade edemem. Bu küçük söylemlerin de bu ittifaka zarar vermesine de müsaade edemem. Herkes kendi yapacağından ve yaptığından sorumlu. Yerel seçim yarışında adaylar demokratik yarış içerisinde kendince herkes bir söylem geliştiriyor. Ama biz ittifak ruhuna zarar verecek bir söylem içerinde olmayacağız. Çünkü bu ittifaka çok kıymet veriyoruz. Burada yerel yönetimde müsaade edildiğinde neler yapabileceğini ispat etmiş bir belediye var. Yarışa evet ama engelleme ve mesnetsiz iddialara hayır.“ sözleriyle açıklama getirdi.

EYT ve staj mağdurları için seçimden sonra mecliste bir çalışma yapılacak

Bir seyircinin kısa sürelerle EYT’yi kaçıranların çıraklık ve stajlarının emekliliğe sayılması ile ilgili MHP’nin bir vaadi olduğunu ama bunun hala hayata geçmediği sorusuna Milletvekili Pelin Yılık’ın cevabı.

“ Bu konuyla ilgili seçimden sonra mecliste bir çalışma olacak. Şu an meclis çalışmıyor ve tüm milletvekilleri seçim bölgesinde çalışıyor. Yani bunu gündeme biz taşıdık. Gündeme gelecek konular arasında var. Devletimizin de bu konudan bilgisi var. Konuyla ilgili net bir gelişme olduğunda bende vatandaşlarımıza tarih vererek duyururum. Bende EYT mağduruyum ama şu an çalışıyorum. Sağlık el verdiği sürece de çalışacağım ülkem, şehrim ve insanlarımız için.” oldu.

Yapraklı’ya doğalgaz gelecek ve bu Cumhur ittifakının sözü bizde takipçisiyiz

Dr. Pelin Yılık, “Yapraklı’ya doğalgaz gecikti biliyoruz. Biz göreve geldiğimizde ilk görüştüğümüz konulardan biri bu konuydu. Orada ki gecikme Yapraklı’nın son noktada olması ve yakından bir doğalgaz hattının geçmemesinden nedeniyle gecikti. Kaldı ki biz bakanımızla görüştük ve Sayın bakanımız 2026 yatırım programına alınması talimatını vermişti zaten. Sayın Cumhurbaşkanımızın sözü de Cumhur ittifakının sözüdür. Bizde takipçisi olacağız. En kısa sürede Yapraklı doğalgaza kavuşacaktır.” Sözleriyle çok konuşulan Yapraklı doğalgazı ile ilgili konuya son noktayı koydu.

Dr. Pelin Yılık ayrıca programda Avrupa Komisyonunda ki görevleri ve yapılan çalışmalarla ilgili izleyicilere bilgi verdi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2024, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER