banner198

Şahin, Erbakan’ı anlattı salondan alkış koptu!

Ak Parti Genel başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin Çankırı 5. Olağan İl Kongresinde 28 yıl öncesine giderek hayatına dair hiç bilinmeyen bir anısını anlattı.

Şahin, Erbakan’ı anlattı salondan alkış koptu!
banner145

 Ak Parti Genel başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin Çankırı 5. Olağan İl Kongresinde 28 yıl öncesine giderek hayatına dair hiç bilinmeyen bir anısını anlattı.

“Çankırı’da adeta nostalji yaşıyorum” diye konuşan Şahin, 1987 yılında merhum Başbakanlardan Milli Görüş Lideri Prof Dr. Necmettin Erbakan ile aralarında geçen bir telefon konuşmasını aktardı. Şahin hatırasını anlattığı sırada sesi titredi.


Siyasi hayatına 1987 yılı Genel Seçimlerinde Refah Partisi milletvekili adayı olarak Çankırı’dan adım attığını söyleyen Şahin, Erbakan’ı anlattı, salondan Erbakan’a büyük alkış tufanı koptu. Milli Görüş geleneğinden gelen Mehmet Ali Şahin’in babasının o dönem Anavatan Partisinde (ANAP) ilçe başkanlığı yaptığı da ortaya çıktı.



Şahin, “İstanbul’da avukatlığa yeni başlamış genç bir avukattım. Refah Partisinin İl Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dı ve bende onun yardımcılarından birsiydim. 1987 seçim takvimi başlamıştı.  Bir gün yazıhanemde otururken telefonum çaldı. Telefondaki ses dedi ki; ‘sizi Erbakan hocama bağlıyorum.’ Karşımda rahmetli Necmettin Erbakan’ın hocamdı selam verdi.” diye konuştu.


Hatırasını anlatmaya devam eden Şahin, “‘Mehmet Ali kolları sıva, hemen koş! Seni Çankırı’dan milletvekili adayı gösteriyoruz’ hocam deyip itiraz bile edemezdiniz rahmetliye. Öylesine dava şuuruna sahip inançlı kararlı bir dava lideriydi. Kendisinde çok şey öğrendim, üzerimizde de büyük emekleri var. ‘Hocam dedim, ben uzun yıllardır İstanbul’da yaşıyorum. İlkokul hayatım sonrası bütün tahsil hayatım İstanbul’da geçti. Üniversiteyi de burada bitirdim, burada avukatlık yapıyorum.' Hatta Anavatan partisi rüzgarının çok sert estiği yıllardı o yıllar. ‘Hocam’ dedim! O zaman Ovacık Çankırı’ya bağlıydı. 'Benim babam Ovacık Anavatan partisi ilçe başkanı’ dedim. Ne dedi Erbakan hoca biliyormusunuz? 'İlla oğullar babalarına tabi olmaz, şimdi babalar oğullarına tabi olacak! Şimdi gideceksin babana söyleyeceksin oradan istifa edecek ve Refah partimize geçecek’ gerçekten öyle oldu.” ifadelerini kullandı.


Erbakan’ın çok sıkıntılar yaşadığını belirten Şahin, “Üç partisi anayasa mahkemesince kapatıldı. Son iki partisinin kapatılmasında da savunma hazırlıkları içerisinde hukukçu kimliği ile bulunan bir milletvekiliydim. İki partinin de kapatılması başörtü usul konusuydu. ‘Her iki partide kimi Refah partisi yöneticileri, başta Genel Başkanları olmak üzere üniversitelerde başörtülüde okunabileceğini söylemek sureti ile laik düzene açıkça başkaldırıda bulunmuşlardır. O nedenle bu partinin kapatılması gerekir’ gerekçe aynen böyle idi. Erbakan hocamızın düşünüpte yapamadıklarını yıllar sora Recep Tayyip Erdoğan ve Ak parti olarak bizler başardık. İnanıyorum ki, ruhu şad oluyordur.” şeklinde konuştu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2015, 14:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
İbrahim kırı
İbrahim kırı - 9 yıl Önce

Say'ın Bakanı'm Çankırı nın dağınıklığını gördünüz kusura bakmayın sizden ricamız bu miskerlere ve memlekete faydası olmayanlara artık seçimde şans vermeyin Allah rızası için

SIRADAKİ HABER