AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, Çankırı MHP İl Yönetimi tarafından kendisine yönelik ‘Çankırı’yı ona dar ederiz’ açıklamasına zehir zemberek sözlerle cevap verdi. Alnının akıyla Çankırı’da 12 yıldır siyaset yaptığını belirten Şahin, “Siz kimsinizde Çankırı’yı bana dar edeceksiniz” diyerek MHP yönetimini ideolojik körlükle suçladı.

AK Parti Merkez İlçe danışma meclisinde konuşan Şahin, MHP İl Başkanlığının düzenlediği basın toplantısında hakkında kullanılan ‘Çankırı’yı ona dar ederiz’ ifadelerini sert sözlerle yanıtladı.

Şahin
,
“Yapılanları görmemezlikten gelenler, binmişler bir alamete gidiyorlar kıyamete. Isıtıp, ısıtıp önümüze aynı şeyleri koyuyorlar. Ben Kurşunlu’da ne konuştuğumu bilen birisiyim. Siyasete bugün başlamadım. Diyarbakır’da ne ifade ettiysem Çankırı’nın en ücra köyünde de aynı sözleri söyleyecek bir yüreğe sahibim” dedi.


İsim açıklamadan MHP'li bir üst düzey yöneticinin kendisinin başarıları ile övündüğünü belirten Şahin, “Birileri karşımızda esasduruşa geçip, bizi kucaklayıp bizim başarılarımızla övündüklerini, bu memleketin bizim kadar yiğit, bizim kadar memleketine hizmet eden siyasetçi yetiştirmediğini ifade ettiğini” anlattı.  Şahin, “Birilerinin eline tutuşturduğu kağıdı okuyan ve gelin irticalen şu cümleleri yeniden sarf edin dediğiniz zaman iki cümleyi yan yana kurma becerisini gösteremeyenlerin “Bu memlekette biz İdris Şahin’e Çankırı’yı dar ederiz” sözleri beyhude kalır.  İşte İdris Şahin her gün burada. 12 yıllık AK Parti siyasetin de yaptıklarıyla, ülke siyasetine aktardıklarıyla, koyduğu vizyonla ortada, bizde siz yaptıklarınız koyun ortaya” dedi.


Biraz haddinizi bilin!

Çankırı’da meşru yolarla seçimle gelmişlere tek bir sözlerinin olmadığının altını çizen Şahin,” Sizin Çankırı’da siyaset yapmak için yola çıktığınızda hangi yolla siyaset yaptığınızı cümle alem biliyor. Meşru yollarla MHP’de iş başına gelmiş yönetimleri sizinle aynı düşünmediği için genel merkez tarafından görevden aldıracaksınız ondan sonra kendi ikbaliniz için 12 yıldır alnın akıyla siyaset yapmış bir milletvekiline Çankırı’yı dar edeceksiniz. Siz kimsinizde Çankırı’yı bana dar edeceksiniz. Siz kimsizinde neyin hesabını kimden soruyorsunuz?” şeklinde konuştu.

Geçmişte Ahmet Necdet Sezere karşı ‘Çankaya köşküne bu milletin değerlerini çıkartacağım’ diyerek yola çıkan Sadi Somuncuoğlu’nun önüne TBMM’de kasları gelişmiş, insanların saldırıda bulunduğunu hatırlatan Şahin, “ Somucuoğlu’na karşı uyguladığınız yöntemin aynısını, bugün aynı kasları gelişmişler Çankırı’da seçilmiş il yönetimlerine gösteriyorlar. Siyaset kasla yapılmıyor artık. Siyaset akılla hizmetle yapılıyor o dönemler bitti. Biraz haddinizi bileceksiniz!” dedi. 

Onların konuştuğu dilden konuşacağım!

2003 yılında devir aldıkları Safir tuz fabrikasıyla ilgili iddiaların yıllardır önüne getirildiğini ve kendisini çok üzdüğünü anlatan Şahin,  “Fabrika kapanmış, işçiler greve gitmiş, iki yılda çürümüş bir fabrikayı, bir enkazı devir alarak işler hale getirdik, Şu an Çankırı’dan 80- 90 kişi o fabrikadan ekmek yiyor. Oranın hisselerini devir ettiğimiz kişi, zaten mülkiyetin % 25 sahibi olan ve TEKEL’in hisselerini tam 15 yıl önce almış olan Ahmet Yıldız beydi” diye konuştu.

“2004 yılından buyana İdris Şahin’in mal varlığında en ufak bir artışın olduğunu ifade eden varsa ‘gelsin hesap sorsun” diyen Şahin, “15 yıl boyunca avukatlık yaptığım eşimin eczacılık yaptığı, ailemin ticaretle uğraştığı bilinmesine rağmen, yeğenlerimin ve ailemin çalıştırdığı müesseseleri bana mal etmek cüreti gösterebilecek kadar alçalan bir zihniyete ne söyleyebilirim” dedi. 


Bunlar İdeojolik Kör Olmuşlar

Konuşmasının büyük bölümünde muhalefet yüklenen Şahin, “Yaptıkları hastane ortada. Birde bizim 11 ayda gerçekleştirdiğimiz hastaneye gitsinler baksınlar.  On yılda hukuki ihtilafını çözemedik. Geçen iki yıl içerisinde hizmete açtık, şimdide depreme dayanıklı değil diye test yapıldı. Bundan sonraki süreç içerisinde tekrar deprem güçlendirmesi yapılacak. AK Partiye bakmadan önce, geçmişte yaptıklarını bir baksınlar” şeklinde konuştu..   


Şahin
, “Küçük insanlar olaylardan bahseder, dedikodulardan bahsederler ama büyük insanlar fikirleri ve projeleri konuşur. Gerek Çankırı merkez ve ilçelerinde 10 yıl içerisinde ne şekilde bir değişim olduğunu göremiyorlarsa Allah onlara görme kudreti, duyamıyorlarsa işitme imkanı sağlasın. Bunlar ideolojik kör olmuşlar ve bu memlekette yapılanları kendilerine olumlu bir şekilde aktarılanları görmekten anlamaktan maalesef imtina ediyorlar”dedi.. 

Editör: Haber Merkezi