banner198

Siftah Saadet'ten, bereket Allah'tan

Saadet Partisi Çankırı Gençlik Kolları, farklı bir projeye imza attı. Gençlik kolları üyesi gençler esnafın kapısının altından mektup ve bozuk 1 TL para bulunan zarflar bıraktı.

 Siftah Saadet'ten, bereket Allah'tan
banner145
 Saadet Partisi Çankırı Gençlik Kolları, farklı bir projeye imza attı. Gençlik kolları üyesi gençler esnafın kapısının altından mektup ve bozuk 1 TL para bulunan zarflar bıraktı.

 

Soğuk ve dondurucu havanın etkisini gösterdiği şehrimizde bu sabah dükkânlarının kepenklerini açan esnaflar hoş bir sürprizle karşılaştılar.

 

Bir zarf içinde mektup ve bozuk 1 TL para bulan esnaflar şaşkınlığı gizleyemedi. Saadet Partisi'nin mektubunu okuyan esnaflar, sembolik olarak dağıtılan 1 TL siftah ile Cuma gününe başladıklar. Esnaflar Ahilik Şuurunu hatırlatan bu uygulamayı memnuniyetle karşıladılar.

 

Ahilik Şuuru hatırlanması için Siftah parası: 1 TL

Çankırı esnafının kapısına bir zarf içinde mektupla beraber 1 TL siftah parası bırakan Saadet Partisi Çankırı gençlik kolları Başkanı Mücahid Sezen, “Bu çalışma ile amacımız, bireyselciliğin ön plana çıktığı, tüm milli ve manevi değerlerimizin erozyona uğradığı böyle bir zamanda kapitalizmin kıskacında kalan esnafımıza çözümün yeniden değerlerimize, aslımıza dönmek olduğunu hatırlatmak, Osmanlı Devleti’ni büyük devlet yatan Ahilik şuurunun hatırlanmasına katkı sağlamaktır.”dedi.

 

Siftah mektubunda ne yazıyor:

 

Çankırı’mızın kıymetli esnafı;                                                                

Yeri geldi dükkânınıza uğrayan bir düşküne yardım ettiniz. Zaman oldu bir garibanı doyurarak dini ve sosyal sorumluluğunuzu yerine getirdiniz. Kimi zaman zor durumda olan esnaf arkadaşlarınızın alım-satım işlerine katkıda bulundunuz. Kimi zaman onlarda size yardımcı oldu. Birbirinizin sevincine ortak olurken bazen de birlikte üzüldünüz. Gün geldi bereketli kazançlar elde ettiniz. Gün geldi siftahsız kepenk indirdiniz.

Siftah, güne başlangıçtır. İstedik ki; sürekli birbirleriyle dayanışma halinde olan esnafımızın bu günkü siftahı bizden olsun.

Hayırlı sabahlar, Cuma gününüz mübarek olsun.

Allah, helal ve bereketli kazançlar nasip etsin. 

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2015, 00:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
fktatar
fktatar - 9 yıl Önce

Gençleri tebrik ediyorum. Anlamlı bir çalışma yapmışlar.

SIRADAKİ HABER