banner198

Umut Özcan, Çankırı’nın en büyük eksikliği tanıtımda yetersizlik

İYİ Parti Belediye Başkan Aday Adayı Umut Özcan, Çankırı’nın en büyük eksikliğinin tanıtım anlamında ki yetersizliği olduğunun altını çizdi.

Umut Özcan, Çankırı’nın en büyük eksikliği tanıtımda yetersizlik
banner145

İYİ Parti Belediye Başkan Aday Adayı Umut Özcan, Çankırı’nın en büyük eksikliğinin tanıtım anlamında ki yetersizliği olduğunun altını çizdi.

Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker ve Radyo Neşe İmtiyaz Sahibi Turan Harmancı’nın Gündem Özel programının bu haftaki konuğu İYİ Parti Çankırı Belediye Başkan Aday Adayı İş İnsanı Umut Özcan oldu.

Çankırı’da doğup büyümüş ve Çankırı’da yaşayan biri olarak Çankırı’ya hizmet etmek istiyorum

İYİ Parti Çankırı Belediye Başkan Aday Adayı Umut Özcan Çankırı’da doğup büyümüş ticari hayatını Çankırı’da devam ettiren bir iş insanı olarak memleketine hizmet etmek için bu yola çıktığını söyledi.

Özcan, tüm planlarını ve projelerini hazır hale getirdiğini kendi A Takımını belirlediğini ve Çankırı için hizmet etmeye hazır olduğunu belirtti ve önce kendi partisinden sonra Çankırı halkından güvenoyu alacağına olan inancının altını çizdi.

Çankırı’nın en büyük eksikliği tanımda yetersizlik

Umut Özcan, Çankırı’nın en büyük eksikliğinin tanıtım anlamında ki yetersizliği olduğunun altını çizerek; “ Beni en çok üzen konulardan biri Çankırı’nın hala Ankara’nın Çankaya’sı olarak görülmesi ve bir il olarak bilinmemesi. İnşallah göreve geldiğimizde 80 ilde yapacağımız tanıtım faaliyetleri ve Çankırı’da yapacağımız etkinliklerle Çankırı’yı Ankara’nın Çankaya’sı olmaktan kurtaracağız.” dedi.

Gündem Özel programında İYİ Parti Çankırı Belediye Başkan Aday Adayı Umut Özcan yaptığı açıklamalardan bazı önemli satır başları şu şekilde;

Mevcut Belediye Başkanının yaptığı hiçbir hizmet kötü değil

“Mevcut Belediye Başkanımız tarafından şu an Çankırı’ya yapılan hiçbir hizmet kötü değil. Biz var olanı geliştirmek, büyütmek ve üzerine yeni projeler kazanımlar koymak için göreve talibiz.  Örnegin sportif anlamda ben Çankırıspor’u tekrar Çankırı Belediyespor olarak görmek ve vereceğimiz destekle üst liglere çıkarmak istiyorum.

Çankırı Belediyesi öğrenci yurtları olacak

“İlimizdeki en büyük sorunlardan biride konut sorunu. Biz bu sorunu aşmak için belediye olarak yapacağımız konforlu yurtlarla öğrencilerimizin barınma, yiyecek ve internet sorununu çözerek üniversite öğrencilerimizi bu yurtlara belli bir ücret karşılığında yerleştireceğiz. Böylece yeni konutlar boşa çıkmış olacak ve kira fiyatları düşecek.  Ayrıca istihdam sağlarken belediyeye de ek kaynak sağlamış olacak. “

Çankırı Belediyesi şeffaf belediye olacak

“Çankırı Belediyesi hesap verir ve şeffaf belediyecilik anlayışına sahip olacak şehir içine kurduğumuz ekranlarla halkın parasını nereye harcadığımızı halkımıza anlatacağız.

Bunun dışında Taşmescit ve Çankırı Kalesi hattında bir teleferik projesi inşa edeceğiz.  Maliyetli ve yapılamaz bir proje olarak görülse de biz yaratacağımız ek kaynaklarla bu projeyi yapacağız. Tüm belediye işçilerimizi kadroya alacağız.

Çıkaracağımız Çankırı Kart uygulaması ile yapılan sosyal yardımları nakit olarak hesaplarına yatıracağız. Vatandaş ihtiyacı neyse yapılan yardımı o alanda harcayacak.”

Kent Meydanı Projesi ile ilgili görüş İl Başkanımızın kendi görüşüdür

“Kent meydanı ile ilgili yapılan bu projeyi takdir eden oluyor eleştiren oluyor tabi ki. Ben şunu söylemek istiyorum artısı eksisiyle Çankırı’ya kim bir çivi çakıyorsa benim başımın tacıdır.  Projede eksiklikler olabilir, hatalar olabilir. Bu projede bizim bildiğimiz alt otopark üst kısım düz meydan olacaktı bizim bildiğimiz.  Sonradan proje değişikliğine gidilerek oraya iş yerleri kondu. Burada Sayın Belediye başkanımız neyi düşünüp hesaplayarak bu proje değişikliğine gitti bilmiyorum.  Başta da dediğim gibi eksiklikler olabilir yapan kişiden bağımsız olarak eksiklikleri eleştirirsiniz ama yapılanı da takdir etmeniz gerekir.   Biz belediyeyi devraldığımızda halkımıza sorarız ve Çankırı halkı projeyi hangi şekilde istiyorsa o şekilde tamamlarız.

Sayın İl Başkanımız Aydın Akbaş, benim aday adaylığı müracaatımda proje ile ilgili bir açıklama yaptı ve “Burası rant meydanı. Dağ fare doğurdu.” Gibi ifadeler kullandı. Bunlar Sayın İl Başkanımızın kendi düşünceleridir.  Bu konunun iki muhatabı Sayın İl Başkanımız ve Sayın Belediye Başkanımızdır. Benim bu konuda yorum yapmam doğru olmaz.”

Umut Özcan'ın konuk olduğu Gündem Özel Programı 21. Bölümü alttaki bağlantıdan izleyebilirsiniz 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2023, 08:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
M.levent Ege
M.levent Ege - 5 ay Önce

Umut beyin tüm konuşmasını atılan link ten izledim. Umut bey Çankırı'nın tanıtımı için din turizmini canlandirmaktan bahsetti. Çankırı il sınırları içinde ki Eldivan Şeydi köyünde bulunan Hacı Muradı veli Türbesinin aynı Ankara Hacı Bayram Veli Türbesi gibi aktif hale getirmek için ulaşım dahil olmak üzere tüm eksiklikleri gidereceğini söyledi.bu ilk defa bir belediyenin bu konuya ek attiginin resmidir.gerekli vakıf ve dernekler elinden geleni yapıyor ancak Çankırı'da ikamet eden hemserilerimiz bile aracı yoksa Türbeye ulaşamıyor.asil sorun bu.insAllah umut bey konuyu çözer diyorum.
Başarılar diliyorum.

SIRADAKİ HABER