banner198

Tarihi İncegeliş Tuz yürüyüşü sona erdi!

İince geliş tuz yolu tematik yürüyüşünün birincisi başarıyla tamamlandı.

Tarihi İncegeliş Tuz yürüyüşü sona erdi!
banner145

 Gezgin ve gezi yazarı Timur Özkan ile, araştırmacı yazar Ömer Faruk Eryılmaz’ın koordinatörlüğünde 31 Mart 2016 Perşembe günü Çankırı Tuz Mağarası önünde başlayan yürüyüş, 03 Nisan 2016 Pazar günü Kurşunlu İnce Geliş Konağında son buldu.

 

Geçmişte tuz kervanlarının geçtiği “İnce Geliş Tuz Yolu”  izlerini takip ederek sürdürülen ve üç gece, dört gün süren zorlu yürüyüşle, Türkiye’nin uluslararası standartlarda işaretlenmiş . kültür rotalarından birisi olma yönündeki  ilk adım da atılmış oldu.

 

 “İnce Geliş Tuz Yolu”  rotası üzerinde bir gece Çankırı merkezde SİM otel tarafından konuk edilen kafileye, ikinci günkü yürüyüşlerinde, İçyenice köylüler ayran ikram ederken, Çankırı vali yardımcısı Fatih Yılmaz, Çankırı Turizm ve Kültür Müdürlüğü şube müdürü Nusret Acar ve Çankırı Turizm Derneği Başkanı Zeki Tekin, Sarıdağ eteklerindeki dinlenme anında yakaladıkları yürüyüşçülere sürpriz bir ziyaret yaparak hem yiyecek hem de kızılcık şerbeti ikramında bulundular.

 

İkinci geceyi de, Sarı Dağı aşarak geldikleri Idızım köyünün koy konağında geçiren gurup

Ildızım köyü muhtarı ve halkının yakın ilgisine teşekkür ederek köyden ayrılıp, yoluna devam ederek zorlu dağları vadileri aşıp Hocahasan köyü yakınlarındaki “Hanönü” mevkiine ulaşarak burada çadır kamp kurdu.

 Haberin foto galerisine tıkla git


Kamp alanını ziyarete gelen Bahattin Ayhan, Kurşunlu eski Belediye Başkanı İbrahim Doğu, İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu kurucusu ve onursal başkanı Ömer Lütfi Özenç ve  İstanbul Kurşunlu Dernekler kurucu başkanı Serkan Küpeli’den moral bulan gurup eksi 12 derecelik gece soğuğunu yaşadıktan sonra Pazar sabahı yeniden yola koyularak Kurşunlu Merkezdeki İnce Geliş Konağına vardı.

 

4 günlük yürüyüş hakkında bilgi veren Özkan ve Eryılmaz, yolun (özellikle bu konuda deneyimsiz ve antrenmansız olan ikisi için) çok zor olduğunu ancak kendilerine eşlik eden deneyimli arkadaşlarının desteği sayesinde mutluluk içinde ve zevk alarak yürüdükleri bir yol olduğunu söylediler.

 

Atalarımız tarafından yüzlerce yıl kullanılmış yollarda adım atmanın kendilerine gurur ve heyecan verdiğini sözlerine ekleyen ikili, “İnce Geliş Tuz Yolu”  rotası çalışmalarının bu ilk etabından sonra daha yapılacak işlerinin olduğunu, bu yolun Uluslar Arası standartlarda işaretlenmesi, kitabının çıkartılması gibi işeri de bu yıl içinde yapmaya çalışacaklarını belirttiler.

 Haberin foto galerisine tıkla git


Türkiye’nin 18 rotası olarak tescillenmesini arzuladıkları  “İnce Geliş Tuz Yolu”  rotasının çok ilgi göreceğinden ve Çankırı turizmine çok büyük katkılar sağlayacağını beklediklerini söyleyen Eryılmaz ve Özkan, bu yürüyüş esnasında kendilerine eşlik eden,

 

1.         Prof. Dr. Hüseyin Sarı (Ankara Üniversitesi, Kültür Rotaları Derneği Y.K. Üyesi)

2.         İhsan Alboğa (Tempo Turizm Sahibi)

3.         Ruhi Ceylan (Çevre Şehircilik Bakanlığında Müşavir)

4.         Derya Duman (Doğa Rehberi)

5.         Arzu Temizsoy Duman (Doğa Yürüyüşçüsü)

6.         Cabbar Yıldız (Kameraman, TRT’den Emekli)

7.         Muharrem Hançerli (Doğa fotoğrafçısı)

8.        Ercan Şeker (Çankırı Postası Genel Yayın Yönetmeni) e, çok teşekkür edip, bundan sonraki çalışmalarında da desteklerini beklediklerini belirttiler.

 

 

“İnce Geliş Tuz Yolu”  rotası üzerinde karşılaştıkları herkes den çok büyük ilgi gördüklerini söyleyen Timur Özkan ve Ömer Faruk Eryılmaz, Çankırı Basınının kendilerine gösterdiği yakın ilgiden çok memnun kaldıklarını belirtip, teşekkür ettiler.

Haberin foto galerisine tıkla git

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2016, 00:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304