banner198

Çankırı’da Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi kutlanıyor

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Çankırı Şubesi Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi programı düzenliyor.

Çankırı’da Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi kutlanıyor
banner145

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Çankırı Şubesi Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi programı düzenliyor.

AGD ve MGV her yıl olduğu gibi geleneksel hale gelen Mekke’nin Fethi programını 31 Aralık Pazar akşamı saat 19. 30’da Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecek.

Kur’an-ı Kerim tilaveti, sinevizyon gösteriminin yer alacağı programda konuşmacı olarak Sayit Çelebi Fetih ve Kudüs konulu bir konferans verecek.

Program sonunda AGD’nin liseler arası Türkiye genelinde düzenlediği siyer-i nebi yarışmasında ilde dereceye giren liseli öğrencileri ödülleri takdim edilecek.

AGD MEKKE’NİN FETHİ’Nİ NİÇİN 31 ARALIK’TA KUTLUYOR?

Her yılın son günlerinde yapılan Mekke’nin Fethi kutlamaları için AGD İstanbul Şube Başkanı Mehmet Yaroğlu’ndan bir açıklama geldi. Yaroğlu, “AGD Mekke’nin Fethini niçin 31 Aralık’ta kutluyor?” sorusuna da cevap verdi.

AGD İstanbul Şube Başkanı Mehmet Yaroğlu’nun Mekke’nin Fethi kutlamalarına ilişkin açıklaması şöyle;

“Mekke'nin Fethini Niçin 31 Aralık'ta kutluyoruz?

Miladi takvimin son günü, bir hafta öncesi ve sonrasıyla Katolik ve Ortodoks Hristiyan topluluklar tarafından bayram olarak kutlanmaktadır.

Noel veya Christmas sadece Hristiyanların bayram günü olarak kalmamış, sekürlerleşen Hristiyanlara ait değerler yılbaşı kutlaması adı altında seyreltilerek zamanla dünyanın her tarafında giderek yaygınlaşmıştır.

Kapitalizmin hüküm sürdüğü zamanlarda kitlesel rağbet gören yılbaşı kutlamalarının reklam, pazarlama ve tüketim çılgınlıklarıyla kültürel ve dini bir işgal hareketine dönüştüğünü ifade edersek abartmış olmayız.

Maalesef takvimler aralık ayının sonuna geldiğinde ülkemizde ve İslam coğrafyasının pek çok yerinde de ekseriyeti Müslüman olan topluluklar kendilerine yakışmayacak davranışlar sergilemektedirler. Bu gecenin reyting rakamları maalesef yayınların pespayeliği ile ölçülmektedir.

Yine bu gece; sistemli bir sorun haline gelen işsizliğin ve geniş halk kitlelerini zorlayan maddi yoksunluğun kurtuluşu olarak millilikten zerre nasibi olmayan “Milli Piyango” adlı kumar insanlara umut olarak sunulmaktadır.

Gençlerimizin alkole, kumara, zinaya, gayrimeşru eğlencelere, faydasız ve gereksiz tüketim harcamalarına sevk edilmesine; Hristiyanların dini-kültürel ibadet ve geleneklerinin benimsenir hale gelmesine rızamız yoktur. Dün yoktu, bugün de yok, yarın da olmayacaktır.

İşte bu sebeple Mekke’nin Fethini kutlarken 31 Aralık tarihini seçmemizin sebeplerinden ilki başta kendimiz olmak üzere; memleket evlatlarını bu gece çoğalan, televizyonlar aracılığı ile evimize kadar giren haramlardan ve kötülüklerden alıkoymaktır.

31 Aralık tarihini seçmemizin bir diğer gerekçesi; bu tarihte Peygamber Efendimizin(sav) Mekke’nin Fethi için fetih hazırlıklarına başlamış olmasıdır. Bu programları yapmamızın esas sebebi insanlığın bugün yeni fetihler bekliyor olmasıdır.

Bu mana ve hedeflerle her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Mekke'nin Fethi coşkusunu hep birlikte yaşamak için milletimizi, tüm illerimizde ve ilçelerimizde düzenleyeceğimiz programlara davet ediyoruz.”

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2023, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER