banner198

Necmettin Türkoğlu: Saçak’ta Bilişim Vadisi ve Proje Destek Ofisi kuracağız

Saçak Beldesi DEVA Partisi Belediye Başkanı Adayı Necmettin Türkoğlu, seçildikleri takdirde üç fay hattının üzerinde bulunan Saçak’ta acil deprem eylem planlarının hazır olduğunu söyledi.

Necmettin Türkoğlu: Saçak’ta Bilişim Vadisi ve Proje Destek Ofisi kuracağız
banner145

Necmettin Türkoğlu: Saçak’ta Bilişim Vadisi ve Proje Destek Ofisi kuracağız

Saçak Beldesi DEVA Partisi Belediye Başkanı Adayı Necmettin Türkoğlu, seçildikleri takdirde üç fay hattının üzerinde bulunan Saçak’ta yapacakları 300 depreme dayanıklı Kent-Köy projesi evleriyle acil deprem eylem planlarının hazır olduğunu söyledi.

Çankırı Postası Seçim Özel yayınında enerjisi, fikirleri ve birbirinden projeleriyle dikkatleri üzerine çeken Necmettin Türkoğlu, seçim gezilerinde seçmenlerine kahve, broşür dağıtırken ziraat mühendisi olması hasebiyle kendisinin analizi yapılmış 6 bin adet özel bakliyat tohumu dağıttığını söyledi.

Diğer partiler projelerime ve fikirlerime sıcak bakmadığı için DEVA Partisi adayı oldum

Necmettin Türkoğlu, kendisinin bir siyasi kimlikten ziyade memleket sevdalısı bir insan olduğunu ve memleketine bir siyasi kimliği olsun olmasın hizmet etmek istediğini ve bunun için de sürekli araştırıp üretmek üzerine çalıştığını ve artık bu tecrübe ve birikimini Belediye Başkanı olarak hayata geçirmek için siyasete atıldığını söyledi.

Türkoğlu, “ Benim Çankırı’nın tüm siyasi kişilikleri ve önde gelenleri ile Çankırı, İstanbul, Ankara her yerde iyi ilişkilerim var. Belediye Başkanı olmaya karar verdiğimde projelerimi, fikirlerimi AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili M. Emin Akbaşoğlu başta olmak üzere tüm diğer parti yetkilileri ile de paylaştım. Hepsi beni dinledi ama adaylık için bir işaret gelmedi. Sadece DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili hemşerimiz Av. İdris Şahin Bey projelerimi çok sıra dışı buldu ve Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’a iletti. Genel Başkanımız projelerimi çok beğendi ve hatta Deprem Evleri projemizin Türkiye projesi olacağını söyledi. Böylece DEVA Partisi adaylığım gerçekleşti.” İfadeleriyle Neden DEVA Partisi sorusunun cevabını verdi.

Analizi yapılmış tescilli ürünlerimizi kendi bahçelerimizde yetiştireceğiz

Necmettin Türkoğlu, Hem ziraat mühendisi olması hem de Saçak’ta üretim ve tarımın gelişmesi için şimdiden çalışmalara başladığını ve bölgenin bitki envanterinin bakanlık tarafından çıkarıldığını ve Çerkeş- Saçak hattında 350 çeşit endemik bitki olduğunun tespit edildiğinin altını çizdi.

Türkoğlu, “Bunların dışında biz toprak ve su analizleri, bitki analizleri ile nerede neyi daha verimli nasıl yetiştirebiliriz üzerinde çalışacağız ve kendi organik üretimimizi yapacağız. Yani belgeli tescilli ürünler üreteceğiz. Mesela seçmenlerimizle birlikte bölgemize ait kara kuşburnu sayısını artırmak için dağlarda 5 bin kuşburnu aşıladık. Bu büyük bir olay. Seralarımızı kuracağız. Üreteceğiz ve kendi pazarımızı yaratacağız.” dedi.

Depreme dayanıklı 300 konut yapacağız ve onları şartlı kiralayarak gelire dönüştüreceğiz

Çankırı ve Saçak’ın fay hattı üzerinde olduğunu yaşadığımız depremler ve beklenen büyük İstanbul depremine hazırlık için “Acil Deprem Eylem Planı” oluşturduklarını belirten Türkoğlu, “ Nedir bu plan. Özel maddeden yapılmış, depreme dayanıklı ve taşınabilir köy-kent evleri yapacağız 300 adet. Bu evleri afet anında boşaltılmak şartıyla ister eşyalı ister boş olarak geliri belediyemize kalmak üzere kiraya vereceğiz. Kiraya verirken tek şartımız afet anında evin hemen boşaltılması. Yani bu evler konteynerler ve çadırlar gibi sağlıksız değil bildiğimiz villa tipi özel malzemeden yapılmış evler olacak. Buralara depremzedelerimizi hemen yerleştireceğiz. Bu projemiz için Sayın Genel Başkanımız Türkiye Projesi dedi. Bunun için kaynağımız da ya AB Projeleri Ofisi yada banka kredisi olacak ve kısa sürede kendi kendini sübvanse eden bir proje olacak.” Sözleriyle bu iddialı projenin detaylarını izleyicilere aktardı.

Saçak’ta Bilişim Vadisi ve Proje Destek Ofisi kuracağız

Teknolojiyle arasının çok iyi olduğunu ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceleri olduğunu ifade eden Başkan Adayı Necmettin Türkoğlu, Saçak’ta kuracakları Mini Bilişim ve Teknoloji Vadisi ile önce gençlere oyun oynamayı sonra o oynadıkları oyunlarını geliştirmek üzere yazılım eğitimi vererek yeni yazılımcılar ve mühendisler ile ortaya yeni proje ve fikirlerin çıkmasını sağlayacaklarını söyledi.

Türkoğlu, “ Bunların yanında ayrıca kuracağımız ve kalkınma ajansları üzerinden finanse edeceğimiz Proje Destek Ofisi ile gençlere ve halkımıza Avrupa Birliği projelerinin önemini ekonomik katkısını anlatarak onlara önce proje yazma eğitimi sonra da projelerine destek vereceğiz. Yani halkımıza balık tutmayı öğreteceğiz.” Diyerek bir başka önemli projesini anlattı.

TOGG’un lityum bataryalarını Çankırı’da üretebiliriz

Necmettin Türkoğlu, Saçak Belediye Başkanı Adayı olarak sadece Saçak’ı değil Çankırı’yı da geliştirmek için fikirler ürettiğini belirterek, “ Örneğin milli aracımız TOGG’un lityum bataryalarını Çankırı’da üretebiliriz. Bu bataryalar için gerekli olan lityum hammaddesi Çankırı tuzu ve bizim bölgemizde bulunan kil toprakta mevcut. Eğer bu üretimi Çankırı’da yaptırabilirsek bu şehrimiz için büyük bir gelişim avantajı olur. Bu fikrimi de milletvekillerimiz dahil tüm yetkililere ilettim.” dedi.

Turizm potansiyelimizi değerlendirmek için çalışacağız

Bölgenin Çavundur gibi büyük bir termal turizmi avantajı olduğunu vurgulayan Necmettin Türkoğlu,” bu suyun analizini yaptırarak kükürtlü gübre üreteceğiz. Tüm vadiyi bu kükürtlü gübre ile ilaçlayarak vadideki verimi artıracağız. Organik ürünlerimizin satışı için hem ilçemizde yöresel ürünler pazarı kuracağız hem de ilçemizden her hafta Pazar otobüsü kaldırarak halkımızın organik ürünlerini Ankara’da satmasını sağlayacağız. Bu otobüs seferleri gidişte ücretsiz dönüşte ücretli olacak. Var olan ama uzun zamandır yapılmayan Ağaç Bayramını büyüterek büyük bir festival havasında kutlayacağız. Bölgede kendiliğinden yetişen sümbüllerin analizlerini yaptırarak doğal kremler üreteceğiz. “ şeklinde diğer projelerini anlatarak konuşmasını bitirdi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2024, 15:09
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bir bilen…
Bir bilen… - 2 ay Önce

Bizim memleketin daha doğrusu bizim ülkenin insanı balık tutmaktan çok hazır balığı yemeyi sever. Saçak beledesine bir kaç gömlek fazla bir aday, inşAllah anlarlar sizi ve seçilirsiniz. Sıradışı bir belediye başkanı olarak örnek olursunuz.

Necmettin turkoglu
Necmettin turkoglu - 2 ay Önce

Tesekkur ederim. Kuracağımız ik ya bana. İletişim atabilirsiniz

SIRADAKİ HABER