banner198

Başkan Lafcı, TOKİ konutlarını 2024 Kasım ayında teslim alacağız

Eldivan Belediye Başkanı ve AK Parti Eldivan Belediye Başkan Adayı Mustafa Lafcı, TOKİ tarafından yapılan 98 sosyal konutu 2024 Kasım ayı içerisinde teslim alarak hak sahiplerini teslim edeceklerini söyledi.

Başkan Lafcı, TOKİ konutlarını 2024 Kasım ayında teslim alacağız
banner145

Başkan Lafcı, TOKİ konutlarını 2024 Kasım ayında teslim alacağız

Eldivan Belediye Başkanı ve AK Parti Eldivan Belediye Başkan Adayı Mustafa Lafcı, TOKİ tarafından yapılan 98 sosyal konutu 2024 Kasım ayı içerisinde teslim alarak hak sahiplerini teslim edeceklerini söyledi.

Başkan Lafcı, “Seçim Özel” canlı yayınında 5 yıllık sürede yaptığı icraatlarını görsellerle anlatırken seçildiği takdirde hayata geçireceği projeleri hem Eldivan halkının hem kamuoyunun takdirine sundu.

Doğalgaz Eldivan’a çağ atlattı

5 yıllık görev sürelerinde yapılan en büyük hizmetin Eldivan’a doğalgaz gelmesi olduğunun altını çizen Başkan Lafcı, “ Biz doğalgaz getirme çalışmalarına başladığımızda birçok kişi özellikle rakiplerimiz hal olarak gördü. Şartlar tutmuyor. Gelmesi mümkün değil dediler. Hatta o kadar ki 2021 yılında doğalgaz meşalesini ilk yaktığımızda belediye binasından tüp yakıyor dediler. Bugün o lafı diyenler dahil 2024 yılı içerisinde Eldivan’da doğalgaz yanmayan hane kalmayacak. Bu hizmet bir yerleşim yeri için en büyük nimet. Doğalgaz sonrası ilçe nüfusumuzda ciddi bir artış oldu. Eldivan halkımız en iyisine layık.” dedi.

TOKİ konutlarını 2024 Kasım ayında teslim alacağız

Her il ve ilçede olduğu gibi Eldivan’da da TOKİ konutlarının yapılması ve dar gelirli vatandaşların konut sahibi olması için çalıştıklarını vurgulayan başkan Lafcı, “  TOKİ dar gelirli vatandaşlarımız için depreme dayanıklı ve ekonomik konutlar yapıyor bildiğiniz gibi. Bizim ilçemizde de 98 konutluk bir anlaşma vardı. Yapılan başvuru değerlendirmeleri sonucu 74 başvuru kabul edildi ve çalışmalar başladı. Ama hem müteahhit firmadan kaynaklı sıkıntılar hem yaşanan deprem felaketleri sonucu TOKİ’nin deprem bölgelerine ağırlık vermesinden dolayı biraz gecikme oldu. Ama tüm bunları aşıp TOKİ Konutlarımızı 2024 Kasım ayı içerisinde teslim alacağız ve hak sahiplerine dağıtacağız. Buradan bu müjdeyi hak sahibi vatandaşlarımıza vermek isterim. Bu konutlar teslim edildiğinde inşallah ilçemizdeki konut sorunu da en az seviyeye inmiş olacak.” İfadelerini kullandı.

İnteraktif bir şekilde iki saati aşkın süre boyunca icraatlarını ve vaatlerini görsellerle destekleyerek anlatan Başkan Lafcı, aynı zamanda Program Moderatörü Turan Harmancı ve Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker’in objektif gazetecilik adına yönelttiği sorulara da açık yüreklilikle cevap verdi.

Kısa vadede ödeyeceğimiz borcumuz 4.5 milyon lira

Tüm bu yapılanlardan sonra belediyenin borcu ne kadar sorusuna Başkan Lafcı’nın cevabı, “ Öyle dedikoducuların söylediği gibi Eldivan Belediyesi borç batağında falan değil. Bunlar siyasi sayiklerle üretilmiş dedikodular. Bizim iki yıl içerisinde yani kısa vadede ödememiz gereken borç 4.5 milyon lira. Uzun vadede yani 15 yıllık sürede ödememiz gereken borcumuz ise 9.5 milyon lira civarında.  Diğer ödemelerle birlikte bizim toplam borcumuz 18.5 milyon lira borcumuz var. Dediğim gibi bunun 9.5 milyonu 15 yıllık sürede ödememiz gereken borç. Bu da bizim ölçeğimizde bir belediye için büyük bir rakam değil.” oldu.

Eldivan SHMYO 2024-2025 öğretim yılında yeni binasında ve ilçemizde eğitim yapacak

Başkan Lafcı, Eldivan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun ilçeden gitmesi ve buna gösterilen tepkilerle ilgili soruya ise “ Eldivan SHMY binamız öğrenci sayısına göre yetersizdi. Bu yüzden bazı bölümlerimiz ÇAKÜ yönetimi tarafından Şabanözü ve Çerkeş’e kaydırıldı. Biz yeni bir bina yapacaktık ama yapacağımız arazinin zemin etüdü ile ilgili sıkıntılar çıktı bu büyük bir mali yük getiriyordu. Bu yüzden binamızı yetiştiremedik.  Projeyi değiştirdik. Şimdi yatay mimari ve güçlendirilmiş şekliyle 2500 öğrencinin eğitim göreceği yeni bir eğitim binası yapıyoruz. Bunu inşallah en kısa sürede bitireceğiz ve Eldivan SHMYO 2024- 2025 öğretim yılında ilçemizde eğitime devam edecek. Halkımız rahat olsun. “ cevabını verdi.

Kadrolaşma iddiaları tamamen hayal ürünü

Kadrolaşma iddialarına da cevap veren Başkan Lafcı, “ Bu tamamen hayal ürünü bir dedikodu. Bakın sayı veriyorum 2019 yılında göreve geldiğimizde bizim personel sayımız 51 kişiydi. 5 yıl sonra Eldivan Belediyesinin hizmet ağı iki kat büyümüşken bugün personel sayımız başkan hariç 52 kişi. Elbette personel aldık. Bunları ihtiyaç dahilinde ve asla siyasi kimlik ve görüş gözetmeden tamamen liyakate ve ihtiyaca göre aldık. Bunun dışındaki her şey dedikodu ve yalandan ibarettir.” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2024, 12:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER