banner198

Çankırı Muhasebeciler Odası bez çanta dağıttı

Çankırı Muhasebeciler Odası ücretli poşet uygulamasına destek vererek vatandaşa bez çanta dağıttı.

Çankırı Muhasebeciler Odası bez çanta dağıttı
banner145

Çankırı Muhasebeciler Odası ücretli poşet uygulamasına destek vererek vatandaşa bez çanta dağıttı.

Plastik atıkların çevreye verdiği zararı önlemek ve farkındalık oluşturmak için bez torba yaptırdıklarını aktaran Çankırı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Oda Başkanı Hüseyin Yakar, “Yılda 500 milyar adet üretildiği tahmin edilen ve doğada çözünmesi yüzyıllar süren naylon poşetlerin ticari kullanımının kısıtlanmasına yönelik başlatılan kampanyayı destekliyoruz. Oda olarak bir farkındalık oluşturmak amacıyla bez torbalardan yaptırarak dağıtımını sağladık.” açıklamasını yaptı.

Yakar, vatandaşlara alışverişlerinde naylon poşet yerine çanta, file ve bez torba kullanılması çağrısında bulundu. Yakar, açıklamasında “Çocuklarımıza yaşanabilir bir çevre ve dünya bırakmak için, naylon poşet kullanımını bırakarak, alışverişlerimizde naylon poşet yerine çanta, file ve bez torba kullanmalıyız.” dedi.

Petrol atıklarından üretilen ve çevreye verdiği zararlarla ciddi tehlikeler oluşturan naylon poşet kullanımını ile ilgili konuşan Yakar, “Bu maddelerin toprağa, suya karışmasıyla besin zincirinin kirlendiği gibi, denizleri kirleten naylon poşetler nesli tehlike altında olan türlerin de yok olmasına neden olmaktadır. Vatandaşlarımızdan alışverişlerde verilen naylon poşetler yerine çok kullanımlık alışveriş torbaları, fileler, çantaları kullansınlar.” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2019, 15:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304