banner198

Karatekin İHA göklerdeki yerini aldı!

Çankırı TOBB Fen Lisesi'nde yürütülen bir proje'de askeri standartlara yakın ölçekte İnsansız Hava Aracı (İHA) üretildi.

Karatekin İHA göklerdeki yerini aldı!
banner145

Çankırı TOBB Fen Lisesi'nde yürütülen bir proje'de askeri standartlara yakın ölçekte İnsansız Hava Aracı (İHA) üretildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle Çankırı TOBB Fen Lisesi'nde yürütülen bir proje'de askeri standartlara yakın ölçekte İHA üretildi. Otonom iniş kalkış ve otonom görev yapabilme kabiliyetlerine sahip İHA'ya Sultan Alparslan’ın komutanlarından Çankırı Fatihi Karatekin'in adı verildi.

Türkiye'nin İlk Bayan İHA Pilotu Çankırı'da Test Uçuşu Yaptı

13 Ocak Pazar günü ilk test uçuşunu yapan pilotlar ise Çankırı TOBB Fen Lisesi öğrencilerinden Alkın Bak ile Belinay Özçelik oldu. Türkiye'nin ilk bayan İHA pilotu Belinay Özçelik, Karatekin İHA ile okul üzerinden uçuş yaptı, Özçelik'in okul önünden alçak uçuşla Bayrağı selamlaması ise izleyicilerden büyük alkış aldı.

Türkiye’de uçuş pistine sahip tek lise -

Çankırı TOBB Fen Lisesi Müdürü Nazır Şahin ise yaptığı açıklama da teknoloji üreten bir Türkiye için teknoloji becerilerine sahip gençler yetiştirmeye çalıştıklarını belirterek, okulun önüne yaptıkları pist ile birlikte Türkiye de uçuş pistine sahip tek Lise olduklarını söyledi.

Karatekin İHA'nın test uçuşunu başarıyla gerçekleştirdiklerini belirten Şahin, İHA'mızı öğrencilerimiz için bir eğitim ve ARGE platformu olarak kullanacaklarını gelecekte üstün milli teknolojiyi üretecek gençler bizim öğrencilerimiz arasından çıkacak şeklinde konuştu.

150 kilometre menzille sahip -

Şimdilik 150 km menzile sahip Karatekin İHA, 12 Bin Feet irtifaya çıkabilirken 5 Saat havada kalabiliyor. Sivil Savunma ve arama kurtarma çalışmalarında görev yapması planlanan İHA, 100 km uzaktan canlı görüntü aktarma özelliğine sahip.

İHA Test Uçuş törenine İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Gençlik ve Spor il müdürü Ekrem Gerginci, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Yüksel Teke ve Kurum Müdürleri katıldı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2019, 23:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
Selçuk er
Selçuk er - 5 yıl Önce

MasAllah gençlerimize gururlandık.Rabbim başarılarınıza yenisini eklemeyi nasip etsin ins.

VEFA
VEFA - 5 yıl Önce

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi bu güzel çalışmayı yaptıklarından dolayı kutluyorum.Daha büyük başarılarınızın haberini duymak tenennisiyle...

Ahmet Göktaş
Ahmet Göktaş - 5 yıl Önce

Güzel Çankırı'mızın ve değerli gençlerimizin böyle mutluluk ve onur verici bir haberle duyurulması gözlerimizi yaşarttı.Geleceğe daha olumlu bakmamızı sağladı.Emeği geçenlerden Allah (C.C) razı olsun.

İsmail mercan
İsmail mercan - 5 yıl Önce

Bir çankırılı olarak ne kadar sevinsem ne kadar gururlansam azdır gençlerimizi tebrik eder başarılarının devamını canı gönülden dilerim

Mustafa Ünal
Mustafa Ünal - 5 yıl Önce

Yeterki gençlere destek verilsin.Allahın izni ile en iyilerini başarırlar.......

ALİ KOCA
ALİ KOCA - 5 yıl Önce

Bir çankırılı olarak başarılarınızla gurur duyuyor destek verilmesi halinde Türk gençlğinin ve Çankırı gençliğinin neler yapabileceğini göstermek açısından çok başarılı bir çalışma olmuş vatanımız için daha nice güzel projelere imzanızı atabilmeniz dileğiğyle sevgilerimi ve selamlarımı sunuyorum

Emre KELES
Emre KELES - 5 yıl Önce

emegi gecenlere teşekkur ederiz Elimizden gelen her türlü yardımı çankırı radyo amatörleri olarak yapmaya hazırız TA6AEU

SIRADAKİ HABER