banner198

ÇATSO ve ÇTB’den enflasyonla mücadeleye destek!

Çankırı Ticaret Borsası ile Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları bir araya gelerek "Enflasyonla Topyekün Mücadele" başlıklı ortak bir basın toplantısı düzenledi.

ÇATSO ve ÇTB’den enflasyonla mücadeleye destek!
banner145

Çankırı Ticaret Borsası ile Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları bir araya gelerek "Enflasyonla Topyekün Mücadele" başlıklı ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından “Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı” kapsamında ÇATSO toplantı salonunda Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası ve Çankırı Ticaret Borsası ortak bir basın açıklaması ile desteklediklerini  duyurdu.

Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı’na ve bu kapsamda başlatılan indirim kampanyasına esnaflardan destek beklediklerini aktaran Hayrettin Çelikten, 22 Ekim 2018 tarihine kadar ön başvuru alacaklarını ve kampanyaya katılan firmaları açıklayacaklarını duyurdu. 

Ortak basın açıklamasını okuyan ÇATSO Başkanı Hayrettin Çelikten, " Fiyat istikrarı makro ekonominin durumunu yansıtan en önemli göstergelerden biridir. Türkiye 2002’den sonra mali ve siyasi istikrarla birlikte fiyat istikrarı konusunda da çarpıcı bir iyileşme elde etmiş, enflasyonun tek haneli seviyelere düşmesi sağlanmıştır. Son dönemde döviz kurlarında yaşanan olağandışı hareketlerin de etkisiyle enflasyon oranı yeniden çift haneler çıkmıştır.” dedi.

Çelikten, "Artan enflasyon hem alım gücü düşen vatandaşlarımızı hem de artan girdi maliyetleri ve faizler nedeniyle firmalarımızı olumsuz etkilemektedir. Tüm bu sıkıntıları aşmak için, Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve Bakanımız Sayın Berat Albayrak'ın liderliğinde başlatılan Enflasyonla Mücadele Programı’nı son derece önemli buluyor ve destekliyoruz. Eskiden biliyorsunuz köylerde imece vardı. Bir iş yapılacağı zaman köydeki herkes el birliği içinde hareket eder ve o işi kısa sürede bitirirdi. Enflasyonla mücadelede böyle olmalı, aynı imece gibi. Enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu ne de tek başına özel sektör yapabilir. Sorumluluk ve görev hepimizindir. Enflasyonla mücadele aynı zamanda işsizlikle, yüksek faizle ve artan girdi maliyetleriyle mücadeledir. Türk özel sektörü, devletimizle birlikte topyekûn bir duruş sergileyerek, elini taşın altına koymaktadır. Bu çerçevede TOBB ve OdalarBorsalar, her milli konuda olduğu gibi bu konuda da ülke çapında ortak bir dayanışma içindedir" ifadelerine yer verdi.

Çelikten, “Biz de, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası ve Çankırı Borsası olarak siz değerli basın mensuplarımız kanalıyla, tüm Oda/Borsa üyelerimizin desteğini ve bu kampanyaya katılımlarını rica ediyor ve bekliyoruz. İnanıyorum ki, Çankırı olarak gereken fedakârlığı gösterip, ülkemiz ve milletimiz için başlatılan bu iktisadi mücadele de en ön cephede yer alacağız. “ şeklinde konuştu.

Toplantıya Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten ve yönetim kurulu üyeleri ile Çankırı Ticaret Borsası Başkanı Erdal Aslan ve yönetim kurulundan bazı isimler yer aldı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2018, 00:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER