banner198

Salih el-Aruri için Çankırı'da gıyabi cenaze namazı kılındı!

İsrail'in Beyrut'ta düzenlediği saldırıda öldürülen Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri için Ahmet Yesevi Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Salih el-Aruri için Çankırı'da gıyabi cenaze namazı kılındı!
banner145

İsrail'in Beyrut'ta düzenlediği saldırıda öldürülen Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri için Ahmet Yesevi Camisi'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Çankırı Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, yatsı namazının ardından Ahmet Yesevi cami avlusunda toplandı.

Daha sonra Salih el-Aruri ve hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazı, emekli imam Ömer Gündoğmuş kıldırdı.

Cenaze namazının ardından basın açıklamasını okuyan AGD Çankırı Üniversite Komisyon  Başkanı Umut Yıldız, 7 Ekim'den bugüne çoğu çocuk, kadın ve yaşlılar olmak üzere yaklaşık 30 bin Gazze'linin şehit edildiğini söyledi.

Geride bırakılan üç ayda 2 milyon Gazzelinin yerinden edildiğini aktaran Yıldız, "1948 yılında başlayan İsrail terörü, üzerinden yaklaşık 80 yıl geçmesine rağmen her geçen gün şiddetini artırarak devam ediyor. İşte kutlu 7 Ekim sabahından bugüne çoğu çocuk, kadın, yaşlılar olmak üzere yaklaşık 30 bin Gazzeli vahşice şehid edildi. Hiroşimaya atılan atom bombasından fazlası kardeşlerimizin başına yağdırıldı.” ifadelerini kullandı.

Yıldız, dün akşam saatlerinde Hamas'ın lider kadrosundan Salih el-Aruri'nin İsrail tarafından düzenlenen suikast sonucu şehadete yürüdüğünü belirterek, "Dün akşam saatlerinde, Hamas’ın lider kadrosundan, mücahid Salih Aruri’nin, katil İsrail tarafından düzenlenen suikast neticesinde, beraberindeki 4 mücahidle birlikte şehadete yürdüğü haberiyle büyük bir üzüntüyü yaşadık, yaşıyoruz. Büyük komutan İzzeddin el Kassam’ın, Şeyh Ahmed Yasin’in, Yahya Ayyaş’ın, Abdulaziz Rantısi’nin açtığı kutlu yolda, son basamak, son köşe taşı şehid Salih Aruri oldu" şeklinde konuştu.

Yıldız, “100 yıl önce bu toprakları vatan kılan dedelerimizin, küffara karşı gösterdiği salabetin, hamiyyetin, azmin, fedakarlığın bir benzerini bugün Gazze’de görüyoruz! Allahtan başka hiçbir güce perva etmeyen bu yiğitlerin, çok yakında apaçık bir zaferi İslam ümmetine hediye edeceklerine dair olan inancımız tamdır. Düşmanın işlediği suçların karşılığını bulacağı günler, şehid, şehid büyüyen zafere uyanacağımız sabahlar çok yakındır!” temennisinde bulunarak açılamasını tamamladı.

Basın açıklamasının ardından grup dağıldı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2024, 00:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER