banner198

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Çankırı'yı Ziyaret Etti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çeşitli programlara katılmak için Çankırı'ya geldi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Çankırı'yı Ziyaret Etti.
banner145

Çankırı’da konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “İlçelerde güçlü olacağız, illerde güçlü olacağız, hükümet olarak güçlü olacağız. Hep beraber Türkiye yüzyılını hem ülke genelinde hem de şehirlerde inşa edeceğiz” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çankırı’nın Kızılırmak ilçesinde AK Parti seçim ofisini ziyaret etti. Partililer ve vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Yumaklı, ülke genelinde yürütülen çalışmalarla ilgili konuştu. İlçede yapılması planlanan çalışmalarla ilgili vatandaşlara müjde veren Bakan Yumaklı, Türkiye yüzyılını hep birlikte inşa edeceklerini kaydetti.

Programda ilk olarak konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, “Kızılırmak’ı Kızılırmak’ın değerli hemşehrilerinin neye ihtiyacı varsa bunu bugüne kadar AK Parti belediyeciliğiyle, AK Parti iktidarıyla, bakanlıklarınızla, il genel meclisimizle yerine getirdik. Sizlerin hizmetkarı olduk. Sizlerin emrinde olmaya 31 Mart seçimlerinin sonunda da devam edeceğiz” dedi.

“Hep beraber Türkiye yüzyılını hem ülke genelinde hem de şehirlerde inşa edeceğiz”

Daha sonra vatandaşlara seslenen Bakan Yumaklı, “Türkiye yüzyılı için güçlü olmakla alakalı bir tahayüdümüz var. İlçelerde güçlü olacağız, illerde güçlü olacağız, hükümet olarak güçlü olacağız. Hep beraber Türkiye yüzyılının hem ülke genelinde hem de şehirlerde inşa edeceğiz. Bizler, benim bakanlığımın uhdesindeki kurumlarda dahil olmak üzere bununla ilgili çok yoğun çalışmaya başladık. Devrim niteliğinde kanun, uygulama değişiklikleri yaptık. Bunları da bir bir hayata geçirmeye başladık. Mesela çiftçi kayıt sistemine dahil olmayla alakalı problemler vardı, kullanılmayan arazilerle ilgili bir takım problemler vardı. Onları da hayata geçirdik. En önemlisi de üretim planlamasını Eylül ayından itibaren uygulamaya başlayacağız. Buradaki amacımız hangi ürünün nerede daha iyi üretilebilir ve bütün üretici ve tüketici için faydalı bir ortam oluşmuş olur. Vatandaşımızın gıda ihtiyacını karşılarken, öbür taraftan da ihracatımızı arttırmak. Gıda ürünleri ihracatı 31 milyar dolardı, biz bunu 35-40 milyar dolarlara çıkartacağız” diye konuştu.

Çankırı’da konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Bizim AK Parti olarak kırmızı çizgimiz terördür, milletimizin de kırmızı çizgisidir. Bu yüzden 31 Mart seçimlerinde hep bir şeyler bulma amacıyla hareket edenlerin, kent uzlaşısı diye bize yutturulmaya çalışılan, o kabul edilemez durumların bedelini sandıkta bir kez daha halkımız muhalefete soracaktır” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çankırı’da bir takım programa katıldı. Çankırı il merkezindeki programları çerçevesinde ilk olarak Çankırı Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Yumaklı, Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar’dan ildeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra AK Parti Çankırı İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Yumaklı, partililerle bir araya geldi.

“Özgür Özel bu yalan sana yakışıyor mu”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal arasında yaşanan “DEM Parti” polemiği ile ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, “CHP’nin Afyonkarahisar belediye başkan adayı ve şu anda CHP Grup Başkanvekili olan hanım, ‘Afyonkarahisar’a DEM Partisi dışında diğer partiler gelebilir, hep beraber yöneteceğiz’ dedi. Sonra bir zamanlar mevkidaşımız olan, şu an CHP’nin Genel Başkanı Özgür Özel ise ‘dili sürçtü, beni aradı, ben de bunları ifade ediyorum’ dedi. Ancak akabinden Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal bir paylaşım yapıp ‘ben geri adım atmadım, birinci beyanım neyse o geçerlidir’ dedi. Şimdi kim yalan söylüyor, kim doğru söylüyor? Kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Özgür Özel bu yalan sana yakışıyor mu, evet sana yakışıyor. Çünkü yalan dolanla, aldatma bir siyaset ürettiğiniz için, illüzyon ve algı siyaseti güttüğünüz için her şeyi çarpıtmada mahir olduğunuz için yalan, dolan. Her işiniz böyle. Ancak bu yalan dolana başta CHP seçmeni olmak üzere vatanına, milletine sahip çıkan bütün vatandaşlarımız bu yalan dolan siyasetine 31 Mart günü sandıklarda gereken cevabı verecek” dedi.

“22 yıl içerisinde bu heyecanımızı asla kaybetmedik”

Daha sonra konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Bizler 22 yıldır AK Parti olarak bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya ve bu memleket için, bu memleketin insanı için, Cumhurbaşkanımızın deyimiyle ‘efendi değil, hizmetkar olmaya, kendini adamış insanlarız.’ AK Parti’nin diğerlerinden ayrıldığı en önemli nokta bu. Çünkü burada biz Türkiye istikbalinin inşasını hedefledik. Bu istikbal hedeflemesi sadece bugün için değil, yarın için, çocuklarımız için, bu memlekette ezel ve ebed yaşayacak ve dalgalanacak olan bayrağımız için yapılan bütün iş ve işlemlerdir. Hiçbir zaman da 22 yıl içerisinde bu heyecanımızı asla kaybetmedik” diye konuştu.

"Bedelini sandıkta bir kez daha halkımız muhalefete soracaktır”

Muhalefete ‘kent uzlaşısı’ ile ilgili eleştiride bulunan Bakan Yumaklı, “AK Parti’nin her şeyden önce vatanın bölünmez bütünlüğüne ve istikbaline sahip çıkma davası da var. Bunu da altını çizerek söylemek istiyorum. Çünkü milletimizin birliğine, birliğine, geleceğine, istikbaline kastetmek isteyenler her zaman için AK Parti anlayışını, AK Parti’nin vatan sevdasını karşısında buldular. Ben bütün, bu uğurda şehit olan, 15 Temmuz sonrasında, günümüzde ve öncesinde vatan için, memleket için fedai can etmiş kimler varsa hepsine Cenabı Hak’tan rahmet diliyorum, hepsine Allah razı olsun diyorum, minnettarlığımızı tekraren ifade etmek istiyorum. İşte bu terörü bitirmek için Cumhurbaşkanımızla defaatle ifade ediyorlar. Bugün dünyanın kabul ettiği, artık İHA’sıyla, SİHA’sıyla bütün unsurlarıyla dünyadaki savaş metodolojilerini değiştirecek yeni hava şartları teknolojileriyle birlikte inşallah bu terörle alakalı kısmı bizler çözmüş, bitirmiş olacağız. Çünkü yine bunun altını çizeyim, bu çok önemli. Devletiyle, milletiyle hep birlikte verilen bir mücadele. Siyasette de aynı kararlılığın devamı önemli. İşte bu devamı AK Parti kadroları sağlamış durumda. Teröre ve işbirlikçilerine her zaman için verilecek zerre kadar bir tavizin olmadığını Cumhurbaşkanımız söylüyor, bizler söylüyoruz. Bizim AK Parti olarak kırmızı çizgimiz terördür, milletimizin de kırmızı çizgisidir. Bu yüzden 31 Mart seçimlerinde hep bir şeyler bulma amacıyla hareket edenlerin, kent uzlaşısı diye bize yutturulmaya çalışılan, o kabul edilemez durumların bedelini sandıkta bir kez daha halkımız muhalefete soracaktır” ifadelerini kullandı.

“Türkiye örnek alan değil, örnek olan bir ülke haline gelmiştir”

Türkiye’nin dünyaya örnek bir ülke haline geldiğini ifade eden Bakan Yumaklı, “22 yıldır bahsettiğimiz gibi hedeflerine kararlılıkla yürüyen Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, onun vizyonuyla bu hedeflere ulaşmak için gece gündüz çalışan kadrolarız. Altyapıdan üstyapıya, ulaşımdan ekonomiye, sağlıktan eğitime olması gereken ne varsa, tarımsal üretim ki en en önemli parçalarından bir tanesi benim bakanlığımın uhdesinde olan, çok büyük hamleler gerçekleştirildi ve gerçekleştirilmeye de devam ediliyor. Bugün bizler ‘adam yapmış’ diye gıpta ile baktığımız şeyleri bugün biz yapıp dünya sahnesine koymaktan ne kadar gurur duyduğumuzu tekrar anlatmamız gerekir. Çünkü artık Türkiye örnek alan değil, örnek olan bir ülke haline gelmiştir” şeklinde konuştu.

Çankırı’ya yapılacak yatırımlarla ilgili müjde veren Bakan Yumaklı, “İğdir göletinde Nisan ayında ihale yapılmış olacak. Daha önceden bir takım problemleri oldu, yapan firmayla alakalı ama onların hepsi çözüldü. Dikenli ve Hacılar barajıyla alakalı ölçümleme ve plan, proje kısımları devam ediyor. İnşallah bunları da yatırım programına teklif edeceğiz” dedi.

Çankırı’da inşa edilen ve 3 yılın sulama ihtiyacını karşılayacak olan Kızlaryolu Barajı’nda incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Bu ve benzeri 2024 yılında yapacağımız sulama projeleri ile ilgili yatırımlarımızın toplam adedi 520. Bunları 2024 yılı içinde devreye almış olacağız. Aynı zamanda 211 adet de taşkın koruma tesisi devreye almış olacağız" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbnrahim Yumaklı, Çankırı’da inşa edilen ve çalışmalarında sona yaklaşılan Kızlaryolu Barajı’nda, Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ve yetkililerle birlikte incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Yumaklı, inşa edilen barajın Çankırı, Kastamonu ve Çorum’da ciddi ölçüde sulama ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

"Son 22 yılda yaklaşık 10 binin üzerinde yapılan su ve sulama yatırımlarının toplam tutarı 2.4 trilyon lira"

Yapılan su sulama yatırımları ile ilgili bilgi veren Bakan Yumaklı, “Son 22 yılda suya yön veren projeler yaptık. Bunlar için en önemli unsur olarak söyleyebileceğimiz ekonomimiz için çok önemli olan, hem tarımda hem sanayide hem de enerjide kullanılmak üzere bu projeler gerçekleştirilmiş oldu. Bütün bunlardan sonra artık kendi mühendislerimiz, pırıl pırıl gençlerimiz dünya çapında projelere imza atar oldular. Bunlardan bir tanesi Yusufeli Barajı projesi, diğeri Türkiye’den Kıbrıs’a gönderilen su ile ilgili yapılar ve diğerleri. Son 22 yılda yaklaşık 10 binin üzerinde yapılan su ve sulama yatırımlarının toplam tutarı 2.4 trilyon lira. Bu da devletimizin, hükümetimizin, Sayın Cumhurbaşkanlığımız liderliğinde ülkenin gelişimi için bu tarz yatırımlara ne kadar önem verdiğinin en büyük göstergelerinden bir tanesi” dedi.

"2024 yılında yapacağımız sulama projeleri ile ilgili yatırımlarımızın toplam adedi 520"

2024 yılında 520 sulama projesinin hizmete alınacağını belirten Yumaklı, “Hali hazırda içinde bulunduğumuz bu tesis, 2017 yılında ihaleye çıkıldı ve ilk harcı 17 Aralık 2017 tarihinde konulmuş oldu. Hem sulama hem de enerji için kullanılacak olan bu barajın gerektiğinde içme suyu için de kullanılması mümkün. Bu ve benzeri 2024 yılında yapacağımız sulama projeleri ile ilgili yatırımlarımızın toplam adedi 520. Bunları 2024 yılı içinde devreye almış olacağız. Aynı zamanda 211 adet de taşkın koruma tesisi devreye almış olacağız. Kızlaryolu Barajı ile alakalı yaklaşık bütçesi, sulama tesisleri ile beraber şu anki rakamlarla yaklaşık 9 milyar olacak. Gövde 1.2 milyar lira. Bu baraj 3 ilimizi ilgilendirecek. Çorum, Kastamonu ve Çankırı’yı ilgilendirecek. Bu 3 ilimizde de çok ciddi alanları sulamış olacak. Sulamaya açılmış alanlar itibariyle, suya hasret bölümleri suyla kavuşturmuş olacak. 3 ilimize ve ilçelerimize hayırlı olsun dileklerinde bulunuyorum. Bizim mühendislerimizin, pırıl pırıl gençlerimizin bu ve buna benzeri, dünya çapında projelere atmasından sorumlu bakan olarak gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Sağlığına kavuşan kızıl şahini doğaya saldı

Bakan Yumaklı, açıklamaların ardından, yaralı halde bulunan ve tedavisi ile sağlığına kavuşan, nesli tehlike altında bulunan kızıl şahini elleri ile doğaya saldı.

Çankırı’da konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Bunlar 28 Mayıs öncesi de vadediyordu. Önce 3’lü masaydı, sonra 5 oldu, sonra 6 oldu, en son 7’de bırakmıştık. Bugün hiçbiri yok. Neden yoklar, çünkü menfaat ortadan kalktığında tespih tanesi gibi dağıldılar” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çankırı’nın Kurşunlu ilçesinde AK Parti’nin seçim ofisini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyarette AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, partililer hazır bulundu. Ziyaret sırasında vatandaşlara seslenen Yumaklı, Çankırı’ya yapılacak yatırımlarla ilgili konuştu.

"Tesbih tanesi gibi dağıldılar"

Vatandaşların beklediği projelerin AK Parti tarafından hayata geçirildiğini ifade eden Bakan Yumaklı, “Bizler köylerimizde, beldelerimizde ilçelerimizde illerimizde hükümetimizle hep birlikte olarak güçlü bir şekilde Türkiye Yüzyılını inşa edeceğiz. Elbette ki AK Parti’nin lideri sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yapar. Bugüne kadar ne söylemişse yapmıştır. Bizlerde onların bakanı olarak ne söylersek yaparız. Özellikle tarım ve hayvancılıkta hakikaten üretim anlamında önemli şehirlerimizden birisi olması sebebiyle birçok proje üretiyoruz üretmeye de devam edeceğiz. Tohum dağıtımı, IPARD projeleri gibi. Bunların hepsinin detayını burada vermeyeceğim yalnız şunu söylemek istiyorum bilinmesi çok önemli. Sizlere herkes bir şeyler vadediyor. Bunlar, 28 Mayıs öncesi de vadediyorlardı. Önce 3 masaydı sonra 4 oldu, sonra 5 oldu, 6 oldu en son 7 de bırakmıştık herhalde. Bugün hiçbirisi yok neden yok? Çünkü menfaat ortadan kalktığında teşbih tanesi gibi dağıldılar. Bizim vatandaşımızın, milletimizin asla tasvip etmeyeceği konularla demlenenler kaldı onları da siz biliyorsunuz zaten, gereğini yaparsınız” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2024, 21:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER