banner198

Annelik Estetiği Hakkında Merak Edilenler

Gebelik, annenin hem fiziksel hem de psikolojik açıdan çeşitli zorluklarla mücadele ettiği bir dönemdir.

Annelik Estetiği Hakkında Merak Edilenler
banner145

Annelik Estetiği Hakkında Merak Edilenler

Gebelik, annenin hem fiziksel hem de psikolojik açıdan çeşitli zorluklarla mücadele ettiği bir dönemdir. Bir kadının hayatının dönüm noktalarından biri olarak da adlandırılabilecek olan gebelik sürecinde annenin hayatında değişiklikler yaşanmaktadır. Hormonların üst seviyeye çıkması ve bebeğin gelişimi ile birlikte vücutta birtakım deformasyonlar oluşmaktadır. Bu durum sonucunda anne adayının bedeni, gebelik öncesine göre değişmektedir. Bebek dünyaya getiren kadınların büyük bir bölümü, bedenlerinin yeni halinden ve oluşan deformasyonlardan memnuniyetsizlik duymaktadır. Annelik estetiği, gebelik sürecinin ardından oluşabilecek tüm deformasyonların giderilmesi amacıyla uygulanan kapsamlı bir prosedürdür.

Gebelik dönemi ile başlayan, doğumun ardından son bulan bu süreçte anne vücudunda yaşanan değişiklikler estetik görünümü de etkilemektedir. Göğüslerde sarkma, meme dokusunun küçülmesi, vajina bölgesinde deformasyon, anne karnındaki bebeğin büyümesine bağlı olarak oluşan karın sarkması, bacaklarda kalınlaşma gibi değişimler, şikayet edilen temel konular olmaktadır. Annelik estetiği, vücut estetiği dahilinde olan yöntemleri kullanarak vücudun eski formuna döndürülmesi ve annenin istekleri doğrultusunda şekillendirilmesi prosedürlerini kapsamaktadır.

Annelik estetiği yönteminde bütüncül bir tedavi anlayışı benimsenirken vücudun ihtiyaç duyduğu tüm müdahaleler tek seansta yapılmaktadır. Cerrahi müdahale öncesi tedavi planı yapıldığından annenin istek ve ihtiyaçları da göz önünde bulundurulmaktadır. Anne, bu estetik müdahale prosedürü ile hamilelik öncesi fiziksel görünümüne kavuşabilmekte ve istekleri doğrultusunda özel çözümler bulabilmektedir. Annelik estetiği sonrasında deformasyonun yerini estetik görünüm, mutsuzluğun yerini ise memnuniyet almaktadır.

Özellikle yeni doğum yapan ve doğum öncesi görünümüne kavuşmayı isteyen anneler tarafından araştırılan annelik estetiği hakkında merak edilenleri sizlerle paylaşıyoruz.

Annelik Estetiği Nedir?

Annelik estetiği olarak adlandırılan bütüncül tedavi anlayışı, gebelik sürecinde vücudun yaşadığı deformasyonu ve fiziksel değişimleri ortadan kaldırarak vücudun eski görünümüne kavuşmasını amaçlamaktadır. Kadınlar genellikle doğum öncesinde genç ve sağlıklı bir görünüme sahip olduklarını ancak doğum ile değişimler yaşadıklarını ifade etmektedir. Annelik estetiği, bu süreçte estetik açıdan karşılaşılan problemleri gidermektedir.

Annelik estetiği, kapsamlı bir tedavi planı olmakla birlikte tek bir cerrahi süreçte tamamlanmaktadır. Meme büyütme, meme küçültme, meme dikleştirme, karın germe, liposuction gibi yöntemler ihtiyaca göre tedavi planına dahil edilmektedir.  Bu sayede anneler doğum öncesinde sahip oldukları genç görünümlerine tekrar kavuşmaktadır. İşlemler tek bir seans içerisinde uygulandığından anne için son derece basit bir çözüm sunmaktadır.

Gebelik ve emzirme dönemlerinde anne adayının yaşadığı süreçte vücudun çeşitli bölgeleri etkilenebilmektedir. Kalça ve karın bölgesinde yağlanma, karın ve memelerde sarkma, cilt üzerinde sarkıklık, meme dokusunun küçülmesi gibi problemler annelik estetiği kapsamında değerlendirilmektedir.

Cerrahi müdahale öncesinde kişi detaylı muayene edilmekte ve tetkikler uygulanmaktadır. Bu sayede gebelik ve emzirme dönemlerinin etkileri daha net görülürken tedavide bütüncül yaklaşımın benimsenmesi ile kapsamlı bir süreç amaçlanmaktadır. Kişinin ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda tedavi planı değişebilmektedir. Her kişiye uygulanan annelik estetiği özel bir paket olarak değerlendirilmektedir.

Annelik Estetiği ile Vücut Nasıl Bir Hal Alır?

Annelik estetiği kapsamlı bir prosedür olmakla birlikte vücudun doğum öncesi görünümüne kavuşması hedeflenmekte ve kusurlar yok edilmektedir. Gebelik ve emzirme dönemlerinin olumsuz etkileriyle vajina, göğüs, karın, yüz ve ciltte deformasyon oluşabilmektedir. Kişiye özel olarak değişen annelik estetiğinde genellikle karnın düzleştirilmesi, vajinanın gençleştirilmesi ve daraltılması, göğüslerin dikleştirilmesi gibi operasyonlar uygulanmaktadır. Tek bir seans altında toplanan bu işlemler sayesinde ameliyat ve iyileşme sürecini defalarca yaşamaya gerek kalmamaktadır.

Bebek dünyaya getirmek, gebelik ve emzirme dönemleri göz önünde bulundurulduğunda zor ve sancılı bir süreç olarak düşünülebilmektedir. Annelik estetiği, bu süreç hakkında olumsuz durumların yok edilebileceğini göstererek pozitif bir bakış açısı kazandırmaktadır. Anne adayları, bu estetik operasyonun ardından eski görünümlerine kavuşabileceklerinin farkında olarak hamileliğe karşı daha pozitif yaklaşmaktadır.

Annelik estetiği, kişinin eski fiziksel görünümüne kavuşması ve kusurların yok edilmesinde önemli bir rol oynarken aynı zamanda psikolojik açıdan da destekleyici olmaktadır. Uygulamadan dolayı anne adayı eski görünümüne kavuştuğundan dolayı özgüveni yükselmekte, kötü duyguları üzerinden atmakta ve bebek dünyaya getirmenin verdiği mutluluğun tadını çıkarmaktadır.

Annelik estetiğinin tedavi planı sırasında annenin istekleri son derece önemlidir. Dolayısıyla anne adayları, doğum ve emzirme döneminde yaşadıkları fiziksel değişimler için taleplerde bulunabilmektedir. Standart bir uygulama yerine kişiselleştirebilmeye olanak sağlaması da annelik estetiğinin artı yönlerinden biri olarak dikkat çekmektedir. Kişi, fiziksel görünümünde şikayetçi olduğu detayları doktora bildirerek tedavi planını şekillendirebilmektedir.

Annelik estetiği paketi kapsamında uygulanacak yöntemler muayene sırasında belirlenmektedir. Kişi, annelik öncesi süreçte bulunan problemleri de bu kapsama dahil edebilmektedir.

Annelik estetiği kapsamlı bir prosedür olduğundan işlemleri gerçekleştirecek olan doktorun uzmanlığı, deneyimi ve yaklaşımları son derece önemli olmaktadır. Medikal, vücut ve yüz estetiği alanlarında başarılı operasyonlara imza atması ile tanınan Op. Dr. Evren İşçi, doğum ve emzirme süreçlerinden dolayı deformasyona uğrayan vücut bölgeleri için özel çözümler sunmaktadır. İstanbul’daki sıcak ve samimi özel kliniğinde hastalarını kabul eden Op. Dr. Evren İşçi, kişilerin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda annelik estetiğinin kapsamını belirlemektedir.

Çankırı Postası

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER