Kurumsal Hediye Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kurumsal hediyeler çalışanların motivasyonunu müşterilerin ise sadakatini arttırmak açısından oldukça önemlidir. Ancak doğru hediye kutularının seçilmemesi vermiş olduğunuz hediyenin kolaylıkla unutulabilmesine, hatta ters etki yaratmasına neden olabilir. Bu nedenle kurumsal hediye seçiminde mümkün olduğunca dikkatli olmakta fayda vardır.

Kurumsal Hediye Kutusu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alıcılarını memnun edecek kurumsal hediye kutuları hazırlarken bazı ipuçlarını göz önünde bulundurmanızda fayda vardır.

·        Seçeceğiniz hediye kutusunun hedef kitleye uygun olması önemlidir. Örneğin müşterilerinizin ya da çalışanlarınızın önemli bir kısmı kahveyi sevdiğini düşünüyorsanız hediye kutularının içerisine kupa, termos, kahve gibi ürünler ekleyebilirsiniz. Böylece vermiş olduğunuz hediye alıcısı tarafından kullanılacak ve onu mutlu edecektir.

·        Tercih edeceğiniz kutunun işletmenizin imajına destek olacak bir yatırım olduğunu unutmamalısınız. Ancak bu aşamada bütçenizi göz önünde bulundurmanız önemlidir. Hedef kitleniz ve ulaşmak istediğimiz sonucun maliyet ile değer dengesine uygun bir paket seçmelisiniz.

·        Çalışanlarınıza ve müşterilerinize vereceğiniz kurumsal hediye, işletmenizin kalitesini yansıtacak özellikte olmalıdır. Vermiş olduğumuz kalitesiz bir hediye işletmenize prestij açısından olumsuz etki yapabilir. Bu nedenle maddi değeri daha düşük kurumsal hediyeler seçseniz dahi kalitesiz olmamalarına dikkat etmelisiniz.

·        Kurumsal hediyenin amacınıza uygun olması önemlidir. Amacınız çalışanlarınızı motive etmekse bir motivasyon kitabı, etkinlik bileti ya da dijital platform üyelikleri gibi hediyeleri tercih edebilirsiniz. Müşterileriniz ve iş ortaklarınız içinse; daha sade ancak şık hediyeler ideal olacaktır.

·        Hediyelerin kişiselleştirilmesi, alıcısının kendisini daha değerli hissetmesini sağlayacaktır. Bu nedenle hazırlamış olduğunuz kurumsal hediye kutusunun içerisindeki ürünlerin üzerinde çalışan ya da müşterilerinizin adı soyadı veya meslekleri gibi bilgileri ekleyerek kişiselleştirebilirsiniz.

·        Kurumsal hediye kutusunun trendlere uygun olması firmanız için artı değer olacaktır. Örneğin son zamanlarda oldukça ön planda olan sürdürülebilirlik akımına katkıda bulunacak hediyelere öncelik verebilirsiniz.

·        Hediye kutusunun içeriği kadar ambalajı da önemlidir. Ne kadar güzel hediyeler seçmiş olursanız olun buruşuk ve kalitesiz görülen bir hediye paketiyle kaplanması işletmenizin imajı açısından pozitif bir değer oluşturmayacaktır. Bu nedenle hediyelerin özenli bir şekilde ambalajlanmasına önem vermelisiniz.

Kurumsal Hediye Ne İşe Yarar?

Kurumsal hediyelerin müşterilerinizin size olan bağlılıklarını arttırmanızın ve çalışanlarınızın performansını yükselterek daha fazla verim almanıza yardımcı olmasının yanı sıra farklı avantajları da vardır.

·        İşletme İmajı: Kurumsal hediyeler işletmenin imajını pozitif yönde etkileyebilir. Müşterilerin işletmeye duydukları sempati ve güvenini artırır. bu sayede markanın itibarı artar ve müşteri görüşlerinde olumlu değişimler yaşanır.

·        Pazarlama: Kurumsal hediyelerden bir pazarlama aracı olarak da faydalanılabilir. Bu hediyeler sayesinde müşterilerinizin çevresine de kendinize tanıtma imkânı bulursunuz. Örneğin üzerinizde logonuzun basılı olduğu ve müşterinizin masasında duran bir kupa işletmenizin bilinirliğinin artması açısından oldukça önemlidir.

·        Networking: Kurumsal hediyeler sayesinde işletmenizin networkünü geliştirmeniz mümkündür. Yalnızca müşterilerinize değil iş ortaklarımıza da göndereceğiniz hediyeler sayesinde işletmenizle ilgili olumlu görüşlerin artmasını sağlayabilirsiniz.

Kurumsal Hediye Ne Zaman Verilir?

Kurumsal hediyelerin genellikle yeni yıl gibi özel günlerde verildiği dikkat çekmektedir. Ancak işletmenizin imaj çalışmaları doğrultusunda farklı zamanlarda ve amaçlarla hediye kutuları oluşturulabilir.

·        Müşterilere verilen hediye kutularının en büyük amacı müşterilerinizin işletmenize duyduğu sadakati arttırmaktır. Eğer işletmenizle düzenli olarak çalışan müşterileriniz bulunuyorsa hizmet yenileme ya da ürün satın alma ihtimallerinin yüksek olduğu dönemlerde kurumsal hediye vermeyi düşünebilirsiniz.

·        Çalışan motivasyonunu arttırmak için verilen kurumsal hediyeler mümkün olduğunca çalışma temposunun düştüğü bahar ve yaz aylarına denk getirilebilir. Ayrıca sektörünüzde yoğun bir dönem varsa bu temponun sonlanmasının ardından bir teşekkür hediyesi vermeyi düşünebilirsiniz.

·        Özel günlerde verilen kurumsal hediyeler alıcılarının kendilerini değerli hissetmelerini sağlayacaktır. Bu nedenle yılbaşı, bayram, doğum günü gibi özel günleri de değerlendirebilirsiniz.

·        İşe yeni başlayan, firmanızdan ayrılan ya da kurum içinde farklı kadroya geçiş yapan çalışanlarınız için bir hediye kutusuna ihtiyaç duyabilirsiniz.

·        Kurumsal hediyelerden tanıtım ve pazarlama amaçlı da faydalanabilir. Örneğin yeni bir ürün ya da hizmet sunmaya başlayacaksanız öncesinde vereceğiniz kurumsal hediyelerle birlikte işletmenizin tanıtımını da yapabilirsiniz.

Kurumsal Hediye Kutusu Nereden Alınır?

Kurumsal hediye almak için tercih edebileceğiniz pek çok mecra bulunmaktadır. Fiziksel mağazalar ve online siteler sayesinde alımlarınızda gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bu aşamada seçmiş olduğunuz kurumsal hediyenin işletmenizin prestiji açısından oldukça önemli olduğunu göz önünde bulundurmalısınız. Kurumsal hediye kutusu nasıl olmalı? sorusuna yanıt bulmaya çalışıyorsanız 1 Yaşam Kutusu sizin için hazır ve özelleştirilebilir kurumsal hediye seçenekleri sunuyor!

Müşteri memnuniyeti odaklı çalışan 1 Yaşam Kutusu, farklı sektörlere ve amaçlara uygun hediye kutuları tasarlamaktadır. Dilerseniz sizin için hazırlanmış olan hediye kutularını inceleyebilir, dilerseniz de işletmeyle iletişime geçerek sizin için özel kutular oluşturulmasını sağlayabilirsiniz.

1 Yaşam Kutusu adresinden aldığınız tüm kurumsal hediye kutularının kaliteli bir içeriğe sahip olduğundan emin olabilirsiniz. Bu sayede çalışanlarınızı, müşterilerinizi ya da iş ortaklarınızı memnun etme ihtimaliniz oldukça yüksek olacaktır. Seçmiş olduğunuz kutular profesyonel bir şekilde paketlenmekte ve tarafınıza teslim edilmektedir. Uygun fiyat avantajları ve ödeme kolaylıkları ile hizmet veren işletmeye internet sitesi üzerinden tek tıkla ulaşabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi