banner198

Neden Jinekomasti Ameliyatına İhtiyaç Duyulur?

Erkekler; hayatları boyunca farklı sağlık sorunları ile karşılaşabilirler.

Neden Jinekomasti Ameliyatına İhtiyaç Duyulur?
banner145

Neden Jinekomasti Ameliyatına İhtiyaç Duyulur?

Erkekler; hayatları boyunca farklı sağlık sorunları ile karşılaşabilirler. Jinekomasti; hayati tehlike yaratmayan ancak kişinin yaşam standartlarını düşüren bir operasyon olarak tanımlanabilir. Teknoloji ve tıbbın gelişmesi sayesinde jinekomastiye de çözüm bulunmuştur. Jinekomasti ameliyatı ile bu sorunun da üstesinden gelinir.

Jinekomasti Nedir?

Jinekomasti; meme dokusu miktarındaki anormal artış olarak tanımlanabilir. Östrojen ve testosteron hormonlarındaki dengesizlikten dolayı bu sorun ile karşılaşılır. İyi huylu bir büyümedir. Bazı erkekler; her iki memelerinde birden bu soruna rastlayabilirler. Bazı vakalarda ise yalnızca tek memede anormal büyüme mevcuttur. Hatta, her iki memenin bu sorundan düzensiz bir şekilde etkilenmesi ve birbirinden farklı boyutlara erişmesi de söz konusu olabilir.

Jinekomasti; her yaştan erkeğin karşısına çıkabilecek türden bir sorundur. Yeni doğanların yanı sıra ergenlik çağındaki ve orta yaş üzeri erkekler de günün birinde jinekomasti sorunu ile karşılaşabilirler. Hormon seviyelerindeki anormallikler yüzünden ortaya çıkan bu rahatsızlık; ciddi bir sorun değildir. Ancak, bazı erkekler; jinekomasti yüzünden göğüslerinde ağrılar ile karşılaşabilirler. Buna ek olarak, göğüslerdeki büyüme erkeklerin özgüvenini de zedeler. Bir başka deyişle, bu durumdan utanan ve bir an önce bu sorundan kurtulmak isteyenlere erkeklere de rastlanır.

Jinekomasti; farklı şekillerde tedavi edilir. Bazı vakalarda söz konusu sorunun kendiliğinden ortadan kalktığını söylemek gerekir. Bunun yanı sıra, bazı hastalar; ilaç tedavisinin ardından bu sorundan kurtulabilirler. Ayrıca, birçok vaka; jinekomasti ameliyatı ile sonlandırılır.

Jinekomasti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Jinekomasti ameliyatı; her geçen gün daha çok kişi tarafından tercih edilen bir operasyon haline gelmiştir. Liposuction yöntemi ile yapıldığını ifade edebiliriz. Jinekomasti ameliyatı; şu şekilde özetlenebilir:

  • Her şeyden önce, hasta; genel anestezi ile uyutulur. Bu sayede, hastanın operasyon sırasında herhangi bir acı veya ağrı hissetmesinin önüne geçilir.
  • Cerrah; göğüs yanından veya kol altına yakın yerlerden kesiler açar.
  • Bir sonraki aşamada, liposuction kanüllerinin kesilerden göğüslere doğru yerleştirilmesine rastlanır.
  • Jinekomasti ameliyatı sırasında liposuction cihazından yararlanılır. Söz konusu cihazın en önemli özelliği vakum olarak tanımlanabilir. Cerrah; vakum özelliğinden yararlanarak bölgedeki fazla yağ dokularını tahliye eder.
  • Fazla yağların alınması; jinekomasti ameliyatının en önemli aşamasıdır. Cerrah; bir sonraki aşamada, göğüsleri kadınsı formdan kurtarmak adına harekete geçer. Bu noktada, kalan yağ dokuları ile meme şeklinin yeniden oluşturulmasına rastlanır.
  • Cerrah; meme şeklini de revize ettikten sonra kesileri dikerek ameliyatı tamamlar.

Jinekomasti Ameliyatı Kimler İçin Uygundur?

Jinekomasti ameliyatı; her şeyden önce, bu sorundan muzdarip olan erkekler için uygundur. Bunun yanı sıra, kişinin 18 yaşından büyük olması gereklidir. Ayrıca, herhangi bir hastalık dolayısıyla ilaç tedavisi görenler de jinekomasti ameliyatına başvurabilirler.

Hasta; jinekomasti ameliyatı sonrasındaki ilk hafta dinlenmelidir. Ayrıca, dikişleri zorlamaktan kesinlikle kaçınmalıdır. Bunun yanı sıra, pansumanların yenilenmesi de şarttır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER