banner198

Pırlanta Mücevher Bakımı Hakkında İpuçları

Pırlanta, tabiattaki en eşsiz ve benzersiz değerli taştır.

Pırlanta Mücevher Bakımı Hakkında İpuçları
banner145

Pırlanta Mücevher Bakımı Hakkında İpuçları

Pırlanta, tabiattaki en eşsiz ve benzersiz değerli taştır. Sıra dışı bir dayanıklılığa sahiptir. Yüz binlerce yıl boyunca dışarıdan gelebilecek her türden deformasyona karşı dayanıklıdır. Darbeler, kimyasal ve kozmetik ürünler, pırlanta mücevherinize zarar verebilir. Pırlanta mücevherinizin zarar görmesi ise ilk günkü ışıltısını korumasını engelleyebilir. Dolayısıyla pırlanta küpe, kolye, bileklik gibi pırlanta mücevherlerinizin bakımını yaparken ya da kullanırken belli başlı noktalara dikkat ederek mücevherinizin ilk günkü ışıltısıyla parıldamasını sağlayabilirsiniz.

Pırlanta Mücevherlerinizi Mutlaka Düzenli Olarak Temizleyin

Pırlanta mücevherleri ilk günkü ışıltısıyla kullanmanızı sağlayacak en önemli ipucu, düzenli temizlik ve bakımdır. Her ne kadar pırlanta eşsiz bir dayanıklılığa sahip olsa da mücevher formunda zamanla dışsal nedenlerden etkilenebilir. Pırlanta mücevherinizi düzenli olarak, haftada bir kez ılık suda bekletmeniz üzerindeki kalıntıların atılmasını sağlayacaktır. Ayrıca yumuşak bir fırça kullanarak mücevheri temizleyebilirsiniz. Mücevherinizi kurulama aşamasında ise onun narin dokusuna zarar vermeyecek, çizmeyecek bez ya da havluları tercih etmenizde fayda vardır. Bununla birlikte pırlanta mücevherinizi kimyasal bir bileşene maruz bırakmama konusunda dikkat etmeniz gerekir.

Pırlanta Mücevherlerinizi Uygun Bir Ortamda Saklayın

Pırlanta mücevherler, tüm detaylarıyla biriciktir ve onların özenle muhafaza edilmesi gerekir. Dolayısıyla pırlanta taşlara ev sahipliği yapan mücevherlerinizi, diğer mücevherlerinizden ayrı olarak başka bir kutuda saklamanız önemlidir. Böylelikle diğer mücevherler ile temas etmeden olası çizilmeleri önleyebilirsiniz. Ayrıca pırlanta mücevherlerinizi nemden ve güneş ışınlarından da korumanız gerekir. Mücevheri sakladığınız kutu olabildiğince nemli ortamdan uzak ve doğrudan güneş ışığı teması olmayan bir noktada saklanmalıdır.

Profesyonel Temizlik ve Bakım Desteği Alın!

Pırlanta yüzük, pırlanta kolye, pırlanta bileklik gibi mücevherlerin bakımını ve temizliğini yapmanın en doğru yolu ise profesyonel destek almaktır. Keza pırlantanın naif dokusu, pırlanta hakkında uzmanlaşmış ellerle kusursuzluğunu koruyabilir. Marla Jewelry, birbirinden seçkin pırlanta mücevher koleksiyonları ve sayısız ayrıcalığıyla pırlanta ışıltısını tarzınıza taşıyor. Ayrıca aşkınızı ilan ederken ya da sevginizi bir an olsun göstermek isterken Marla kalitesi ve güvencesiyle, özel tasarım pırlanta mücevherlerin büyüleyici ışıltısını tercih edebilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER