banner198

Santrifüjler Nereden Alınabilir?

Santrifüj sıvıları ve katıları birbirinden ayırmak için kullanılan laboratuvar ekipmanlarından biridir.

Santrifüjler Nereden Alınabilir?
banner145

Santrifüjler Nereden Alınabilir?

Santrifüj sıvıları ve katıları birbirinden ayırmak için kullanılan laboratuvar ekipmanlarından biridir. Santrifüj hızlı bir döndürme işlemi ile sıvıları ve katıları birbirinden ayırmak için kullanılır. Santrifüj özellikle biyolojik ve kimyasal araştırmalarda ilaç üretiminde tıp ve biyoteknoloji alanında sıkça kullanılmaktadır.

Santrifüjler genellikle bir rotor motor ve kontrol ünitesi gibi temel bileşenlerden oluşur. Rotor örneklerin yerleştirildiği ve döndürüldüğü bölümdür. Rotor çeşitli şekillerde ve boyutlarda olabilir ve farklı uygulamalara göre değişebilir. Santrifüj motoru rotoru döndürür ve örneklere yüksek hızda dönme hareketi sağlar. Kontrol ünitesi santrifüjün hızını zamanlamasını ve diğer parametreleri ayarlamak için kullanılır.

Santrifüjler Neden Kullanılır?

Santrifüjler örnekteki katı ve sıvı bileşenleri birbirinden ayırmak için kullanılır. Santrifüjün işleyişi merkez kaç kuvveti yoluyla gerçekleşir. Rotorda döndürülürken merkeze doğru çekilir ve farklı yoğunluklara sahip bileşenler birbirinden ayrılır. Kan örneklerinde kan hücreleri santrifüjün altına çökerken plazma üstte kalır.

Santrifüjler hacmine yoğunluğuna dönme hızına ve süresine göre farklı türleri kullanılır. Basit bir santrifüj yalnızca birkaç dakika içinde küçük hacimli örnekleri ayrıştırabilirken büyük hacimli örneklerin ayrıştırılması için büyük santrifüjler gereklidir.https://www.bilimdepo.com/santrifujler-2 sitesinden hizmetler alabilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER