banner306
banner198

Spreyleme & Püskürtme Sistemleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Birçok sektörde çeşitli makine ve cihazlardan yardım alınmaktadır.

Spreyleme & Püskürtme Sistemleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler
banner145

Spreyleme & Püskürtme Sistemleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Birçok sektörde çeşitli makine ve cihazlardan yardım alınmaktadır. Bu; yapılması amaçlanan işlemin daha kısa zamanda ve verimli gerçekleşmesine imkan vermektedir. Endüstriyel sektörlerde spreyleme ve püskürtme sistemlerinden yararlanılmaktadır. Bu sistem sayesinde istenilen miktarda ürünün, istenilen alana homojen bir şekilde yayılması sağlanmaktadır. Bu işlem sırasında ortamda herhangi bir tozuma olmadığı gibi, sona erdiğinde damlama da oluşmamaktadır.

Püskürtme; ince bir kaplama oluşturmak için katı bir tabakanın yüzeyine katı bir hedef madde çıkarılarak ince bir film biriktirme işlemi olarak bilinmektedir. Fiziksel buhar biriktirme olarak da tanımlanmaktadır. Bunun sebebi ince filmin kimyasal reaksiyonlardan çok fiziksel yollarla oluşmasına dayanmaktadır. Bu işlemin yapıldığı makine de püskürtme sistemi olarak isimlendirilmektedir. Püskürtme sistemleri kullanıcının güç, sıcaklık, basınç, hedef ve alt tabaka malzemeleri gibi faktörleri ayarlamasına imkan vermektedir. Püskürtme sistemleri; yapı, güç kaynağı, boyut ve fiyat açısından değişiklik gösterebilmekte, hedef malzeme ve alt tabakanın yönü makineye has özelliklerde olabilmektedir.

Spreyleme & Püskürtme Sistemleri Nelerdir?

·        Sac Püskürtme Uygulamaları: Sac püskürtme uygulamaları rulo veya kesik sacların alt ve üst yüzeyini, pres işlemi öncesinde homojen bir şekilde yağlayan sistemdir. Yağlama işlemi kapalı bir hazne içerisinde yapılmakta, buna bağlı olarak ortamda yağ kaçağı meydana gelmemektedir. Böylece haznedeki yağ da geri kazanılmaktadır.

·        Boya Püskürtme Uygulamaları: Boya püskürtme sistemlerinde istenilen miktardaki boya, istenilen bölge yüzeyine spreyleme yöntemiyle uygulanmaktadır.

·        Kalıp Yağlama Uygulamaları: Kalıp yağlama uygulamaları çeşitli endüstriyel kalıpların, malzemenin kalıba yapışmasını önlemek için döküm işleminden önce yağlanmasıdır. Bunlar arasında gıda alanında tavalar, kek kalıpları, döner silindir kalıplar, metal enjeksiyon makinalarındaki kalıp yağlama uygulamaları bulunmaktadır.

·        Alüminyum Profil Yağlama Uygulamaları: Alüminyum profil yağlama uygulamasında, alüminyum profillerin kesim işlemleri öncesinde silindirik yüzeyinin yağlanması şeklinde gerçekleşmektedir.

·        Kimyasal Püskürtme Uygulamaları: Bu uygulama ürünlerin üzerine çeşitli kimyasallar püskürtülmektedir.

·        Gıda Ürünleri Püskürtme Uygulamaları: Gıda ürünleri püskürtme uygulamaları ürünlerin ısıl işlem görmesinden sonra tepsilere yapışmasını engellemek için yapılmaktadır.

·        Akü Kutup Başı Yağlama Uygulaması: Bu işlem akü üreticilerinin montaj öncesinde kutup başlarını yağlamasıdır.

Spreyleme ve püskürtme sistemleri içerisinde ayrıca cam üzerine kimyasal yağlama, sensörlü el dezenfektan üniteleri, mikser içi sprey yağlama, elektrik şerit terminal yağlama, dişli üzerine yağ püskürtme gibi pek çok işlem bulunmaktadır.

Püskürtme Sistemi Avantajları

Spreyleme ve püskürtme sistemleri birçok boru ve uç kısımlarında yer alan nozullar ile işlevlerini yerine getirmektedir. Gereken sıvı borular aracılığıyla nozullara iletilmektedir. Bu parçaların uç kısımlarında da sıvı çıkışının sağlandığı küçük boşluklar mevcuttur. Sprey ya da püskürtme işlemleriyle ihtiyaç duyulan sıvılar bu sayede yüzeylerin üzerine homojen bir şekilde yayılmaktadır.

Özellikle endüstriyel sektörlerde yaygın bir şekilde kullanılan püskürtme sisteminin kullanıcılara da oldukça avantajları vardır. Bu avantajların başında zaman ve kar tasarrufu bulunmaktadır. Püskürtme sistemlerinde sadece yüzeyler üzerine gerek duyulduğu kadar malzeme kullanılmaktadır. Böylece işlemin maliyeti düşmekte ve zaman kazanılmaktadır.

Püskürtme sistemleri diğer makinelere kıyasla daha uzun bir sürede bakım ve onarım gerektirmektedir. Oksitlenme ya da paslanma gibi problemlere karşı da oldukça dayanıklı oldukları bilinmektedir. Ayrıca püskürtme sistemi sayesinde manuel bir şekilde yapılan işlemlere göre normalden daha hızlı ve pratik sonuçlar elde edilmektedir. Bu durum uzun ömürlü bir işin ortaya çıkmasını sağlamaktadır.

Püskürtme sistemlerinin en önemli avantajı ise zayiatın önüne geçmesidir. İhtiyaç duyulduğu kadar malzeme belirtilen yüzeye homojen bir şekilde uygulandığı için gereğinden fazla ya da ölçüsüz malzeme kullanımı azalmaktadır. Püskürtme işleminin sonrasında uygulanan sıvılar yüzeylerde damlama gibi sorunlara yol açmadığı için de zayiat önlenebilmektedir.

Püskürtme Sistemi Hangi Alanlarda Kullanılır?

Püskürtme sistemi; gıda, ilaç, kimya, alüminyum, otomotiv, metal işleme, mobilyacılık, beyaz eşya üretimi ve cam üretimi gibi pek çok farklı sektörde kullanılmaktadır. Püskürtme sistemleri için mutlaka işinde uzman kişilerden yardım alınması tavsiye edilmektedir. Bu durum kişilerin ihtiyaçları duydukları alanda en verimli ve güvenli sonuçları elde etmesini sağlamaktadır.

TPM Mühendislik Güvencesiyle Püskürtme Sistemlerine Sahip Olun

1994 yılında İstanbul’da faaliyetlerine başlayan TPM Mühendislik, endüstriyel sektördeki 30. yılına yaklaşırken alanında uzman ve deneyimli personelleriyle çalışmalarını sürdürmeye devam etmektedir. Ürün kalitesinin yukarı çıkarılması, kaynak tasarrufu sağlanması ve verimliliğe katkı sağlaması amacıyla geliştirilen markaları endüstri tesisleri ile buluşturan TPM Mühendislik, global ölçekteki öncü üreticilerin de Türkiye’deki temsilciğini yapmaktadır.

TPM Mühendislik güvencesi ile sahip olabileceğiniz endüstriyel makine ve ekipmanlar, çevre ve çalışanlar için son derece güvenli olacak şekilde tasarlanmaktadır. İlaç endüstrisinden metal işleme tesislerine, otomotiv endüstrisinden gıdaya, tekstil endüstrisinden petrokimyaya kadar geniş bir yelpazeye hitap eden ürünler; zaman, enerji, duruş ve işgücü kayıplarını minimum seviyeye indirmeyi amaçlamaktadır.

TPM Mühendislik internet sitesini ziyaret ederek veya iletişim numaralarını kullanarak varil pompası ve püskürtme sistemleri gibi ürünler hakkında bilgi sahibi olabilir, işletmenizin birçok konuda tasarruf elde etmesini sağlayabilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304