Kişilerin araç kullanmak için belirli bir ehliyete sahip olması gerekmektedir. Bu ehliyetler sürücü kursu sayesinde kişilere verilmektedir. Sürücü kursları, kişilerin ehliyet alabilmesi için alması gereken eğitimleri, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı şekilde veren bir kurumdur.

Hangi Ehliyet Kursunu Almalıyım?

İşinize yarar bir ehliyet almak istiyorsanız ilk olarak nasıl bir araç kullanacağınızı belirlemelisiniz. Sürücü adayları trafikte bulunan her türlü motorlu aracı kullanmak için ehliyet alabilmektedir. Araçların çeşitliliğine göre ehliyetlerde sınıflara ayrılmaktadır. Alınacak olan ehliyetin sınıfına göre ders verilmektedir.

Hangi ehliyeti alacağınız konusunda kararsızsanız, B sınıfı ehliyet alarak sürücü olmayı deneyimleyebilir ve daha sonrasında farklı ehliyet sınıflarını da alabilirsiniz.

Sürücü Kursu Hizmet Belgeleri Nelerdir?

Bildiğimiz üzere ehliyet almak isteyen kişilerin belirli eğitimlerden geçmesi gereklidir. Bu eğitimler sürücü kursu sayesinde alınmaktadır. Bu tarz bir kurs açabilmek için kişilerin belirli belgelere sahip olması gerekmektedir. Bu belgeler ile ilgili bir liste yapacak olursak;

  1. Dilekçe formu,
  2. Kimlik numarası,
  3. Adli sicil kaydı,
  4. Kursun açılacağı binanın mülkiyeti,
  5. Sağlık ve sosyal yardım müdürlüğü raporu.

Kurslar bu belgelerin bir araya getirilmesi ile açılmaktadır. Kurs açacağınız zaman bu belgelerin tam olmasına dikkat etmelisiniz ve sürücü kursu açmak için başvurunuzu bu şekilde yapmalısınız.

Neden İstanbul’da Özel Direksiyon Dersi Almalısın?

Kalabalık şehir trafiklerinde alınan direksiyon dersleri, şoförlüğünüzün gelişmesine daha çok katkı sağlayacaktır. İlk defa özel direksiyon dersi alacak kişiler, İstanbul gibi trafiği kalabalık olan şehirleri seçerek kendini daha çok geliştirebilir.

Özel Direksiyon Dersi Aldıktan Sonra Kaç Saatte Trafiğe Çıkabilirim?

Direksiyon dersinden belirli bir süre sonra kursiyerler tek başlarına trafiğe çıkarılmaktadır. Yaklaşık 10 saatlik özel direksiyon dersi sonrasın kişiler trafiğe tek başına çıkabilmektedir. Bu süreç, araç farklılığına göre değişiklik göstermektedir.

Araç çeşitliliğine ve farklılığına göre alınacak olan dersler değişiklik göstermektedir. Örneğin otomatik vites için özel direksiyon dersi farklı şekilde verilmektedir. Otomatik vites araçlar, diğerlerine oranla daha kolaydır.

Tır Ehliyeti Nedir? Nasıl Alınır?

Tır ehliyeti, tır kullanabilmek için sahip olmanız gereken bir belgedir. Tır ehliyeti almak istiyorsanız ilk olarak B sınıfı ardından da C sınıfı ehliyet almanız gerekir. C sınıfı tır ehliyeti değildir ve bu ehliyet ile yalnızca kamyon kullanılmaktadır.

Tır kullanabilmek için C sınıfı ehliyet aldıktan sonra CE sınıfı ehliyet almanız gerekmektedir.

HakunaMatata Ne Demek? HakunaMatata Ne Demek?

Tır Sürücü Belgesi Almak İçin Hangi Evraklar Gereklidir?

Tır sürücü belgesi alabilmeniz için ilk olarak B sınıfı ehliyete sahip olmanız gerekir. B sınıfı ehliyet aldıktan sonra C sınıfı ehliyet almalısınız. Ardından tır ehliyeti için CE sınıfı ehliyet almalısınız. Bu ehliyeti alabilmek için ihtiyacınız olacak belgeler ile ilgili bir sıralama yapacak olursak;

  1. Üzerinde kimlik numarası bulunan nüfuz cüzdanı fotokopisi,
  2. 10 adet biyometrik fotoğraf,
  3. grup araçları kullanacağınızı belirten sağlık raporu,
  4. Suç kaydınızın olmadığını belirten sabıka kaydı,
  5. Öğrenci belgesi ya da ilkokul mezun belgesi,
  6. Önceki ehliyet belgeleri.

Tır Ehliyeti Kaç Yaşında Alınır?

Tır ehliyeti almak isteyen kişilerin 22 yaşında olması gerekir. Aksi halde ehliyet için başvuruda bulunamazlar.

Tır Ehliyeti Alabilmek İçin Hangi Şartlar Gereklidir?

Tır ehliyeti almak isteyen kişilerde aranan ilk şart C sınıfı ehliyete sahip olmalarıdır. C sınıfı ehliyet ile tır ehliyeti alabilmek için daha önceden B sınıfı ehliyet almış olmanız gereklidir. Ayrıca ehliyet almak isteyen kişinin 22 yaşını doldurmuş olması gerekir.

Editör: Haber Merkezi