banner198

Toplumun Büyük Bölümünü Etkiliyor! Nasır Neden Olur?

Nasır problemi, toplumda çok sık görülen problemlerinde başında gelmektedir.

Toplumun Büyük Bölümünü Etkiliyor! Nasır Neden Olur?
banner145

Toplumun Büyük Bölümünü Etkiliyor! Nasır Neden Olur?

Nasır problemi, toplumda çok sık görülen problemlerinde başında gelmektedir. Bunun temel sebebi, kilo problemleri ve yaşam tarzından kaynaklanmaktadır. Basit bir rahatsızlık olarak görülmekte ve çoğu zaman tedavisi ihmal edilerek geç kalınmaktadır. Ancak nasır, tedavi edilmediği takdirde kişinin yaşam standardını büyük ölçüde düşürebilmektedir. Bu nedenle bireylerin nasır hakkında bilgi sahibi olması ve risk faktörlerini azaltmak için çeşitli yaşam tarzı değişikliklerini uygulaması gerekir. Peki, toplumun büyük bir bölümünde görülen nasır neden olur, nasıl tedavi edilir?

Her insan, yaşamı boyunca en az bir kere dahi olsa nasır problemi ile karşı karşıya kalabilir. Nasır probleminin toplumda yaygın bir şekilde görülebilmesinin temel nedeni yaşam tarzından kaynaklanmaktadır. Ayak ve el bölgelerindeki dokunun uzun süreli bası ya da baskıya maruz kalması durumunda nasır oluşmaktadır. Tedavi edilmediğinde ise kişinin rutin hayatında acı ve ağrı yaşamasına neden olur.

Nasır Neden Olur?

Nasır birçok nedenden dolayı oluşabilmektedir. Temel sebep, ayak ve el bölgelerinin uzun süre basıya maruz kalmasıdır.

Nasır nedenlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

·        Gün içerisinde uzun süre ayakta kalmak,

·        Aşırı kiloya sahip olmak,

·        Ayak anatomisine uygun olmayan ayakkabı tercihleri,

·        Uzun süre yürümek veya koşmak,

·        Ayakkabıyı çorap olmadan giymek,

·        El veya ayakların sürekli basıya maruz kalacağı çeşitli spor faaliyetlerini sürdürmek,

·        Ayak anatomisinin fazla kemikli olması.

Özellikle garson, inşaat işçisi, güvenlik görevlisi, hemşire, mutfak personeli, mağaza çalışanı, fabrika işçisi, berber, market çalışanı, tarım işçisi ve kasiyer gibi meslek gruplarında sıkça görülmektedir. Ayrıca Türkiye’deki obezite oranı her geçen yıl artığından pek çok kişi risk grubunda yer almaktadır.

Nasır Tedavisi Nasıl Yapılır?

Nasır tedavisi için farklı seçenekler bulunmaktadır. Nasırın boyutuna ve şiddeti göz önünde bulundurularak tedavi seçenekleri değerlendirilmektedir.

Nasır tedavisi için kullanılan yöntemleri şu şekilde sıralayabiliriz:

·        Nasır bantları: Özel olarak üretilen bu bantlar, nasırlı bölge üzerine yapıştırılarak uygulanmaktadır. Bant içeriğinde yer alan ilaç, nasırın zaman içerisinde yumuşayarak soyulmasını sağlar.

·        Nasır kremi: Tedavi seçeneklerinden bir diğeri olan nasır kremi, tıpkı bant gibi nasırdan dolayı sertleşen bölgeyi yumuşatarak soymak için kullanılır.

·        Kriyoterapi: Halk arasında dondurma işlemi olarak da bilinen kriyoterapi yönteminde nasırlı bölgeye -190 derecede sıvı azot ya da nitrojen oksit gazı uygulanmaktadır. Bu işlem öncesinde bölgenin yumuşatılması gerekmemektedir. Daha çok yumuşak yapıdaki nasırlar için uygulanmaktadır. Eğer nasır sert yapıda ise öncelikle bant, krem ya da törpüleme yöntemleri ile yumuşatılması sağlanır.

·        Cerrahi: Nasırın ciddi boyutlara ulaştığı vakalarda cerrahi müdahaleye başvurulmaktadır. İlk etapta yumuşak bir yapıya sahip olan nasır, tedavi edilmediği takdirde sertleşerek cilt altına doğru ilerleyebilmektedir. Ciddi vakalarda nasırın cerrahi yöntem ile temizlenmesi gerekir. Bu işlem öncesinde nasırı yumuşatmak için kremler kullanılır.

Nasır problemi yukarıda sıralanan yöntemler ile tedavi edilebilmektedir. Ancak nasır probleminin tekrarlamaması için birtakım önlemlerin alınması gerekir. Bu önlemler alınmaz, el ve ayaklar basıya maruz kalmaya devam ederse nasır problemi tekrarlayabilmektedir.

Nasır, toplumda sıkça görülen bir sağlık problemidir. Her yıl binlerce kişi, nasır probleminin tedavisi için sağlık araması gerçekleştirmekte ve kendileri için en uygun doktoru bulmaya çalışmaktadır. Nasır tedavi seçenekleri hakkında sağlık aramaları yapıyor ancak size en uygun doktoru bulmakta zorlanıyorsanız zaman kaybetmeden Medyland platformunu ziyaret edin!

Türkiye’deki doktorları, klinikleri ve hastaneleri tek bir çatı altında toplayan Medyland, online randevu platformudur. Medyland’ın kolay ve kullanıcı dostu arayüzü sayesinde nasır tedavisi İstanbul veya tırnak mantarı tedavisi İstanbul gibi bölgesel aramalar yapabilir, size en yakın ve en uygun doktorları listeleyerek bilgilerine ulaşabilir, tek bir tıkla randevu alabilirsiniz. Üstelik Medyland, tüm bu işlemleri ücretsiz şekilde gerçekleştirmenize olanak sağlar!

Nasır Tedavi Edilmezse Ne Olur?

Nasır problemi, tedavi edilmediğinde ciddi problemlere yol açabilir. İlk ortaya çıktığında sadece cilt yüzeyinde görülen ve yumuşak bir yapıya sahip olan nasır, tedavi edilmediğinde ya da önlem alınmadığında ileri seviyeye ulaşmaktadır. Nasır; sert, kuru ve pürüzlü bir görünüme kavuştuğunda kişinin yaşam standartlarını düşürmektedir. Ayrıca tedavisinin daha kapsamlı olması gerekmektedir.

Nasır tedavi edilmezse:

·        Ağrı şiddeti artar, yürümek zorlaşır.

·        Nasırlı bölgede enfeksiyon riski artar.

·        İltihaplı lezyonlara yol açabilir.

·        Ayak deformitelerine neden olabilir.

·        Tırnak mantarı oluşabilir.

·        Ciddi vakalarda derin yaralara ve dolayısıyla doku kaybına yol açabilir.

Nasır Nasıl Önlenir?

Nasır problemi tedavi edilse dahi önlem alınmadığı takdirde tekrarlayabilmektedir. Problemi kalıcı şekilde ortadan kaldırabilmek için el ve ayak bölgesindeki bası ve basıncın etkisi azaltılmalıdır. Nasır problemi daha çok yaşam tarzından ya da meslekten dolayı ortaya çıktığından kişilerin kalıcı çözümler üretmeleri gerekir.

Nasır problemini önlemek için alınabilecek tedbirler şu şekildedir:

·        Uzun süre ayakta beklemekten kaçınınız. Belirli periyotlarda dinleniniz.

·        Tarım veya inşaat işçisi olarak çalışıyorsanız eldiven takınız.

·        Ayak anatomisine uygun olmayan ayakkabıları giymeyiniz. Yüksek topuklu ayakkabılardan mümkün olduğu kadar kaçınınız.

·        Fazla kilolarınızdan kurtulun.

·        Ayakkabınızı çorap olmadan giymeyiniz.

·        Ayak parmakları arasında bası oluşturan terlikleri tercih etmeyiniz.

·        Ayak tırnaklarını düzenli ve doğru şekilde kesiniz.

·        Her gün el ve ayak bakımını gerçekleştiriniz. Özellikle ayağınızı nemli tutmayınız.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304