banner198

Teknopark Çankırı’nın değerine değer katacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Çankırı Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin gelecek 5 sene, yılda 20-25 milyon lira katma değer sağlamasını öngördüklerini ifade etti.

Teknopark Çankırı’nın değerine değer katacak
banner145

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Çankırı Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin gelecek 5 sene, yılda 20-25 milyon lira katma değer sağlamasını öngördüklerini ifade etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü,teknoloji geliştirme bölgelerinin son yıllardaki gelişimi ve bölgesel kalkınmadaki önemine dair önemli açıklamalarda bulundu.Teknoloji geliştirme bölgelerinin 2001 yılında yürürlüğe giren yasal düzenlemeyle kurulmaya başlandığını belirten Bakan Özlü, Türkiye'nin bu alanda çok önemli mesafeler katettiğini söyledi.

Bilindiği gibi, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı’nın yoğun çalışmaları sonucu “Çankırı Teknoloji Geliştirme Bölgesi”, yaklaşık bir ay önce Bakanlar Kurulu kararıyla onaylanarak resmen kurulmuştu.

Çankırı Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile beraber toplamda 4 yeni teknoloji geliştirme bölgesinin Resmi Gazete'de kuruluş kararlarının yayımlamasıyla, Türkiye'deki teknopark sayısının 81'e yükseldiğini ifade eden Bakan Özlü, bu teknoparkların 56'sında Ar-Ge faaliyetlerinin, 25'inde ise yapılaşma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Şu an itibariyle teknopark bulunan il sayısının 54'e çıktığını vurgulayan Özlü, organize sanayi bölgelerinde kurulan teknopark sayısının ise 21'e ulaştığını söyledi.

Açıklamasında yeni kurulacak teknoparklar hakkında bilgiler veren Faruk Özlü,“Çankırı Teknoloji Geliştirme Bölgesi” ile ilgili de önemli detaylara değindi.

Özlü, Çankırı Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi’nde 125 bin 792 metrekare alana inşa edilecek olan Çankırı Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde; biyo teknoloji, nano teknoloji, savunma, kimya, yazılım, bilişim, elektronik ve haberleşme teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren 40 firmayla 100 araştırmacının yer almasının planlandığını söyledi.

Bölgesel kalkınmanın lokomotiflerinden olan teknoloji geliştirme bölgelerinin Çankırı’ya sağlayacağı katkılara da değinen Bakan Özlü, "Çankırı Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nin gelecek 5 sene, yılda 20-25 milyon lira katma değer sağlaması öngörülüyor. Bölgede belirlenen amaç ve hedeflerin gerçekleştirilmesiyle gelecek 10 yılda da yaklaşık 80 şirket ve 300 civarında nitelikli Ar-Ge personeli, yazılımcı ve araştırmacının faaliyet göstermesini bekliyoruz." dedi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı’nın konuya ilişkin yaptığı açıklamada:

“Teknoloji geliştirme bölgeleri, Türkiye’nin gelecek vizyonu için oldukça önemli bir yere sahip.Biz de Çankırı Karatekin Üniversitesi olarak bu bağlamda üzerimize düşeni yaptık ve büyük bir azim, kararlılık ve yoğun mesai sonucu bu teknoparklardan bir tanesini Çankırı’mıza kazandırdık.Sayın Bakanımız Faruk Özlü başta olmak üzere bizlere bu teknoparkın açılması sürecinde desteklerini esirgemeyen herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz. Üniversitemiz koordinesinde hayata geçirilecek olan bu teknoparka, birçok farklı alanda uzmanlaşmış akademik kadromuz ile Ar-Ge çalışmalarını yürütmek üzere firmalarımızı bekliyoruz.”

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2018, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER