banner306
banner198

Çankırı Yayla Turizminde önemi gelişme

Çankırı'nın keşfedilmemiş doğal güzelliklerinin başında gelen Yapraklı Büyük Yayla'da yer alan Hazım Dağlı Milli Parkının işletmesi Yapraklı Belediyesine tahsis edildi.

Çankırı Yayla Turizminde önemi gelişme
banner145

Çankırı'nın keşfedilmemiş doğal güzelliklerinin başında gelen  Yapraklı Büyük Yayla'da yer alan Hazım Dağlı Milli Parkının işletmesi Yapraklı Belediyesine tahsis edildi.

On yıllığına Yapraklı Belediyesi tarafından işletilecek olan Milli Parkta, Belediye tarafından bungalov evlerin çevre düzenlemesi ve parkın iyileştirme çalışmaları hızlı adımlarla sürdürülüyor. Böylece uzun yıllardır atıl vaziyette duran yayladaki bungolav evler çalışmalar ile yayla turizminin hizmetine sunulmuş olacak.

İlçe turizmine katkı sağlaması amacıyla Milli Parkın 120 dönümlük tamamını işletme tahsisini gerçekleştirildiklerini aktaran Yapraklı Belediye Başkanı Ali Hasekioğlu, Çalışmalara hızla başladıklarını belirterek 1 milyon 600  bin  liralık  projeyi aşama aşama hayata geçirecekleri bilgisini verdi.

 

Genel Yayın Yönetmenimiz Ercan Şeker'in bu tür projelerde betonlaşma ile doğallığın kaybolduğu endişesine cevap veren Hasekioğlu, " Betonlaşma tehlikesine karşı hassasiyetle duracağız. Doğal güzellikleri koruyacağız. Betonlaşmaya karşıyım, kesinlikle yaptırmam" dedi.

Geliştirme ve iyileştirme çalışmaları kapsamında Milli Parklardan kalan 6 adet bungalov evi sezona yetiştirilme çalışmalarına ise başlandı.  Bungalov evlerin eksiklerini en kısa sürede tamamlayarak halkın hizmetine sunacaklarını aktaran Hasekioğlu, "Altı adet evi çitle çevirip bir ailenin bütün ihtiyacını karşılayacak şekilde hazırlıyoruz. Bir evde 6-7 kişi kalabilecek şekilde yatak kapasitesine sahibiz." ifadelerini kullandı.

Proje ihaleleri kapsamında Milli Park alanında yürüyüş yolları, bisiklet yolları, gölet üzeri gezinti alanları, seyir terasları, karavan kamp alanları, amfi tiyatro, mescit, tuvaletler, yöresel ürün satış reyonları, yeni kır evleri yapılacak.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2018, 01:52
YORUM EKLE
YORUMLAR
Habip
Habip - 5 yıl Önce

Bu yaz iki gece kalma fırsatımız oldu. Çok beğendik. İnanılmaz güzel ve doğal bir ortam. Tam huzur bulunacak kafa dinlenecek yer. Kesinlikle tavsiye ederim. Bol oksijen yeşil sıfır gürültü.. Allah devlete zeval vermesin

Habip
Habip - 5 yıl Önce

Bu yaz iki gece kalma fırsatımız oldu. Çok beğendik. İnanılmaz güzel ve doğal bir ortam. Tam huzur bulunacak kafa dinlenecek yer. Kesinlikle tavsiye ederim. Bol oksijen yeşil sıfır gürültü.. Allah devlete zeval vermesin.. Emeği geçenlerden razı olsun.. Kıymeti bilinsin inşaAllah.. Yapraklı merkezden eksiğini al orada ye iç gez kafa dinle..

SIRADAKİ HABER

banner304