banner198

Ayrancı, Karatekin Üniversitesi'nde Sıva Raspası yaptık

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, Karatekin Üniversitesini adeta sıva raspası yaparak yeniden restore ettiklerini söyledi.

Ayrancı, Karatekin Üniversitesi'nde Sıva Raspası yaptık
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, Karatekin Üniversitesini eski bir tarihi binaya benzeterek;üniversiteyi adeta "sıva raspası" yaparak yeniden restore ettiklerini söyledi. Ayrancı, yeni bir döneme girerek üniversitede yapılanma ve oluşum dönemini başlattıklarını vurguladı.

ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, Uluyazı yerleşkesinde  düzenlediği basın toplantısında gazeteciler ile bir araya geldi. Yedi aylık dönemini değerlendiren Ayrancı, Üniversiteyi eski tarihi bir binaya benzeterek "Bu günler artık daha çok çalışmaya, daha çok dayanışmaya ihtiyaç duyduğumuz günler. Yedi ayı doldurduk! Buraya geldiğimizde bir ameliye yapmamız lazımdı." dedi. Eski bir binada yapılan restorasyon çalışmasından örnek veren Ayrancı,  "Eski binayı tadilata aldığınızda nasıl bir sıva raspasının yapılması kanaatine varıldıysa. Bizde aynı kanaatle üniversitede sıva raspası yaptık." tabirini kullandı.

- Çankırı ve öğrencilerin yararına kararlar aldık-

Göreve gelir gelmez ilk olarak öğrencilerin talepleri doğrultusunda yaz okulunu yeniden açtıklarını aktaran Ayrancı, "Yaz okulunun açılması cazibenin artırılması için gerekliydi.  Hocalarda mutabık kaldılar. İlk çatık bin 300 kişi geldi. Çankırı yaz aylarında  çöl gibi! Bu uygulama şehrin kış ve güz nüfusunu artırdığımız gibi yaz nüfusunu da artırdık. Öğrenciler yaz aylarına hareketlilik getirdi. Bizim akademik çalışmalarımız hemde şehir ekonomisi için çok faydalı oldu." şeklinde konuştu.

Asıl işlerinin bilim hayatının geliştirerek öğrencilere doğru şeyleri aktarmak olduğunu ifade eden Ayrancı, "15 Temmuz hain darbe girişimi ortamında şartların olayların gerekleri ne ise onları yaptık. Hain darbe girişimi nedeniyle bir tedirginlik ortamı vardı. İhraçlar, açığa alınmalar, davalar olmasından dolayı sorunlar vardı. Öğrencilerin kampüs içi de ve okul binalarında yaşadıkları güvenlik önlemlerini biraz daha yumuşattık. Kampüs girişimize gerekli güvenlik tedbirlerini zaten almışız güvenliklerimiz gayet başarılı.Öğrencinin akademisyenlerin burada daha özgür olması gerekir. Öğrencilerin burada fikir üretmesi gerekir. Gelişme, yeni bir fikir bekliyorsanız şartlar daha iyi olmalıdır. Terör ile bağlantısı olanlara zaten gerekli işlemler yapılıyor. Bizim işimiz güvenlik değil asıl işimiz öğrencilerin bilim hayatını geliştirmek ve yeni fikirleri açığa çıkarmak. Sıva raspası meselesini bir yere kadar getirdik. Bundan sonra yeniden yapılanma ve oluşum dönemi başlayacak. Ekibimizle aynı frekansta devam etmemiz gerekiyor. Tabi bu zaman meselesi." dedi.

- Üniversite tek bir akılla yönetiliyor çelişkileri yok ! -

15 Temmuz'un seneyi devriyesinde Türkiye'de cübbeleri ile yürüyen ilk üniversite olduklarını aktaran Ayrancı, Üniversitenin pedagojik formasyon, yüksek lisana yapan öğrencilerle birlikte 14 bin 750 rakamına ulaştığını belirtti. Ayrancı, hedeflerinin hem sayı, hem kaliteyi artırarak 20 bine ulaşmak olduğunu söyledi.

 

- Seneye 12 bölüm geliyor -

Üniversiteye kazandıracakları bölümler ile ilgili bilgi veren Ayrancı, "Fakülte ve enstitülerimizin çokluğu bizim için gurur kaynağıdır. Cazip bölümleri açmaya çalışıyoruz. Eskiden beri bekleyen ama açılmayan 9 bölümümüz var. Bunlarla birlikte toplamda 12 bölüm açmayı planlıyoruz. Üniversitenin faal olmayan bölümlerini açmak için harekete geçtik. Elektrik - Elektronik mühendisliği, Bilgisayar mühendisliği gibi  %100 işleyen bölümler yerine, %20 kapasite ile fakülte işletiyoruz.  Arkeoloji bölümü var mesele, %100 talep görüyor. İslami İlimlerde üç bölümü Mart ayına kadar amayı, seneye 12 bölümü aktif hale geçirmeyi düşünüyoruz."dedi.

 

-Çankırı'nın havası değişti-

Bartın Üniversitesi ile pedagojik formasyon anlaşması yaptıklarını; Cibuti, Sudan Türk dünyasından gelen öğrencilerle Çankırı'nın havasını adeta değiştiğini söyleyen Ayrancı, "Çankırı çok kültürlü bir şehir haline geldi. Sayıyı artırdık ama be halen çalışmalarımızın yetersiz olduğunu düşünüyorum. Daha fazla yabancı öğrenciyi üniversitemize  çekmeye çalışmalıyız." dedi.

 

 

- Yerel yönetimler üniversiteyi sahiplenmeli -

Eldivan da basit iki tane sorunu çözemediklerinden dert yanan Ayrancı, " Eldivan MYO'da bölümleri büyütmüşüz, 650 öğrenci sayısını geçmiş, ev sahibi kirayı birden 850 tl yapıyor. Ulaşım ve barınma meselesi orada devam ediyor. Üniversiteleri bölgelerin kültürel - ekonomik kalkınma araçları görüyoruz. Bunu yerel yönetimlerinde sahiplenmesi gerekiyor. Eldivan'da ulaşım sorununu çözme noktasında bir türlü istenen noktaya gelemedik." dedi.

 

 

Çerkeş'te yanlış tercihler yapıldı -

Çerkeş'e açılan MYO'da yanlış tercihler yapıldığını vurgulayan Ayrancı," Önümüzdeki manzara iç açıcı değil. Oradaki binayı açsan bayağı personel - araç masraf harcanıyor. Oraya yeni bölümler bulup işleyecek bir şeyler yapalım. Şuanda oluşan tablonun sağlıklı olmadığı ortada. Sistemi devam ettirmek lazım. Açtığımız yeri kapatacak değiliz. Makul bir bölüm var mı, nasıl olur?  Onu üzerinde çalıma yapılıyor. Çerkeş'in avantajları da var. Kalabalık nüfusa sahip eski bir ilçemiz. Öğrencinin okuyabileceği bölüm açabilirsek  devam edeceğiz. Açık ve net söylüyorum şu hali ile Çerkeş MYO yürümez." dedi.

- Çankırı benim üzerime bassın -

Kamuoyunda dolaşan bazı eleştirilere açılık getiren Ayrancı "Bazıları 'Çankırı üzerine bastın' diyor. Ben Çankırı bizim üzerimize bassın diye uğraşıyorum. Sadece resmi girişimlerimizin dışında kişisel ilişkilerimizi kullanarak bir çok şeyi yapmaya çalışıyoruz." dedi


- Boş bir gevezelik-

Üniversite olarak şehirden ayrı kalma gibi bir niyetlerin olmadığını ifade eden Ayrancı, "Ben şehrin yerinde olsam tarihi bina verir 'Gel bunu sen al, enstitü yap! Temizliğini, güvenliğini biz verelim' demesini beklerim. Halkımızla görüşüyoruz  Altı aydır yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Ben tek imza ile atandım. Bu sefer ortalarda fazla görünmeye başladığınızda 'siyasete mi atılacak' diyorlar? Ben devlet terbiyesinden geldim.  Sayın Cumhurbaşkanımızın tek imza ile atadığı yerden 4 yılı mı doldurmadan kendi heva ve heveslerime uyacak bir niyetim yok. Bu lakırtılar boş bir gevezeliktir "şeklinde konuştu.


- Bu kadar büyük beklenti neden oluştu?-

Şehirde büyük beklentilerin neden oluştuğunu anlayamadığını belirten Ayrancı, "STK'lar hangi proje ile gelipte bir şey alamamışlar. Ben belediye başkanı değilim. Benim asıl sorumluluk alanlarım var. Bu kadar beklenti neden oluştu onu da anlamış değilim." dedi.


Ayrancı, Karatekin üniversitesi tarihinde ilk defa görevde yükselme sınavı yapıldığına dikkat çekti. Atama ve yükseltmelerin objektif bir sistemle yapılması gerektiğini söyleye Ayrancı," Ahbap-çavuş sistemini bir kenara bırakalım. Şube müdürlüğü sınavının bu açıdan da anlamlı" olduğunu bildirdi. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2017, 00:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
Seçkin karaşahin
Seçkin karaşahin - 6 yıl Önce

Üniversiteyi siyasileştirdi.2019 seçimlerine hazırlansın.

SIRADAKİ HABER

banner304