banner198

Çankırı’nın Kızılaycı şehidi!

Darbe girişimine göğüs gererken hain mermilerin hedefi olarak hayatını kaybedenlerin arasında şehit olan Çankırılıların sayısı 10’a yükseldi.

Çankırı’nın Kızılaycı şehidi!
banner145

 Darbe girişimine göğüs gererken hain mermilerin hedefi olarak hayatını kaybedenlerin arasında şehit olan Çankırılıların sayısı 10’a yükseldi.


Şehit olanların arasında öyle birisi var ki, hayatını yardımlara adamış Şabanözi Bakırlı köyünden Kızılay Küçükesat Şube Başkanı Serhat Önder’den başkası değil.


Kızılay Küçükesat Şube Başkanı Serhat Önder Genelkurmay önünde çıkan olaylarda şehit oldu. Darbe girişiminin ilk saatlerinde Ankara’da Genelkurmay Başkanlığı binasının önünde bulunan grubun içinde yer alan Serhat önder açılan ateş sonucu yaşamını yitirdi. 
Önder'in, jet sesleri nedeniyle korkan oğluna son sözü "Korkma oğlum" oldu.

Almanya’nın Nürnberg kentinde yaşayan evli ve iki çocuk babası olan Önder, Ankara’dayken darbe girişimini alır almaz Genelkurmay Başkanlığı önüne gitmişti. 

Önder,  bugün 18. Temmuz 2016 tarihinde Bakırlı köyünde ikindi namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

 

Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Şehit Önder için şu mesajı yayınladı: "Küçükesat Kızılay Şube Başkanım canım kardeşim Serhat Önder Genel Kurmay önünde Milletin emanetini korurken şehit oldu. Şehit olan Küçükesat Şube Başkanımız Serhat Önder'e Allah'tan rahmet, ailemize ve milletimize başsağlığı dileriz." 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 04:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
hasan  ziylan
hasan ziylan - 8 yıl Önce

Allah rahmet etsin aile sine sabırlar versin

SADIK YAVUZ
SADIK YAVUZ - 8 yıl Önce

ALLAH BU KOÇ LARDAN RAZI OLSUN,O VE ONUN GİBİLERİN SAYESİNDE SIRTIMİZ YERE GELMEZ.

SIRADAKİ HABER