banner306
banner198

Milli Mücadele Karargahı Ilgaz'da Kuruldu

Darbecilere karşı Milli Mücadele Karargahı Ilgaz'da kuruldu.

Milli Mücadele Karargahı Ilgaz'da Kuruldu
banner145

Darbecilere karşı Milli Mücadele Karargahı  Ilgaz'da kuruldu. Darbe gecesi yola çıkan Başbakan Binali Yıldırım, Ilgaz'da karargah kurarak darbenin püskürtülmesini buradan yönetti.


Hainlerin darbe teşebbüsüne başlattığı saatlerde İstanbul Anadolu yakasında bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'ya dönme kararı aldı. Hava yolunun darbeci cuntacıların kontrolünde olması nedeni ile gece yarısı karayolu ile Ankara'ya yola çıkan Başbakan Yıldırım, Ankara'da çatışmaların şiddetlenmesi üzerine yönünü Gerede gişelerinden Çankırı'ya çevirdi. E-80 hattında ilerleyen Yıldırım, Milli Mücadele döneminde Kurtuluş Savaşının verildiği cephelerde, ordumuzun nefes almasını sağlayan insan ve cephane akışının yapıldığı Ilgaz'a geldi.


Kastamonu'ya geçme kararı alan Başbakan ve beraberindekiler, Ilgaz Tüneli'nde mola verdi. Ilgaz Tüneli İnşaatı Şantiyesinde bir süre konaklayan Yıldırım, sürekli olarak Ankara'dan bilgi aldı. Kastamonu'ya doğru yola çıkan Yıldırım'ın konvoyuna jandarma tarafından ateş açıldı. Ilgaz Kaymakamı  Muhammed Gürbüz, konvoyun önüne kadar ilerleyerek ateş açan jandarma ekiplerini durdurdu.

 

Yıldırım, saldırının ardından yeniden Ilgaz'a dönerek Ilgaz Kaymakamı  Muhammed Gürbüz'ün konutuna geçti. Kaymakamlık lojmanını karargaha çeviren Yıldırım, darbecilere hava desteğini sağlayan Akıncılar üstünün vurulma talimatını da Ilgaz'da verdi.

Böylece Kurtuluş savaşında şanlı Milli Mücadele direnişine büyük katkı sağlayarak Yunan askerinin İzmir'de denize dökülmesini sağlayan kutsal topraklar, 15 Temmuz ayaklanmasının bastırılmasında da önemli bir rol üstlenerek tarihe bir kez daha geçmiş oldu.



Başbakan'ın konvoyuna Jandarma neden ateş açtı?



Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2017, 11:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Büyükurvaylı
Hasan Büyükurvaylı - 8 yıl Önce

Haber Türk Kanalının geri zekalı haber muhabiri de Ilgaz İlçesinin ve bahse konu olan Karayolları şantiyesi nin Kastamonu Ilgaz da olduğunu söylüyor.Çankırı ili Ilgaz ilçesinden hududlarında olduğunu buradan belirtmek isterim.Trac Çankırı İl Temsilcisi

Ali şekerci
Ali şekerci - 8 yıl Önce

Ne cesaret başbakana ateş aç .ordaki jandarmaya bu emri nasıl vermişler bunlar her karakola hainmi sokmuşlar.cumhurbaşkanı başbakanken kastamonuda konvoyu saldırıya uğramıştı pkk tarafından .bu da feto örgütünün işi olabilir

SIRADAKİ HABER

banner304