banner198

Çerkeş'te yüksekokul sevinci!

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı 2016-2017 eğitim sezonunda ilk öğrencilerine 'merhaba' diyecek Çerkeş Meslek Yüksekokulunun basın lansmanında konuştu.

Çerkeş'te yüksekokul sevinci!
banner145
Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı 2016-2017 eğitim sezonunda ilk öğrencilerine 'merhaba' diyecek  Çerkeş Meslek Yüksekokulu'nun basın lansmanında konuştu.

Okulun Çerkeş'e kazandırılmasında büyük emekleri olan Başkan Sopacı,  gerek kültürel alt yapısı ile gerekse ticari ve ekonomik faaliyet hacmi ile Çankırı’nın en büyük ilçesi Çerkeş  ve Karatekin Üniversitesi adına önemli bir günü yaşadıklarını ifade etti.


Okulun ilçeye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Sopacı," İlçemize yıllar öncesinden açılması gereken, fakat değişik talihsizlikler sebebi ile bugüne kadar geciken Yüksek Okuluna ilçe nüfusunun 10 bin barajını aşması ile  bugünlere kavuşmuştur" dedi.


Açılış törenine AKP milletvekili Hüseyin Filiz, Kaymakam Cengiz Ünsal,  ÇER-DEF Başkan Yardımcısı  Şenel Yalın,
Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Olcay Gençyılmaz,  daire müdürleri, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Çerkeş Meslek Yüksek Okulu 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölümüne bağlı Endüstriyel Cam ve Seramik bölümleri ile eğitime başlayacak.



Paşa açıklamasında şunları kaydetti:


- Konaklama kapasitemiz yüksek-

İçtenlikle söyleyebilirim ki ilçemiz alınacak öğrenci sayısından daha fazla sayıdaki öğrenciye rahatlıkla ev sahipliği yapabilecek durumdadır. Konut sayımız ile, işyerlerimiz ve esnafımızın çeşitliliği ile sosyal canlılığı ile ilçemiz öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek yeterliliğe sahiptir.

 

-En kolay ulaşım ağında-

İlçemize Çankırı, Ankara, Karabük, Kastamonu, Samsun ve İstanbul illerinden, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgemizden ulaşım tek vasıta ile kolayca sağlanabilmektedir. Ülkemizin En Büyüklerinden olan Yıldızlar Holding Söğütsen Seramik San A.Ş. Seramik Fabrikası ilçemize 20 km, Aytaç A.Ş. ise sadece 3 km uzaklıktadır. Ayrıca Çerkeş Organize Sanayi Bölgesi giderek büyüyen istihdam ve üretim kapasitesi ile yatırımcıların dikkatini çekmektedir.

 

- Hedefimiz kontenjanı tamamen doldurmak-

Hedefimiz ÖSYM tarafından açılan kontenjanın nitelikli öğrenciler tarafından tamamen doldurulmasıdır. D-100 karayolu üzerine monte edilen Çerkeş Meslek Yüksek Okulu tanıtım panoları ve Çankırı Tanıtım Günlerinde dağıtılan broşür ve afişler ile sağlanmaya çalışılmış, ülkemiz genelinde Yüksek Okulumuza dikey geçiş yapabilecek 285 liseye faks ve mail atılarak tanıtım yapılmıştır.


-Okul sonrası iş garantisi -

Okulumuzda okuyacak tüm öğrenciler ilk yıl olması nedeni ile yurt ve burs imkânı sağlanacaktır. Öğrencilerimizin staj yeri ve mezuniyetten sonra istihdam sorunu olmayacaktır.


- Eğitime yatırım en karlı yatırımdır-

Bu yıl ilk öğrencilerini alacak olan Çerkeş Meslek Yüksek Okulumuzun tutunabilmesi ve yeni bölümler ile gelişerek sağlıklı büyüyebilmesi için desteklerinizi ve ilk yıl özel itina gösterilmesi fevkalade önemlidir. Dikey geçişi de düşünen nitelikli, çalışkan öğrencilerin okulumuza yönlendirilmesi ve okulumuza kayıt yaptıran öğrencilerin memnuniyeti gelecek için belirleyici olacaktır. Gelişim için tüm bileşenler hazırdır. Eğitime yapılan yatırımın en karlı yatırım olduğunun bilincindeyiz. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2016, 02:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER