banner198

60 lıkParaşütçü, Gençlere Taş Çıkartıyor

Çankırı Bayramören deki yarışmalara katılan iş adamı Savaş Kırol, en uzun uçuşunu 7.5 saat olarak gerçekleştirdi.

60 lıkParaşütçü, Gençlere Taş Çıkartıyor
banner145

Çankırı Bayramören 'deki yarışmalara katılan iş adamı Savaş Kırol, en uzun uçuşunu 7.5 saat olarak gerçekleştirdi

 

Çankırı'nın Bayramören İlçesi'nde devam eden dünya ve Türkiye Yamaç Paraşütü ön ayağı yarışmaları tüm hızıyla devam ederken renkli görüntülere de sahne oluyor. Dünyanın 19 ülkesinden 40'ı yabancı olmak üzere toplam 120 pilotun katılımı ile gerçekleşen şampiyonanın en yaşlı sporcusu ünvanı 60 yaşındaki Türkiye'nin ilk yamaç paraşütçülerinden Savaş Kırol'a ait.

 

İstanbul'da plastik ambalaj imalatı yapan Savaş Kırol, yamaç paraşütü ile 1988 yılında tatil için gittiği İsviçre'nin Alplerinde tanıştığını belirtti. Bugüne kadar dünyanın birçok yerinde uçuş yaptığını söyleyen Kırol, Bayramören'in uçuşlar için dünyadaki en iyi alanlardan birine sahip olduğunu belirtti. Kırol, şunları söyledi:

 

"1988 yılının Şubat ayında yamaç paraşütünü Alplerde gördüm ve kurs aldım. Türkiye'ye geldiğimde araştırdık Çatalca'nın uygun bir alan olduğunu tespit ettik. İlk uçuşu da burada yaptık. Daha sonra Fethiye Babadağ'da 1988 yılı Nisan ayında uçtuk. Burada ilk defa yabancılar uçmuş, Babadağ'dan uçan ilk Türkler olarak tarihe geçtik"

 

Bugüne kadar yaptığı en uzun mesafe uçuşunu 7,5 saat uçarak gerçekleştirdiğini belirten Savaş Kırol, "Havada özgürlüğün tadını çıkarıyoruz. Rekor kırmak elbette önemli ama nihai hedef değil, Şu an hem yarışıyorum, hem de bu sporun keyfini yaşıyorum. Benim yaş grubumda dünyada 5-6 sporcu kaldı. Gücümün yettiğince devam edeceğim."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER