banner198

Çankırı valisi Şemsettin Uzunu uçurdular

Çankırının Bayramören İlçesinde devam eden Dünya ve Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonasının son gününde Vali Şemsettin Uzun tandem pilotla birlikte uçtu.

Çankırı valisi Şemsettin Uzunu uçurdular
banner145

Çankırı'nın Bayramören İlçesi'nde devam eden Dünya ve Türkiye Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nın son gününde Vali Şemsettin Uzun tandem pilotla birlikte uçtu.

 

19 ülkeden 40'ı yabancı toplam 120 pilotun katıldığı şampiyonada bugün uçuşlar öğle saatlerinde Güney pisti olan Aluç Köyü parkurundan gerçekleşti. Elverişli bir havada yapılan uçuşların ardından Çankırı Valisi Şemsettin Uzun da uçmak isteyince, Fethiye'den gelen Türkiye'nin en deneyimli tandem pilotu Mevlüt Altıparmak ile birlikte hazırlıklara başladı. Güney pistinde rüzgarın elverişli olmaması nedeniyle Bayramören'in kuzey pistine hareket eden Vali Uzun'a tandem pilotu Mevlüt Altıparmak tarafından özel yamaç paraşütü kıyafeti giydirildi.

 

RAHMETLİ YAZICIOĞLU'NDAN SONRA UÇAN İKİNCİ VALİYİM

 

Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Vali Uzun, Çankırı için ne yapsak az. Amacımız, bu bölgeye tüm dünyanın dikkatini çekmek. Sanıyorum rahmetli Recep Yazıcıoğlu valiliği sırasında ilk uçan vali unvanını almıştı. Ben de ikinci vali olarak uçuyorum. O rahmetli olduğu için yamaç paraşütü ile uçan tek vali sanırım benim" diye konuştu.

 

64 yaşındaki ikisi kız biri erkek üç çocuk babası olan Vali Şemsettin Uzun, kış döneminde de Ilgaz Dağı Yıldıztepe Kayak Merkezi'ndeki 4,5 kilometre yeni pistte ilk defa kayan kayakçı olarak kayıtlara geçmişti.

 

İLK KEZ BİR VALİYİ UÇURDUM

 

Çankırı Sportif Havacılık ve Yamaç Paraşütü Kulübü (ÇANHAVK) Başkanı Tahsin Tekin, Vali Uzun'un gösterdiği cesaretin önemine değinerek, bugün hem Valimiz, hem Bayramören Kaymakamı Şeref Aydın ve Belediye Başkanı Ahmet Özen tandemle uçarak uçuşlarımızı renklendirdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

Türkiye'nin en deneyimli tandem pilotu olan ve profesyonel olarak insanları uçurduğunu belirten Mevlüt Altıparmak, bugüne kadar yüzlerce insanı uçurdum, ancak ilk kez bir valiyi uçurdum. Ben de onun kadar heyecanlıyım. Ancak şanssızlığımız rüzgarın çok iyi olmaması. Daha çok yükselmek istiyorduk, fakat rüzgar müsaade etmedi. Vali bey gerçekten çok rahat ve uçma arzusu üst seviyede idi. Yine de güzel bir uçuş sergiledik" diye konuştu.

 

HERKESE UÇMAYI TAVSİYE EDİYORUM

 

Vali Uzun da uçuşun ardından rahat bir iniş yaptıklarını belirterek, uçmak çok güzel bir duygu. Herkese tavsiye ediyorum. Biraz daha uzun kalmak isterdim ama olmadı. Hayatımda güzel bir an olarak hatıralarımda yer alacak dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER